213 луди калинки в очакване на пролетта. Немската тема

• 24 612
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
Т.е. най-важното е да се научиш да бъдеш велик манипулатор, никакви други умения. О.К.

# 556
Дени много категорично. Не е точно това.  Идеята е да си можеш каквото можеш, но да знаеш да медиираш между различни хора, ситуации и пр. без да влизаш в конфликт.
Ася добре го е написала. А и мъдрия народ казва @да знеш и 2 и 200 @ и подобни .
С оставяш децата да си набират опит със ситуации и други деца и гледаш позитивно.

# 557
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Дени, аз в Бг имам няколкогодишен опит в люлката на скатавките.
Въпреки всичко в Бг работната среда беше по-добре от тукашната, защото имаше много компенсаторни механизми. От пиенето на кафе/бира и типичното балканско мрънкане, до омешването на шефове и подчинени по банкети.
Тук това го няма и трябват други начини за оцеляване.

Преди години мъжът ми подари по някакъв повод курс по НЛП. Два дена, бяхме 8 човека. Аз и една 24-25год. сръбкиня бяхме чужденките.
Потресе ме, че тя нон стоп питаше как да накара една по-мудна колежка, явно и дебелокожа, да върши по-бързо работата си, защото получавала Druck отгоре.
Ако ги нямаш тези soft Skills си в менгеме - или бачкаш двойно, или отгоре ти трият сол.
Аз виждам как мъжът ми е доста по- обигран в тази игра, макар както казах да имам сериозна балканска подготовка.

# 558
Т.е. най-важното е да се научиш да бъдеш велик манипулатор, никакви други умения. О.К.

Точно така е. В природата оцеляват най-приспособимите, не най- големите или най-красивите.
Според моя опит, ценят са бърз ум, способност да работиш добре без постоянен надзор и неконфликтност/гъвкавост. Никой не иска умен трабълмейкър. Често не искат и много умни. Не им трябват. Така че пак е въпрос на приспособимост къде, пред кого и как да се представиш.

# 559
Ася аз като дойдох тук се побърках . Изобщо ние нямаме тази подготовка. Ние искаме да си свършим работата и да  започнем следващата задача.
Тук искат видимост, задача която осигурява видимост, да правят презентация , да пишат документи и спецификации , да си сложат името където може и на колкото може повече места. А дали нещото под което е името върши някаква работа или не ... няма значение. Важно е който трябва да види.
И т.н.
Най-важните събития са събранияата в които началника те споменава и пр.
Аз може да съм стара генерация, но да си сложиш името нямаше никакво значение при нас. Важното беше да ни тръгне проекта.
Та така .
Дени софт скилс са много важно нещо Stuck Out Tongue

Soft Click търсят си непрестанния наджор. Ей така да остави началството детската градина без да обърне внимание на нещо и ... мотивацията умира. НАдзора не е за наказание , а за мотивация ... каквото прави се вижда, има видимост, някой ти е обърнал внимание ...
 Aufmerksamkeitsdefizit като при немците не съм виждала другаде.

# 560
Софт, обясни ми конкретно за бързия ум и не много умния....
Оксиморон ми е.
Аз знам какво имаш предвид, но коства много енергия да се правиш на тъп.
Коя е твоята стратегия?

# 561
Bella, аз не дойдох тук от България и честно казано ми беше много лесно. И според каквото съм видяла и преживяла мога да кажа, че искат същото като навсякъде другаде - пари. Техният начин на работа а различен, но оценяват всичко различно, стига да носи пари. Отнася и за бюджетните организации, където всъщност отлагането и нищоправенето носи пари заради възпроизводството на данъци.

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 22:00 от Анонимен

# 562
  • Germany
Ама защо трябва да има знак на равенство между умен и трабълмейкър или умен и смотан? Аз смятам, че умните хора са по успешни, защото по бързо се научават дори как да манипулират. Няма нищо лошо в това да си умен, както и в това да не позволяваш да те използват.

# 563
Не разбирам защо, ако не си манипулатор,  задължително си трабълмейкър, да заема думата от bella. Аз съм от конформистката зодия - дева. Знам, къде да се покрия и къде да изпъкна, ако искам. Но това не е вследствие на съвместната работа с незаинтересовани съученици. Пък и ако отличникът се учи да мотивира скатавката, на какво се учат ученици на едно ниво с общ проект?
Проблеми в работата не съм имала, нито конфликти, нито тук, нито в България. Но сигурно, защото съм обществен сектор.

# 564
Пък и ако отличникът се учи да мотивира скатавката, на какво се учат ученици на едно ниво с общ проект?

Е как на какво!
На нещо много важно за ръководна длъжност: как да си подбират екипа!

Софт, сподели де...

# 565
Soft Click това с парите е и нож с две остриета в много ситуации. Но това са дълги разговори.
Deni-meni защото и най-големия неманипулатор, божа кравичка, зубрач и както искаш го наречи може много лесно да влезне в конфликт и то без изобщо да усети. Просто при неподходящи комбинации от хора. Никой не може да предвиди всичко.
People is People ,както казваше стария въд филма гръцката сватба.
Хората са различни. Затова трябва да се научат да разбират това.
Отличника не се учи да се скатава, а да се учи да работи и с други, които не са отличници. Същото важи и за другите спрямо него.
Ти в екип ли работиш или индивидуално?
Направи паралел със спорта. В екип и индивидуален. Ако в един футболен отбор не е важна играта , а кой кого мрази от екипа и кой какво не понася у другите. И кой е големия голмайстор ... без останалите играта не става. Нали?
И трабълмейкър никога не го употребявам . Не съм била аз.

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 22:17 от bella_ciao

# 566
Ася,
То и отличникът иска да си подбере екипа, ама госпожата разпределя ролите.🤓
bella,
При вас ще отварят ли музеите вече? При нас май да с резервация и без тест. Само не разбрах откога.

# 567

Вършиш си работата без да се правиш на умен или тъп. Задаваш възможно най-малко въпроси. Не изтъкваш добрите си резултати. Те ги виждат, но не им харесва като го казваш ти. Като сгрешиш, признаваш и оправяш бързо кашата, не обвиняваш никого друг. Близък си с всички, но много близък, с не повече от един човек. Никога не говориш против колега. Искаш си увеличение на заплатата, само ако си много сигурен, че си донесъл достатъчно печалба, а не защото мислиш, че ти е ниска заплатата или на колежката е по-висока. Но все пак не забравяш да поискаш, защото язък ти за усилията, а и колко да си умен, ако не го правиш?
Ей такива прости неща, за които не е нужно да си много умен. Ума си го пазиш за да си свършиш работата за три часа, вместо за осем. Ако много искаш да блеснеш, не работиш за някого, а откриваш животоспасяващо лекарство или Гугъл.

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 22:38 от Анонимен

# 568
Ася,
То и отличникът иска да си подбере екипа, ама госпожата разпределя ролите.🤓

Ами аз съм написала, за ръководна длъжност!
Ученикът не е в позиция на ръководител, още се учи.

И аз в унито исках да си избирам екипа, но де факто се взимахме последните останали, дето никой не ни иска, защото никой не искаше да прави проект с чужденците.

Софт, да ти кажа с 3те часа е супер при хоум офис.
Аз съм стояла по 5-6 часа без работа в офиса и се опитвах да симулирам дейност, което не беше лесно, защото всеки минаваше зад мен и ми зяпаше в монитора. Сериозно се замислях дали да не кандидатствам за бариста в Старбъкс, защото не издържах!

# 569
Така коментирате все едно всичко е еднакво и всички са на еднаква длъжност. Ако някъде минава номера да се скатаваш и правиш на тъп, то другаде не става.
Моето дете е от тия буйните, правещите бели нон стоп, ама нон стоп...хич не съм разбрала до кой го слагат да седи..всъщност доста често седи до учителя. Но пък проблеми с оценките няма. Аз имам чувството, че всички момчета в класа му са буйни и постоянно се карат.

Общи условия

Активация на акаунт