Нашите кухни - тема 86

• 57 510
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, моля, ако имате лепен плот на кухня да снимате и споделите. Оказва се, че дори в София е трудно да направят лепен плот като хората. Не можело да се изреже добре, само под прав ъгъл. Имало разстояние... Направо искат да ме откажат, но аз не се давам. Притеснена съм, че накрая ще има супер много разстояние и ще събира боклуци.
Благодаря ви предварително! Simple Smile

Това ли те интересува?

Точно това. Фирмата ни предлага това рязане и лепене под прав ъгъл, нямали машина да изрежат както Ev_ е показала. Говорят и само за лепене, нищо за тези сглобки за задържане на плота. В Англия само така ги правят. Тук е проблем. Има ли много разстояния? Вие отдолу имате ли нещо за поддържане или само лепенето? Събират ли се боклучета?

# 556
Скрит текст:
Скрит текст:
Минавам да се оплача от мивките на Pyramis. Няма такова пръскане и мокрене...
Много неудобна в сравнение с предишната ни мивка.
Наистина коритото е дълбоко и широко.
Но това постоянно мокрене... Просто всичко наоколо става във вода, когато се мие.
Страничния плот на мивката също е супер недомислен - няма никакъв борд, който да ограничава водата, няма никакъв наклон, за да се изтича водата в мивката  /фактически плота е плосък/.

Наистина не съм си представяла, че може да има такава недомислена мивка....
Предполагам, че пръскането е заради дълбокото корито, но не вярвам да има някакъв вариант да се избегне...

Мивката ни е такава.
https://www.emag.bg/komplekt-kuhnenska-mivka-ryragranite-smesite … 514/pd/D8BLVJBBM/
Утро, много  съжалявам за неудобството ти, но ти благодаря ,че сподели! Точно се бях фиксирала в една дълбока мивка.
Колко е отстоянието от края на смесителя до дъното?
Мислиш ли,  че ако  това е проблема , с някакъв тип удължител можеш да го решиш?
Само си говоря, не знам дали изобщо има такива джаджи.
[/quote]

В (като Вятър), трябва да го измеря разстоянието.
Мисля, че това е проблема и също, че водата тече много силно - направо става като газирана, някак под голямо налягане.

# 557
Скрит текст:
Момичета, моля, ако имате лепен плот на кухня да снимате и споделите. Оказва се, че дори в София е трудно да направят лепен плот като хората. Не можело да се изреже добре, само под прав ъгъл. Имало разстояние... Направо искат да ме откажат, но аз не се давам. Притеснена съм, че накрая ще има супер много разстояние и ще събира боклуци.
Благодаря ви предварително! Simple Smile

Това ли те интересува?

Точно това. Фирмата ни предлага това рязане и лепене под прав ъгъл, нямали машина да изрежат както Ev_ е показала. Говорят и само за лепене, нищо за тези сглобки за задържане на плота. В Англия само така ги правят. Тук е проблем. Има ли много разстояния? Вие отдолу имате ли нещо за поддържане или само лепенето? Събират ли се боклучета?

Не се задържат никакви боклучета, една идея е потъмняло (както фугите в банята), но това е, защото не съм го изчистила. Нищо нямаме за поддържане отдолу, само лепенето.

# 558
  • Сред мелниците
Попаднах на един сайт за всякакви материали за кухни, в т.ч. механизми, някои от които не знаех, че съществуват.
Може би е известен на повечето от вас,
но да го споделя все пак.
https://rosi.bg/

# 559
Какво мислите за монтирането на кухня върху ламинат? Става дума за старо, но току-що ремонтирано жилище. Необходимо ли е в кухненската част на холо-кухнята настилката да бъде подменена? И ако това се наложи в бъдеще /ламинатът се изтрие, надуе и т.н.т./ ще трябва ли да се демонтира кухнята или подмяната ще може да стане до нея? Досега съм била с мозайка  или теракот, а не е като да не пръскам.

# 560
  • София
При нас само под шкафовете е гранитогрес, с блендата се крие и не се вижда.
Всичко друго е ламинат (висок клас е ).

# 561
При нас също.

# 562
  • гр. София
Какво мислите за монтирането на кухня върху ламинат? Става дума за старо, но току-що ремонтирано жилище. Необходимо ли е в кухненската част на холо-кухнята настилката да бъде подменена? И ако това се наложи в бъдеще /ламинатът се изтрие, надуе и т.н.т./ ще трябва ли да се демонтира кухнята или подмяната ще може да стане до нея? Досега съм била с мозайка  или теракот, а не е като да не пръскам.
Ние също 15 години бяхме с ламинат в кухнята - беше отворена към коридор и хол и настилката беше една. Сега също ще сме с ламинат в кухнята. Живея в къща, старо строителство, но ремонтираме основно в момента.

# 563
Лейла, ще подменяте ли кухнята? Ако "да"- отдолу пак ли ще оставите ламинат? Ако "не" - ще я демонтирате ли, за да смените ламината под нея или ще сложите новия до ръба ѝ?

# 564
И в двете къщи сме с ламинат под мивката. В едната къща и пералнята беше в шкаф. Нямаме проблеми. Не си представям, че ако има плочки под кухненските шкафове, водата ще е само там, а няма да се разлее из целия под.

# 565
То всъщност не е заради протичането. Поне ние го направихме с цел ако подменяме/репарираме нещо по ламината да не се налага да разглобявяме цялата кухня.

# 566
  • Бургас
На наши приятели им текна пералнята и ламинат под шкафовете се наду. Наложи се да демонтират кухнята, за да го махнат, лепиха плочки, нов ламинат и т.н. Беше голяма хамалогия.
Водата се разлива навсякъде, но в помещението успява да се обере и подсуши. При тях беше останала вода под всички шкафове в кухнята и резултата беше плачевен. Аз не бих рискувала.

# 567
На наши приятели им текна пералнята и ламинат под шкафовете се наду.
При това положение не се ли надуват и страниците на кухненските шкафове?

# 568
На наши приятели им текна пералнята и ламинат под шкафовете се наду.
При това положение не се ли надуват и страниците на кухненските шкафове?

Те са на крачета по принцип.

# 569
Те са на крачета по принцип.
Само най-евтините. Никой не си оставя шкафчетата така с дупка отдолу.

Общи условия

Активация на акаунт