Помощ при избора на име за момиче

• 4 343
  • 70
  •   1
Отговори
# 45
Ливия се отличава от Лидия фонетично,
"В" е обградено от гласни и се чува добре, звучна съгласна.
Името ми има два варианта - с Е и с Я, като се променя и ударението, ама цял живот го бъркат с по-популярния от двата варианта, дори и когато се представям и.го чуват. Как и защо? Нямам обяснение.
Сетих се за името Румена и Румяна, както и за Невена и Невяна, Мирена и Миряна, вечно се бъркат.

А за цитираните имена от детските градини - думи нямам. Такова развинтено въображение на родителите не е на добре. 😬 И Живка и Пенка не е ок, ама Ейнджъл-Криста-Белла-и последният да затвори вратата е направо смешно.

# 46
ако търсите с Л:
може и Летисия, Лиана, Лиза, Лаура, Лилиян, Луиза, Леона

# 47
Летисия, Лаура и Леона за България ми звучат като от латино сериал.
Лиза е съкратено от Елисавета/ Елизавета. Хубаво е, но защо да не е цялото име?
Луиза ми харесва.
Лилиян ще има проблеми с изписването -ан/-ян. Лилия е много нежно. Лиляна ми е малко по-тежко. Определено от детските си години не съм го чувала за дете.

# 48
Ливия означава Маслина. Карина означава Хубава. Вие как мислите, че ще подхожда на едно момиче? Останалите две имена няма да ги коментирам, въобще не ми харесват и са смешни, не си правете тази лоша шега с детето си да го кръщавате с такива смешни имена.

# 49
  • Германия
Селина
Леони
Франциска

# 50
Благодаря на всички, които взеха участие в анкетата и дадоха допълнителни предложения! Карина е явно абсолютен победител Simple Smile  Имаме още време, но и на мен засега това ми е любимото име. За всички, които проявиха загриженост за моето дете - фамилията също не е българска и е подходяща за имената, които предложих - дишайте дълбоко! Wink Приятна зимна неделя желая на всички, бъдете обичани и здрави!

# 51
Благодаря на всички, които взеха участие в анкетата и дадоха допълнителни предложения! Карина е явно абсолютен победител Simple Smile  Имаме още време, но и на мен засега това ми е любимото име. За всички, които проявиха загриженост за моето дете - фамилията също не е българска и е подходяща за имената, които предложих - дишайте дълбоко! Wink Приятна зимна неделя желая на всички, бъдете обичани и здрави!
А защо не уточнихте в първия пост, че детето няма да е с българска фамилия и дали става въпрос за България или някъде в чужбина?
Повечето потребителки живеем в Бг, децата ни имат традиционни за страната фамилии и затова разсъждаваме от презумпцията, ме се избира име за дете, което ще се роди у нас и ще има българска фамилия.
Леко раждане и изберете най-подходящото да Вашето дете име.

# 52
Още като видях в анкетата името Лиора, предположих, че фамилията може и да не е българска. Затова дадох като предложения чужди имена. Някои дори веднага побързаха да се подиграят. Но не всички се казват Георгиева и Иванова Simple Smile

Ами, щом фамилията няма да е българска - имате много широк избор. Давайте смело с името, което харесвате!

Желая на всички много любов!

Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 22:53 от Radilena

# 53
Защото изхождаме от презумпцията, че се търси име за дете с бг фамилия което ще живее в България. Останалите случаи са по-реди и обикновено се подчертава, че детето ще е от смесен произход или няма да живее у нас. Затова е добре да се уточняват тези неща в първия пост с въпроса още. Авторката обаче не го е уточнила това, затова и се коментира в негативен  дух и повечето хора са гласували за Карина.

Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 18:49 от Mama Ru

# 54
Чудех се за кое име да гласувам, тъй като единственото подходящо име за България ми се струва Карина, но пък въобще не го харесвам (за разлика от моето Калина😁). След уточнението, че фамилията не е българска, гласувах за Ливия.

# 55
Съгласна съм, че повечето са ужасни, но Карина е едно красиво нежно име, мой фаворит. Дамата, която си е кръстила кучето Карина по-скоро ме учудва, това не е кучешко име, поне по света... И ще ми е много странно, ако чуя ,,Карина...хвани кокала" ;Д По същия начин може да си къстиш котката Станислав, така ми звучи. Или Тошо.Sweat Smile

Калина не ми харесва повече от Карина.
Пред Ливия предпочитам Оливия,
Сарина-ясно е, не. По-добре Сара, Зара, Саня.
Лиора-не. Лора, Лиана, Леона, Лариса, ако ще е от странните имена.
И аз не харесвам модата с изчанчени имена, има я май по цяла Европа в момента....

Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 16:19 от snowwhite12

# 56
Дамата, която си е кръстила кучето Карина по-скоро ме учудва, това не е кучешко име, поне по света... И ще ми е много странно, ако чуя ,,Карина...хвани кокала" ;Д

И аз познавам жена с мопс, който се казва Карина. Кари на кратко. За мен също е повече животинско име, от колкото човешко.

# 57
Ни на мопс, ни на овчарка пасва. Карина е с много средиземноморско (италианско) звучене, на Запад също разпространено. За човеци имам предвид. Grinning Впрочем те и Сара и Лора не са кучешки имена, ама в България незнайно защо се използват с това предназначение. Но Карина... представям си една хубава, дългокоса, лъчезарна, жизнерадостна, общителна и мила дама. Името ми звучи толкова слънчево, за едно усмихнато момиче, което стопля сърцата на другите. Можете да си представите, че ако имам дъщеря така ще се казва. Май май. Grinning

А краткото Кари е най-сладурското галено име, толкова да го харесвам. Хем сладко, хем не е някое изопачаване като Михаела-Мише, Александра-Сашка и т.н.

# 58
На приятелка йоркито също се казва Карина (Кари) 😀. Не го приемам за кучешко, но не ми харесва.. И аз не знам защо.

# 59
Името Карина не е лошо, но вместо него бих избрала Каролина. По-дълго е, по-ясно се чуват звуковете в него. Освен това Карина може да се бърка с Калина или с Карима - мюсюлманско име.

Давам още няколко предложения на авторката: Маргарита, Грета, Мирела, Мануела, Касия (библейско име - една от дъщерите на Йов), Рут, Ребека...

Общи условия

Активация на акаунт