Нашите кухни - тема 86

• 57 512
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
Пред тази дупка има цокъл и нищо не се вижда.

На шкафовете нищо им нямаше, доколкото си спомням. Беше преди повече от 5 години. Тогава и аз се чудих в кухнята, която правихме дали да слагаме плочки или не, но след техния случай решихме да не рискуваме.

# 571
Те са на крачета по принцип.

Има логика. При нас страниците са с по- дълго ПДЧ, което е до земята и за това ми хрумна да питам.

# 572
  • Варна
Само най-евтините. Никой не си оставя шкафчетата така с дупка отдолу.

Ама ти явно съвсем не си наясно. Освен, че са ти обяснили, че отпред има цокъл, да ти обясня и аз, че си в заблуда кои са най-евтините. Точно тези на които страниците пдч са до пода, а не върху нивелиращи крачета като на снимката.

# 573
А най-скъпите на какво са, че ми стана много любопитно 😎

# 574
Евтините.....     Хубавите шкафове са на нивелиращи крачета и цокъл на щипки, който позволява и чистене отдолу.

# 575
Момичета, какво значение има кое е по-скъпо и по-евтино ... Доходите ли мерим или за кухни говорим?
Аз пък не съм виждала кухни без крачета. Как си представяте тези големи конструкции от шкафове и плот, който е напълно равен, да бъдат нивелирани? Или преди поствянето на кухнята, всеки си први саморазливна замазка, за да изравни пода? На няколко метра кухня, само половин градус наклон на пода, би дал разлика във височината в сантиметри .. дето се вика, ако попрепълниш чашата, като я сложиш на плота, ще ти се разлее Simple Smile Крачета и цокъл - това е, което единствено съм "срещала". Вече самият цокъл може да е с цвета и материала на кухнята, може да е с цвета на лайсната, която се поставя между плота и гърба (бяло, металик). При наводнение максимум да замине цокъла, ако не е пластмаса, но цокъл се подменя много по-лесно и евтино от цели шкафове. За подмяна на ламинат под кухнята обаче, ще си трябва разглобяване - няма начин.

# 576

Първо, без крачета не може да се нивелира и затова всички са на крачета - и евтини и скъпи.
Второ, крачетата предпазват от наводнение, позволяват достъп отдолу.
И трето, отпред се слага цокъл, или както там му се казва, и не се виждат крачета.

# 577
  • Варна
Скрит текст:
Момичета, какво значение има кое е по-скъпо и по-евтино ... Доходите ли мерим или за кухни говорим?
Аз пък не съм виждала кухни без крачета. Как си представяте тези големи конструкции от шкафове и плот, който е напълно равен, да бъдат нивелирани? Или преди поствянето на кухнята, всеки си први саморазливна замазка, за да изравни пода? На няколко метра кухня, само половин градус наклон на пода, би дал разлика във височината в сантиметри .. дето се вика, ако попрепълниш чашата, като я сложиш на плота, ще ти се разлее Simple Smile Крачета и цокъл - това е, което единствено съм "срещала". Вече самият цокъл може да е с цвета и материала на кухнята, може да е с цвета на лайсната, която се поставя между плота и гърба (бяло, металик). При наводнение максимум да замине цокъла, ако не е пластмаса, но цокъл се подменя много по-лесно и евтино от цели шкафове. За подмяна на ламинат под кухнята обаче, ще си трябва разглобяване - няма начин.
Еделвайс, естествено не става въпрос за парите, а за изказаното мнение, подразних се. Явно съфорумката си няма понятие от кухни, мотаж и т.н., но компетентно се изказа, че са само най-евтините на крачета с дупка JoyHands V

# 578
След промяна на проекта, изправена съм пред този проблем:
Скрит текст:
Първоначалната идея беше в ъгъла да има колона с фурна, а другия край да е отворен към хола:
Скрит текст:
Сега като този вариант отпада, на мястото на фурната ще имам котлони в близост до стената. Купила съм плочки 60х60 за гръб (като не искам да се слага лайсна между плота и стената/гърба) и искам максимално изчистена визия. Плочките няма да стигнат да ги пусна до тавана в Г-то, което се образува, а не искам да има една стръчаща от ъгъла както на първата снимка. Мислех си за миещ латекс, но с тези котлони до стената няма да е практично.
Търся варианти за елегантно решение, ако някой има идея да сподели.

