Нашите кухни - тема 86

• 57 479
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Здравейте, моля за съвет.
Пристигна ми плота от Коркос-дъб.
По-светъл е от това,  което очаквах и сега се колебая с какво да го омасля.
ОСМО има 3 варианта- мокър ефект, натурален и тъмно дърво.
Някой да е ползвал това за тъмно дърво върфу дъб ?

ПП притесняваме да поръчам това с мокър ефект, защото в тази или друга тема някой сподели, че заради белия пигмент са станали петна по плота.

Има  6 цвята Топ Ойл -
    1. безцветно - мат или сатен, подчертава и подсилва естественият цвят и текстурата на дървесината - т.н "мокър ефект"
    2. натурално - повърхността  запазва своя естествен цвят / без мокър ефект/
    3. акация
    4. бяло
    5. тера
    6. графит
http://www.osmobg.com/product/898/top-oyl-novi-tsvetove.html

# 601
  • София
Не мога да взема решение за абсорбатора. Исках телескопичен, почвам да се разколебавам, но някак не ми стиска такъв за пълно вграждане, имам чувството, че няма да дърпа изобщо на плот 4-ка. Дайте акъл? Препоръчайте някой хубав...
Нашият е на Faber. Вграден, не е телескопичен. Диаметърът на тръбата е 150 км и дърпа като змей. Над 4-ка котлони е, а фурната ми е на 50 см встрани, в колона и пак тегли.

Може ли модел? Simple Smile

# 602
  • гр. София
Здравейте, моля за съвет.
Пристигна ми плота от Коркос-дъб.
По-светъл е от това,  което очаквах и сега се колебая с какво да го омасля.
ОСМО има 3 варианта- мокър ефект, натурален и тъмно дърво.
Някой да е ползвал това за тъмно дърво върфу дъб ?

ПП притесняваме да поръчам това с мокър ефект, защото в тази или друга тема някой сподели, че заради белия пигмент са станали петна по плота.

Има  6 цвята Топ Ойл -
    1. безцветно - мат или сатен, подчертава и подсилва естественият цвят и текстурата на дървесината - т.н "мокър ефект"
    2. натурално - повърхността  запазва своя естествен цвят / без мокър ефект/
    3. акация
    4. бяло
    5. тера
    6. графит
http://www.osmobg.com/product/898/top-oyl-novi-tsvetove.html
Доколкото си спомням отгоре трябваше да се сложи и вакса, за да е безопасно за храни.

# 603
Не мога да взема решение за абсорбатора. Исках телескопичен, почвам да се разколебавам, но някак не ми стиска такъв за пълно вграждане, имам чувството, че няма да дърпа изобщо на плот 4-ка. Дайте акъл? Препоръчайте някой хубав...
Нашият е на Faber. Вграден, не е телескопичен. Диаметърът на тръбата е 150 мм и дърпа като змей. Над 4-ка котлони е, а фурната ми е на 50 см встрани, в колона и пак тегли.

Може ли модел? Simple Smile

Разбира се.. Ето това е модела. Като имате предвид, че има по-скъпи от тази марка, по-висок клас очевидно 😉

http://m.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=22&pid=3087

Сега готвих супа и влиза ММ и спретна констатацияята, че изобщо не се усеща миризма.

Поправих диаметъра на тръбата - не е 150 км, а 150мм ... Не знам как се е получило🤔🤔🤔

# 604
Привет на всички в темата! Отдавна я следя, в момента сме в процес на подмяна на кухнята. Спряхме се на изпълнител и след първоначалните разговори вчера идваха за вземане на мерки и окончателен избор на цветове. Решили сме да е от ЛПДЧ на Еггер. Оказа се, че избора на цветове не е особено богат. Казуса идва от там, че в помещението (усвоена тераса с р-ри 3,20м на 2,00м) има гранитогрес.
А освен това в прилив на желание за старт на подмяната си купих мивка на Schock и трябва да се съобразя и с нейния цвят, който се оказа, че е особен нюанс. Та....
Гранитогресът на пода в кухнята е този

Гледайки на място мострите, двата плота, които успешно обвързват под и мивка са:

и

Предложението е за шкафове в цвят крем.
За мен е изключително трудно да си ги представя в цялостен вид. Моята първоначална нагласа беше за тъмен долен ред, светъл горен и светъл плот, имитация на камък
, но от предложения каталог няма подходяща комбинация.
Ще се радвам да чуя вашето мнение Blush

# 605
За мен е изключително трудно да си ги представя в цялостен вид. Моята първоначална нагласа беше за тъмен долен ред, светъл горен и светъл плот, имитация на камък
, но от предложения каталог няма подходяща комбинация.
Ще се радвам да чуя вашето мнение Blush

Това съчетание много ми харесва  - проблемът с осъществяването поради липсата на "каменен" плот ли е? Всъщност и по-светлия, и по-тъмния цвят бих ги комбинирала с второто предложения за плот.

Вторият вариант за плот и шкафове в цвят крем също добре ми звучи. Ето едно съчетание на кремави шкафове с такива с дървесна шарка, ако харесвате такава шарка:
Скрит текст:

Харесвам бели кухни, не бих се поколебала да си направя бяла кухня с показания гранитогрес и плот:
Скрит текст:

# 606
  • Варна
Втората показана комбинация за плот и мивка, за мен е по- добър. Гранитогресът ви е светъл, така че не виждам проблем да го съчетаете , с каквото желаете.
Иначе показаният светъл цвет е чудесен, моите горни шкафове са в него, както и ТВ шкафа. Няма го жълтия нюанс и успешно се комбинира с много цветове.

# 607
  • София
И аз съм за втория вариант. Изрових една снимка с приблизително същия плот и мивка и шкафове в крем и мокачино, дано Ви даде някаква представа как би се получило:

# 608
За мен последната показана кухня е прекалено постна. Под, плот, вратички- все еднакво и бозаво.

# 609
За мен последната показана кухня е прекалено постна. Под, плот, вратички- все еднакво и бозаво.
Това се прави когато ще се ползват аксесоари в ярки цветове, става шарено без да е натрапчиво. Зависи питащата какво ще иска по-нататък.

# 610
Благодаря на всички, изказали мнение 🙂 Донякъде притеснението ми е точно да не изглежда постно и бозаво. Сега се връщаме от Салекс, исках да видя отново цветовете и то на по-големи повърхности. За мое съжаление те пък нямат точно втория плот, който и мен повече ми допада.
В действителност гранитогресът на пода е по-жълтеникав отколкото се вижда на снимката и с крема си подхожда най-добре. Страхувам се, че ако направя долният ред шкафове  тъмни заедно с плота и гръбчето ще дойдат доста тежки за малкото помещение. Ще го мисля още.
Още един път - благодаря ви!

# 611
  • София
Здравейте, има ли телескопичен аспиратор, който работи като се издърпа съвсем леко, така че да не си удряш главата докато готвиш? Май бях попадала на такъв преди време...

# 612
  • Раковски
Егер предлагат много голям избор на декори, вероятно повече от тях предлагат Кроношпан. Махайте тези телескопични аспиратори и взимайте за пълно вграждане.

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 20:35 от shadowman

# 613
  • София
И аз исках за пълно вграждане, но не се събира. Шкафовете са модулни...за апартамент под наем..и са много плитки

# 614
  • Sofia
Здравейте, имам въпрос относно разположение на съдомиална и пералня в близост до мивка - дали някой има идея дали е възможно и двата уреда да се вържат до мивката? Дали има някакъв проблем? Дано разберете какво имам предвид - ще се опитам да нарусувам върху снимка:

Общи условия

Активация на акаунт