213 луди калинки в очакване на пролетта. Немската тема

• 24 600
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
  • Немция
В НРВ пускат всички ученици на смени, с разделени класове от 15ти. 2 седмици до великденската ваканция.

Днес бях изненадващо на шопинг. Joy Имах работа в града и гледам някои магазини, че са отворени. Навсякъде табели, че се влиза с термин. Застанах на входа да си направя час и те направо ме пуснаха, защото магазинът бил празен. По случай осмомартенския ден се облажих с шопинг. Joy

Честит 8ми март, дами!!! Бъдете уважавани и обичани!

# 631
Честит 8 март! Аз пък днес съм на фризьор. Това ще ми е подаръка. За нормален шопинг нямам желание, но ще разгледам след фризьора има ли нещо отворено и как функционира.

# 632
  • Немция
Оказва се, че ваксинирането върви по план.
На малкия му отпадал теста в петък, защото щели да ваксинират учителите от Грундшулето им.
Да видим дали в петък въобще ще ходят на училище.

# 633
Ама не първоначалния. Ако погледнеш стари записи от преди Коледа ... направо сме всички ваксинирани и сме на плажа.
 Също четох, че Австийците са изкарали британската ваксина от употреба, след като две жени умрели след ваксината. И има следствие . Да видим какво ще излезе.

# 634
Една жена е умряла, не две. Спирането е предпазна мярка докато трае проверката.

Аз съм на работа. Никога така не съм се радвала, че виждам шефа си. 😂
След работа отивам на шопинг. Това с термините явно няма да се изпълнява.

# 635
  • Deutschland/HE
И е спряна май само тази партида, а не изобщо ваксинацията с АстраЗенека.

# 636
  • Немция
След работа отивам на шопинг. Това с термините явно няма да се изпълнява.
Ако е полупразен магазина, ще пускат по своя преценка.
След мен влезе един възрастен мъж, но без да пита, по обичайния начин. Grinning
Направиха му забележка, че не можело така. Нямал термин, трябвало да иска разрешение. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 637
Да. Втората била се разболяла тежко. Вчера пишеше, че две са умрели. Не намерих да пише че само партидата е спряна. Да видим какво ще излезне.

Soft Click приятно пазаруване. Аз ще го направя в сряда. В събота си избрах доста неща на витрината един магазин за часовници и бижута и ще си направя термин да си разгледам находките . Сина ми също иска часовник. И прическа. Така че ще е в сряда.

a това като го чета
https://www.welt.de/wirtschaft/article227837341/Schuloeffnungen- … -fassungslos.html
и продължавам да се чудя защо толкова много милиарди се раздадоха да се спират хората да работят , а не да се обзаведат учережденияата и училищата и пр. Вместо да се похарчат за да можем да живеем нормално и защитено,  те се харчат за да ни спират нормалното ежедневие ...
Все се дават пари.

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 15:47 от bella_ciao

# 638
Значи, примамиха ме цените в Х и М, по 3 евро неща, искам да видя детските дали също са толкова намалени. Нито там нито в друг магазин се свързвам с някой за час. Функционира перфектно.

# 639
Нито там нито в друг магазин се свързвам с някой за час. Функционира перфектно.

Може и въобще да не са отворени. В Кьолн например са затворени. Провери в този Store Locator.
https://www2.hm.com/de_de/customer-service/shopping-at-hm/unsere-geschafte.html

# 640
Нито там нито в друг магазин се свързвам с някой за час. Функционира перфектно.

Може и въобще да не са отворени. В Кьолн например са затворени. Провери в този Store Locator.
https://www2.hm.com/de_de/customer-service/shopping-at-hm/unsere-geschafte.html
Аз вчера видях, че единия от тях е отворен. Имаше опашка и подаваха едни листи на човека пред вратата. За другия пише, че също е clik&meet.

# 641
Аз днес пратих синчето да си запише час за фризьор лично и той се върна подстиган с вестник и два бретцела Stuck Out Tongue
Т.е. не разбирам какъв е този клик . Май всичко фърфи ...
Преди 1 час се изпариха към декатлон да върнат едни ски обувки купени преди коледа и да вземат 2 шлема за колоездачи. После щели да минат през Медиамаркт да видят незнам какво и накрая да минат през Оби да върнат някакви кабели и крушки ....
Не като да са имали часове за нещо и тимката се понесоха както си решиха .
Като се приберат ще напиша къде какво и как е било.

# 642
Да запазвам час заради преоценени парцали? Бря!
Иначе посетихме близкия строителен и градински център за спешни неща по градината, беше спокойно, полупразно дори. За съжаление числата в околността пълзят нагоре.
Малката тръгва в понеделник по нормална програма, без часове по спорт, цял клас накуп,  с медицински маски.  Момчетата ще ходят само за класни засега , ще видим как ще продължи поетапното връщане.
Руснаците организирали кампания по оплюване на РНК ваксините с цел да изпъкне с качества Спутника. Симпатяги.

# 643
Притрябвало им е на руснаците да си хвалят толкова суптника. Те печелят от природни ресурси ... със спутника ваксинират от доста време в много държави по света, взеха да го произвеждат в Италия , сега се говори, че са разработили нова ефикасна версия ...
Защо им е да си правят труда за нещо като реклама на спутника и омаловажаване на другите ваксини. Аз си мисля, че доста глупости се появяват в нета за руснаци, китайци и пр. и не ми се вижда много реалистично някой в тези големи държави да си дава труд за подобни кокошкарства.
Но все пак всички знаем , че където каквото и да стане са виновни китайците, руснаците или тръмп.

В момента участвам на една онлйан родителска среща. Имало много голяма разлика в напредъка на едни и други ученици. Не всеки 9 токласник се справя добре със ситуацията. Много деца не са добре.

Много родители и дори учители с гимназисти се оплакват , че децата много се уморяват от мониторите и онлайн часовете. Даже класния с 3 деца каза, че нито едно от децата му не иска д апогледне вечер монитор , дори когато той иска да помогне. Децата не искали да погледнат повече, бръмчали им главите. Не е много добре това стоене на монитора.

# 644
  • Немция
Моят шестокласник се оплаква от онлайн часовете, когато са повече от 4 на ден. Изпада в потрес, когато има 5 такива часа. Обяснява колко било изморително. Казвам му да не гледа само в екрана, за да си почиват очите. Мисля, че посвикна вече.
Не знам в България учениците как издържат тогава. От малки до големи са нон стоп на мониторите на пълна програма на ДО.

Мьос, много са се разбързали да връщат учениците нормално.
При нас не се планува връщане с цели класове, всички ще са разделени наполовина. От 1ви до последен клас.

Руснаците имат мания за величие(най-талантливите били, най-умните) и това ми е разказвано от човек, който е живял известно време в Русия. Така че не би ме учудило да плюят по чуждите ваксини и да изкарват тяхната най-добра, дори и на теория да е възможно да е такава.

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 23:26 от Бибит

Общи условия

Активация на акаунт