Мислех и за подобен вариант с плоскости, но горните шкафове са плитки и няма да може да спре до тях:
Скрит текст:
Ако направя горния ред шкафове на две нива и тези до тавана да са дълбоки колкото долните, но не знам дали няма да надтежи и без това е тясно.
Благодаря предварително.

# 579
Не може ли да облепите целия ъгъл до под шкафовете, а рязаната плочка да е най-вътре в ъгъла? Или може би не разбрах....
Според мен, миещият латекс до котлони ще е "олеле" и от търкането и обезмаслителя ще се съсипе.

# 580
Наличните плочки ще ми стигнат да направя ъгъла точно както на първата снимка, която съм показала. Както и да я режа, все ми се вижда недоизкусурено. Не мога да поръчам повече плочки в момента, завода не работи, за да ги пусна по цялата стена. А плота свършва до врата и няма място за друг елемент в ъгъла.

# 581
Аз не разбрах защо не може да се сложи парче ПДЧ като шкафовете. Но ако наистина не може, ето една идея, не знам дали ще е особено елегантно, може би зависи от изпълнението.

https://bauhaus.bg/lamarina/c/1340

Да се изреже парче метал - алуминий или стомана (може да се "върже" с иноксови уреди), и да се залепи/завинти/фиксира към стената.

Имам латекс покрай печка - миещ е, но не препоръчвам. Колкото и старателна домакиня да си, бърсане след всяко готвене не си е работа. А като засъхне мазнина (пръски, налепи от мазна пара), не можеш да вземеш да изтъркаш с нещо по-абразивно.

# 582
  • Варна
Наличните плочки ще ми стигнат да направя ъгъла точно както на първата снимка, която съм показала. Както и да я режа, все ми се вижда недоизкусурено. Не мога да поръчам повече плочки в момента, завода не работи, за да ги пусна по цялата стена. А плота свършва до врата и няма място за друг елемент в ъгъла.

Понякога се намират мострени плочки из магазините, спомням си една съфорумка обиколя - плочка по плочка събираше.

За колко кв.м. плочки общо говорим? Лично аз мн се дразня от този ръб, от плоскост или плочки каквото и да е.

Аз ако трябва бих купила други, или бих сложила по вертикала до тавана подходящ по цвят термогръб или закалено стъкло.

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 11:44 от Doris

# 583
Сега като този вариант отпада, на мястото на фурната ще имам котлони в близост до стената. Купила съм плочки 60х60 за гръб (като не искам да се слага лайсна между плота и стената/гърба) и искам максимално изчистена визия. Плочките няма да стигнат да ги пусна до тавана в Г-то, което се образува, а не искам да има една стръчаща от ъгъла както на първата снимка. Мислех си за миещ латекс, но с тези котлони до стената няма да е практично.
Търся варианти за елегантно решение, ако някой има идея да сподели.
Има едни стъклени протектори за котлони, които могат да са в легнало положение, когато не се готви. При готвене да се изправят до стената. Не е идеално решение поради опасност от бутане, падане на стъклото, макар че стъклата се чупят на малки парченца - това е проверено Simple Smile. Аз ползвам две такива като плот за рязане и са ми много удобни (едното се счупи, де..). Взех ги от Como преди много години; имам и едни по-нови (май от Икеа, но не ги намирам в сайта...). В линка по-долу е едно по-голямо, каквото ми се струва, че в случая ще е по-удобно, но по магазините само по две съм виждала.
https://www.vivre.bg/p-841729?utm_source=2performant&utm_med … %3Awww.redecor.bg

Тук гледам и други варианти, но не знам дали размерите са подходящи:
https://www.emag.bg/universalen-styklen-plot-tulup-za-pokrivane- … mp;scenario_ID=49
https://memo.bg/mebeli-i-interior/kuhnenski-aksesoari-i-pribori/ … etna-70-x-50-sm-1

Моето е точно като тези:
https://oferta.bg/offer/termoustojchivi-pokrivni-plochi-wenko-2712663100

# 584
Да, с ръб със сигурност не ми харесва. Търся материал, който е най-удачен да върви до тавана, не е задължително да са плочки. Стъкло или нещо гладко, което да отразява пък може да е 2 в 1. И лесно да се почиства, и визуално да увеличи пространството. Благодаря за идеите и полезните линкове!

Общи условия

Активация на акаунт