213 луди калинки в очакване на пролетта. Немската тема

• 24 860
  • 730
  •   1
Отговори
# 240
За доставка на тежки електроуреди винаги има по-висока цена. Всичко качват до втория етаж. Ние платихме в Otto 9.90 за безплатна доставка за една година.  ИКЕА също, но техните доставки са толкова скъпи, че чак ме ядосват.

# 241
За доставка на тежки електроуреди винаги има по-висока цена. Всичко качват до втория етаж. Ние платихме в Otto 9.90 за безплатна доставка за една година.

И аз имам за отто това годишното, но то се отнася за "нормални" пакети или? Ако поръчам пералня пак ще трябва да платя 30 евро доставка.

# 242
Много често има и безплатна доставка на големи пратки без абонамент. Но с него нищо никога не сме плащали допълнително. Otto имат и индивидуални опции и оферти за отделните потребители, които не знам как ги измислят. Аз например в профила си винаги имам код за 7% намаление и често 10 евро отстъпка. Приятелката ми все се възмущава, че тя има само 5%. 😁

# 243
Процентите зависят от това колко пари са изхарчени в сайта. Аз имам 10% от 2017 насам. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 244
Скрит текст:
Тъй като съм работила към офис на DPD и съм чела хиляди оплаквания, че куриерът не се е качил до 5-тия етаж примерно, да ви кажа- доставката по правило трябва да се достави до първата врата- т.е до входната. Куриерите се качват по етажите ако искат, не са задължени.
За първи път чувам. Знам че куриерите на тежки неща - мебели, техника, оставят всичко на входната врата (ако не е платено да се качи до етаж), но за дребните... [/quote]

Да, в ДПД е така. По принцип за обработването на 1 пратка са изчислени максимум 2 минути за доставката. И в тези 2 минути трябва са си звъннал, ако клиента го няма да си потърсил съсед и да си пуснал бележка. Ако се бавиш, излизаш от времето за доставка, следователно в края на месеца шефът няма да ти пусне пълна заплата. Куриерите се качват главно ако се разбират с клиента, клиентът го е помолил или има време за размотаване.  По празници също, защото се надяват на бакшиш. Имала съм случай на мъж, който искал гумите му за колата да се качат до 4- тия етаж по стълбите, само и само да се гаври с куриера, тъй като са имали спор.

# 245
А те защо се качват? Тези 2 минути, които имат, явно са преценили че е по-добре да се качват, вместо да чакат клиент да слезе?

То е глупаво да ти се качва нещо, което няма работа в жилището. Аз слезнах до долу за да приема рафтовете за килера - иначе трябваше той да ги качи догоре, а аз после да смъквам надолу като идиот... Joy

# 246
The Killer, всеки куриер сам си решава. Като му се разкарва, ще се качи. Просто не е задължен. Grinning
В нашето депо имаше един куриер- жена му рускиня, яко го командваше. Завалията идваше 1 час преди отварянето на депото и спеше в буса, а вечерта в последния момент идваше, за да си върне пакетите. Сам беше казал, че бяга от жена си и с кеф се качвал по етажите, само и само да му минава времето. Joy

# 247
# 248
  • Германия
Ами като куриерът е тарикат и дори не звъни, а оставя нещата пред вратата, аз се налага често да се оплаквам, че пакитите ми не пристигат, ДПД плаща за изгубения пакет и така. Щом им излизат сметките няма проблем 🤷🏻♀

# 249
Ами като куриерът е тарикат и дори не звъни, а оставя нещата пред вратата, аз се налага често да се оплаквам, че пакитите ми не пристигат, ДПД плаща за изгубения пакет и така. Щом им излизат сметките няма проблем 🤷🏻♀

Ми, да. И аз имах такъв случай с DHL - за да не звъни, защото да не се качи догоре - оставил 2 чифта дънки на обща стойност 370 евро пред вратата, като се подписал вместо мен. След като подадох оплакване каза, че е сложил пакета в пощенската кутия, не е бил оставен на улицата - как 2 чифта дънки ще влязат в това малко отворче, като най-вероятно са били и в кутия... а дори и да са били в плик, няма шанс. Това не са чорапи, да влязат в пощенска кутия.  Заландо си ми изпратиха отново поръчката, пък между тях си как решават проблемите, не ми е ясно. Не ме и вълнува.

# 250
Всички пакети за със застраховка от ДПД и куриерите не получават наказания за изчезнал пакет, освен ако не е откраднат в депото и не е записан на камерите. Заради това не ги е страх да ги оставят пред вратата или да ги крадат. Това си е проблем на ДПД и те по принцип не налагат санкции за откраднати пакети. Аз работих там няколко месеца и само веднъж беше изгонен куриер за кражба на пакет- в пакета имало монети от платина за над 50 хил. евро. Е, пакетът беше платен от ДПД естествено, защото не успяха да докажат, че куриерът е откраднал пакета. Най- вероятно получателят си беше прибрал монетките, плюс парите от застраховката на пакета или куриерът се беше уредил в живота.

# 251
Извинявам се, но не помня да съм чела по-голяма глупост.

# 252
Така си е, колкото и да не ви се вярва. Joy Всеки е невинен до доказване на противното. А няма как да се докаже, че пакетът е откраднат от куриера, когато няма доказателства. А то в 99% от случаите няма. Особено пък сега, когато не е нужен дори подпис при доставянето, могат да се правят такива далавери, че не е истина. В нашето депо имаше куриер с тотална забрана да работи в ДПД, защото е хванат да краде преди години. Е, договорът му за работа не беше с ДПД, а с фирмата на Иванчо и ДПД нищо не можеха да направят по въпроса, защото Иванчо отказваше да прекрати договора. Когато идваха проверки от митниците, половината куриери изчезваха, защото бяха от Молдова и нямат право над 6 месеца да работят в Германия, а те с години са тук и работят.

# 253
Ася виж, нали попита, ето това било с караваните на паркингите на ресторантите
https://www.adac.de/reise-freizeit/wohnmobil-dinner/
вечеря, не пресиване.

# 254
Ася виж, нали попита, ето това било с караваните на паркингите на ресторантите
https://www.adac.de/reise-freizeit/wohnmobil-dinner/
вечеря, не пресиване.
Да аз нали ти казах, че даваха по тв.
Аз най-доволна съм от Хермес. Идва един мъж вече години, много коректен, работлив, мил..с ДХЛ имам много смотани ситуации.

Общи условия

Активация на акаунт