Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? - Тема 52

• 36 526
  • 763
  •   1
Отговори
# 630
  • София
bella_ciao, тези коли още не ги търся, а намирането още по-натам.
Омръзна ми да карам малка кола.
Сега искам нещо непрактично.
И аз не виждам колко да е голямо това изискване за дневна с кухня 30. Моята е толкова и изобщо не я намирам за нещо "уау". А точно за да я разширя до толкова се наложи да къртя стени и да намалям едната спалня.
Но терасата си е огромен плюс. А и е хубаво, че има достъп отвсякъде. За гости е чудесно.
Особено ако се таргетира малко семейство с повече възможности, 1-2ма, тогава негативите ще са минимални а позитивите ще изпъкнат много.

# 631
Да. Терасата е супер нещо.
Ами непрактично, непрактично ... все пак гледай да можеш да го паркираш някъде. Всичко друго е ок. Аз като избирам кола я взимам за ден - два пробно каране и гледам да я побера на паркинга. Че ако стърчи хората се сърдят . Сега си избрах една, която ми е ок, но ще почакам да свършат с локдауна. Няма да купувам нова кола и да я карам само до супермаркета.

# 632
  • София
Аз отдавна съм се презапасил с прекалено широки и дълги гаражи, голям служебен паркинг, а за ходене по центъра си има частни паркинги. Тия коли не се паркират много на улицата.

# 633
Не е "Уау". Идеята е, че се търси нов апартамент в квартали, които са предимно със старо строителство. Съответно задачата не е толкова лесна. Дори блоковете, които се сещам около 2000 г., нямат толкова големи дневни. Вероятно има, но не мисля че са масови.

# 634
Съвсем нормални критерии за апартамент, нищо небивало. Друг въпрос е, че през последната година предлагането е свито.

# 635
Добре, търся тристаен панел в ливадите или кръстова вада. Излиза само един. Това означава ли, че няма панелки за продажба в София?

# 636
  • София
Не е "Уау". Идеята е, че се търси нов апартамент в квартали, които са предимно със старо строителство. Съответно задачата не е толкова лесна. Дори блоковете, които се сещам около 2000 г., нямат толкова големи дневни. Вероятно има, но не мисля че са масови.
Ние не сме държали на размера на дневната, нито на ново строителство, нито на това кухнята и дневната да са в едно помещение. Такива обяви в района ни няма. Следя една обява, която стои от година, на жилище за основен ремонт, струващо повече, отколкото нашето на ШЗ с включено паркомясто.... Какъв е смисълът да ги дадеш?
https://m.imot.bg/details/1d160337134060857
Ето това следя. Като минуси, за мен, е че е на последен етаж, мезонет е, ТЕЦ с вертикални шрангове е и е доста тъмно.

Последна редакция: пн, 01 мар 2021, 15:55 от Д0Д0

# 637
  • София
Добре, търся тристаен панел в ливадите или кръстова вада. Излиза само един. Това означава ли, че няма панелки за продажба в София?

В поне половината от изброените квартали има голямо количество строителство след 2000 година, неадекватен ти е опитът за ирония.

# 638
  • София
Добре де, до вчера плашехте с някаква хипер инфлация на имотите, строителства на хиляди апартаменти.

А сега, да искаш 30квадрата хол с кухня било хипер бутиково изискване, извън нормалното, и се равнявало на търсенето на панелки на Марс.
Поне малко от малко някаква последователност, ако може.
Тук не говорим да търсим хол 300 квадрата, или 10 апартамента по 200кв, всичките долепени на 1 етаж в 1 сграда.

Ако наистина това са надути и нереални цени, как пък някой, собствени на такъв хол не се излъга да го продаде на високите цени? Включително и от ораторите в темата.

# 639
Танграта , околко нас тези коли си стоят на улицата. И всякакви коли къде ли не. Само да не пречиш на хората и нямаш проблеми каквато и да ти е колата.
Толкова много гаражи за какво ги ползваш? Музикално ателие в единия, хоби работилница в другия , склад в третия ???

# 640
Сериозно ли търсиш - да ти предложа един 100 кв., който не е пуснат за продажба онлайн?

# 641

В поне половината от изброените квартали има голямо количество строителство след 2000 година, неадекватен ти е опитът за ирония.

А с дневни по 30 кв.м. има ли?

# 642

А с дневни по 30 кв.м. има ли?
Разбира се, че има, просто не се продават.

Аз пък търся двустаен апартамент с южна дневна + гараж в Изгрев. Няма Sad
Готов съм да дам до 200к евро, ако ми хареса.

# 643
Вядят се думи от контекста и се правят някакви крайни заключения.
Пише се, че се търси апартамент с конкретни изисквания(дневна 30 кв.м.), като едва ли не това е най-често срещания тристаен, а нямало.
Опитвам се да кажа, че няма, защото районите, в които се търси са предимно със старо строителство. А новото строителство повечето блокове, които аз знам, около 2000, не ги правеха с големи дневни. После дойде модата на двустайните и се правеха главно такива. Това е.  То дори новите, които сега са започнати, няма толкова много с такива дневни.

# 644
Със сигурност в изброените квартали има НС с дневни и по 30, и по 40, и повече квадрати. Дали в момента тези имоти са на пазара, дали влизат в бюджета - това са други въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт