213 луди калинки в очакване на пролетта. Немската тема

• 24 602
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
Въпроса не е да се правиш на тъп #Reina.

# 571
Добро утро, тази седмица три дена у-ще. Като нов човек съм. Нали трябвало да се радваме на малките неща. Това майчинство само в стрес го карам.

# 572
Аз като ви казах, че народът ще купува тестове... вие се подхилквахте! От утре започвам да продавам пречистен въздух в буркани. За над 50 буркана, правя отстъпка от 0,001%.

https://www.tagesschau.de/inland/corona-selbsttests-discounter-101.html

# 573
На който му трябва, да купува, аз водя скромен живот, засега не се налага.

# 574
  • Берлин
Момичета, спешна питанка-продават ли пътеки в Баухаус? Или някой работещ магазин?

# 575
Maй има в Баухаус , но не знам дали са хубави. Може да са пластмасови . Не съм сигурна.
Аз не бих купила от там.

Deni-meni само така и на мен не ми трябват. Аз живея зиро ковид. Който иска да си купува в алди. За какво му са така и не вдявам. Ако има желание да се оттегля в доброволна карантина не му трябва тест. Нищо не разбирам.

# 576
bella,
Доколкото разбрах при нас в Хесен искат тест и записан час само за масажистите, фитнесите и подобни, т.е. близък телесен контакт, за фризьорите не. За магазините май можеше само с час без тест.

# 577
За фризьорите не искат тест, за магазините и другите зависи от 7 дневния индекс. В Шлесвиг Холщайн от понеделник отварят магазините, но там са под 35.

Изкупили за нула време тестовете от Алди. Май и аз трябва да се постарая другата седмица и да взема, че в Кьолн индексът е малко над 50.

# 578
Като нямам тест, няма да посещавам нищо. Като отворят закритите басейни за ползване, ще се прежаля за един при доктора или в тест-център, до нас има един на 5 минути пеша.

# 579
Аз не мога да стоя повече затворена. В понеделник даже ще отида доброволно на работа.

# 580
На работа досега ходих 3 дни в седмицата, а от 15 всеки ден ще трябва и затворена не съм се чувствала. Сега и като се постопли времето и навън по пейките ще може да се яде и пие приятно и ресторанти не ми трябват. Ще правим еднодневни екскурзии и това е.

# 581
  • Берлин
Аз не съм спряла да ходя на работа. Опитах хоум офис и установих, че единствено ходенето на работа ми държи здраво нормалността. Аз правя всеки понеделник тест, не ми е драма.
Одеве ходихме с Мм до Баухаус и после до Оби, че сменяхме кухнята и не ми хареса смесителят. Честно ви казвам, това е лудост. Идеше ми да се гримирам и покача на токчета. До какво доживях?! Да ходя на шопинг в бау маркети. Сега съм си сипала едно уиски и съм се изпънала в доволство на дивана. Каква радост,а 🤪
Исках да видя наживо килими/пътеки, за да видя дали харесваният цвят пасва на новите плотове. Пасва, сега мога да си завърша поръчката и да си къркам пред телевизора.

# 582
  • Немция
Хубаво - тестове. Но къде трябва да се тествам? В аптеката става ли?

# 583
Хубаво - тестове. Но къде трябва да се тествам? В аптеката става ли?

Тези които се разпродадоха за минути, са за самотестване. 5 за 25 евро. Как ще докажеш, че тестът е твой, а не на детето - не ми е ясно. Явно просто е нужно бройките да скочат.

# 584
Папурче,
Разбирам те. Аз слагам само червило и въпреки това ми се иска да си го нося, но цапа маската и се дразня.🤨
И аз чух, че може сам да се тестваш.

Общи условия

Активация на акаунт