Нашите кухни - тема 86

• 57 460
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Бихте ли ми казали какви са актуалните цени на плот от гранит и технически камък?
В сайта на стоун център имаше бърз калкулатор, който е сравнително точен. Цената е различна, зависи от броя отвори, вид/цвят на техническия камък, дебелина и т.н. Няма как да е каже цена така.

# 631
  • Варна
Бихте ли ми казали какви са актуалните цени на плот от гранит и технически камък?
Не вярвам някой да може да ви отговори, защото и двата материала предлагат различни варианти, а и цената драстично се променя от обработката, броят на отворите и още куп неща.

# 632
Предполагам, че има отделна тема, но тъй като тази е активна, споделям бързо питане за настилка - ламинат клас А5, 10 мм. Знам, че го доставят ден по-рано с цел да се климатизира. Задължително ли е да има 24 часа в помещението, в което ще се поставя?

Ще имам доставка сутринта и бих искала да го поставят следобед - след 16ч - това с оглед на тайминга на всички останали неща, които се опитвам да направя. Как мислите, ще има ли проблем? Много ви благодаря.

# 633
  • Пловдив
В момента, не би трябвало да е проблем-нито е зима нито е лято.Складовата,външната температура и тази вкъщи няма да се различават особено.
 Влагата не е фактор,защото е пакетиран с найлон.

# 634
Влагата не е фактор,защото е пакетиран с найлон.

За температурата си права, но за влагата мисля, че именно найлонът може да бъде проблем, защото вътре в опакования пакет си има своя влажност. Когато си купих паркета ми казаха да поседи две седмици и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да махна найлоновите опаковки на пакетите.

# 635
  • Пловдив
На опаковката не го пише обаче.Пише 48 часа да се климатизира.Иначе и моята логика бе такава,да отстрани наклона,но 180м2 нямаше как да ги разпакетираме и проблеми не е имало.
 Ако си се оставя технологична фуга,не се лепи и не се слагат тежки мебели върху него в близката 1 седмица,които да спират движението му-гардероби,кухня,не мисля,че ще е фатално.
 Със сигурност ще е най-добре ,както ЧС предлага.

# 636
Много ви благодаря. Не са ми казвали да махам найлони, само да се темперирал. Но и не е естествено дърво, за съжаление.
За едната част на жилището престоя около 12 часа преди да го сложат, в случая ще бъдат около 5-6. Не ми се струват големи температурните разлики в момента, мебели ще се слагат на другия ден - тоест след 12 часа след поставянето му, така че ще го помисля още малко, но ми се иска да го приключвам това вече Sad
Извинявам се, че е страничен въпрос още веднъж.

# 637
Стоун Център отказват да дават цени на кв/м. Дори на избран плот. Дават обща цена без калкулации... За мен е абсурдно, но никъде дори в офертата им не фигурира подобно нещо. Може да се пусне запитване на имейл с ориентировъчни размери, отвори, изисквания и вид на камъка и да получите оферта. Неангажиращо е.

# 638
  • гр. София
Като цяло цените варират. Смята се, че гранитът идва по-евтин от техническия камък, но има и скъпи гранити, така че....въпрос на избор. Аз в момента съм на етап кухненски плот и събирам оферти. Преди известно време обиколих няколко места, където продават камък и разгледах, за да добия представа. Аз засега съм се ориентирала към гранит.
В тази връзка, ако някой е доволен от магазин/център, който изработва кухненски плотове от камък - моля да сподели! От Стоун център вече взех оферти. Simple Smile

# 639
Ние сме с технически камък от Стоун центъра - наистина са добри и във взимането на мерки, и после - в монтажа. Направих и рекламация за поставянето на мивката - честно казано беше дребнавост от моя страна. Но дойдоха и я пренаправиха.

# 640
Моят е от SKV. Като цяло съм доволна.

# 641
  • София
Навремето ако не бъркам, калкулаторът на SKV ползвах. Фирмата, която ползвахме за мебелите, работеше с двете фирми - SKV и Стоун център. При вторите ходихме на място да видим нещата, от тях няколко неща правихме - плота/гръб на кухнята (през фирмата за кухни), плот за шкаф в банята (те ни дадоха контакт на фирмата и след това те поеха нещата) и самостоятелно поръчвахме праг за входната врата.
Никой от двете фирми не е крил как се прави ценообразуването (обявени цени за услугите) - колкото повече парчета, по-скъпо, всяка "дупка" се таксува.
При нас кухненският плот е от 2 парчета едното има прорязани място за мивка и котлони, другото не е правоъгълник,  гърбът е от 5 парчета като 2 от тях имат по 2 дупки за двойни за контакти и контакт+сериен ключ за осветление.
Плота и гърбът са с еднаква дебелина - 2 см,  този цвят бе само с една дебелина и реално ключовете и контактите са закрепени за камъка, а не в кутията зад нея. Първоначално исках плот с дебелина 4 см, но тъй като се лепи се отказах (а и доста оскъпяваше)
SKV  имаха възможност да си поръчаш (платиш) мостри.

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 09:12 от Desem

# 642
  • Варна
Защо е на парчета?
Моят плот, в едната посока е 3 метра и е цяла плоча.

Иначе и аз не разбирам, защо не ви дават подробна оферта, в моята имаше описано всико:  материал, рязане на 45 градуса, лепене, отвори, монтаж ...

# 643
  • До морето
Когато плотът е дълъг, една фаша (май така се казваше) не стига и се налага лепене. При нас е така, понеже платът е почти 5 метра дълъг и съм с 2 парчета. Уж не се вижда много, ама мен си ме дразни още.

# 644
Защо е на парчета?
Моят плот, в едната посока е 3 метра и е цяла плоча.

Иначе и аз не разбирам, защо не ви дават подробна оферта, в моята имаше описано всико:  материал, рязане на 45 градуса, лепене, отвори, монтаж ...
Не че не дават подробна оферта. Не дават цена на кв. метър. Много хора си търсят тази цена.
Така и така сме отворили тема за техническия камък, да споделя една грешка, която направихме.
Плотът ни е широк 60см. Шкафовете са без дръжки, с дълбочина 58см за да може плотът да над сръчна леко и да се отварят вратичките. До тук добре. Обаче котлоните са ми газови Бош и двата големи котлона са от вътрешната страна на плота. Получи се по малко от сантиметър разстояние от плота на котлоните и гърбът на кухнята, който е съща камък. Е втори път пукам гърбът. Явно при по голям съд на котлона, ако опре до гърба, или от обръщане на пламъка,  но се получава температурна разлика и камъка се спука. Това нямаше да се получи ако плотът беше на 65см, но ние зор всичко да по стандартно, за да може да се изработи без да се вземат предварително размери и изпуснахме момента, че все пак това е камък, а не стандартен термо плот с ограничен размер на ширината.
Стоун център ни уважиха рекламацията първия път, но сега не мисля да се занимавам повече. Моя си е грешката:(. А и много трудно свалиха първия гръб, та не ми се рискува втори път.

Общи условия

Активация на акаунт