Нашите кухни - тема 86

• 57 471
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Аз от миалната ги редя в сушилника (вградения), не ги забърсвам, ако са леко влажни. Пести ми време.

# 91
Аз го използвам като поставка. Там стоят наредени по големина  чиниите , които използваме всекидневно. Много ми е удобно.
Сега правих друга кухня и пак сложих такава решетка над мивката, но дъното на шкафа си е нормално без ваничка.

# 92
Нищо не бърша, всичко е сухо. Дори и да е мокро, пак не бих го бърсала.

# 93
Не всичко излиза сухо от моята миална, но ако отива в друг шкаф, се подсушава. А това което най-много се ползва, обикновено директно в сушилника.

# 94
Много благодаря, ще помисля още малко. В крайна сметка, както и вие сте казали, винаги мога да го ползвам като обикновен шкаф за най-оборотните чаши и чинии.

# 95
За дребни посуди или пък плодове/зеленчуци това върши идеална работа. Има и по-евтини пластмасови варианти.

# 96
  • Sofia
Моля да ми препоръчате фирма за цялостен ремонт на кухня за всичко - от стени, под, таван, шкафове, осветление, ел. инсталации, контакти....Не си придставям стиковка между всички тези майстори, ако ги наемаме отделно.
Врати, дограми и уредите ще ги купим самостоятелно предварително.

# 97
За кой град става въпрос.

# 98
  • София
Има ли шанс на 2.40м. да събера шкаф за мивка, миялна, пералня и фурна? Като идеята ми е да има плот над миялната и пералнята, т.е пералнята не може да бъде с горно зареждане.,

# 99
И аз имам 2 технически въпроса, че нещо ме гложди - мисля-мисля и хич не мога да измисля.
1) Колко трябва да е бруто ширината на плота, за да се събере съдомиялна машина с тръбите зад нея - 60 или повече от 60 см.?
2) Може ли гърбът на съдомиялната машина да не е опрян в стена - питам заради тръбите.

# 100
  • София
И аз имам 2 технически въпроса, че нещо ме гложди - мисля-мисля и хич не мога да измисля.
1) Колко трябва да е бруто ширината на плота, за да се събере съдомиялна машина с тръбите зад нея - 60 или повече от 60 см.?
2) Може ли гърбът на съдомиялната машина да не е опрян в стена - питам заради тръбите.

Аз имам с помен, че когато си правих кухнята преди години, дизайнерката изрично ни предупреди, че зад съдомиалната не трябва да има нищо. Гола стена само. Маркучите за нея се отвеждат и монтират в съседния шкаф под мивката, както и контакта за нея.
Мисля, че това е правило. Предполагам от гледна точка за ревизия и безопастност.

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 09:21 от geryger

# 101
  • гр. Варна
man_darin_ka, конкретно на вашия въпрос: съдомиялните са с размер(дълбочина) от 550 до 570 мм.
След това имате размер(водещ) на крана за чиста вода.
Скрит текст:
Надежното и препоръчително свързване е както  е описано от geryger.

# 102
Да, и на нас така ни казаха, изводите за миялната трябва да са в съседен шкаф, а зад съдомиялната не трябва да има никакви кабели и тръби.

# 103
Абсолютно. Иначе не може да се спира, ревизира и тн. Тоест плота си е стандартен-60 см дълбочина.

# 104
  • Варна
Има ли шанс на 2.40м. да събера шкаф за мивка, миялна, пералня и фурна? Като идеята ми е да има плот над миялната и пералнята, т.е пералнята не може да бъде с горно зареждане.,
мивка 60, миялна 60(опция 45), печка 60 и пералня 60. За да не стърчи пералнята е добре да е слим, шкафът 60 за мивка се подразбира да побере корито, ако има отцедник, то той може да е на плота над съседния шкаф.

Общи условия

Активация на акаунт