Против акне/пъпки по лицето 12

• 59 607
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
В началото мажех навсякъде...така каза док, но на детето пламваше, да, въпреки хидратиращия...т.е не става за всеки ден при него.
 Аз сега пак мацнах в/у пъпка само и не пари, нищо...да видим.

# 241
Иначе отдолу не мажа с нищо и отгоре като сложа Епидио върху пъпка(и то само при нужда). Предварително ежедневна рутина с измиващи и напоследък основно лавандулова вода ползвам. Ако усетя че имам нужда включвам и друг тоник,крем и т.н.

# 242
  • Пловдив
И аз взех лавандулова...

# 243
Тази от DM ли е?
Моята е тази,пише че има 40дни годност и скоро трябва да я подменя

# 244
  • София
Ползвам Епидуо върху цялото лице. Преди това мога да сложа балансиращ Ph-то тонер, но не винаги се сещам.

# 245
  • Пловдив
Да, от ДМ...не успях да снимам добре. Отзад...

И аз взех от твоята, ма ефект не видях...а я хвалеха. На моята няма трайност.

# 246
Изкушава ме от известно време Епидуо, но сега вече с идването на сериозното слънце май ще се въздържа. Чакам да свърша и втората опаковка Скинорен и лятото мисля да не рискувам с по-силни кремове, защото много ме стресира вечното мазане със слънцезащита и криене от слънцето. А ако не използвам козметика, която увеличава фоточувствителността, ще съм по-спокойна, ако инцидентно пропусна SPF.

# 247
  • Пловдив
Аз незнам как ще карам тийна и лятото да се мацоти Confused

# 248
Излезе ми реклама във Фейсбук на тези стикове. Някой да ги е ползвал случайно?

Имаше разни коментари под публикацията, но не се доверявам, тъй като може да са платени и реших да попитам тук. Какво ли против акне не ми е излизало като реклама, но въпросните стикове ги виждам за пръв път.

# 249
  • София
Под/преди него нищо ли ме мажеш?

Колко най-дълго сте пили АБ?Чудя се ако док предпише още да продължи ли детето да пие?
Доктор ми е изписвал Тетрациклин по схема.Каза,ме може да се пие до 6 месеца.Мисля,че на третия месец го спрях,защото ме видях ефект.Друг доктор ми е изписвал Доксициклин за един месец.Тогава каза да го посетя.От него се повлиях добре и не видях смисъл да посещавам дерматолога отново.
Утре съм на ендокринолог.Ще пиша после.

# 250
  • Sofia
Утре сме на дерматолог...
В посл.седмица пак се влоши лицето при сина ми Confused  Жалко...толкова добре беше.
.    Какво ползва? Моят син е почти на 16 и от 3 години има проблем с акне. Беше се пооправил напоследък, но дерматоложката му предписа Епидуо гел и от него му излязоха пак пъпки. Сега маже Тетрациклин маз за 10 дена и пак ще ходим на преглед.

# 251
Здравейте, моето момче е на 15 и половина. От година и половина му излизат пъпки, напоследък са доста зле. В началото му изписаха "Даверцин",  но тогава имаше 2-3 пъпки. От тогава го ползва поне година за върху пъпките, тоник Биодерма, крем и лосион на Тианде (личният лекар препоръча Тианде). Напоследък взех да ги мажа с Гентамицин, понеже не виждам подобрение. Правя голяма грешка, че ги изстисквам най-големите за изстискване. Има едни твърди, подкожни, изхвръква твърдо ядро. Описанието е за да разбера при вашите деца има ли такъв вид пъпки. Не смея да го заведа на лекар заради вируса. Дайте съвет с какво да мажем, дали ще трябва антибиотик? Ама хапчета няма да посмеят на своя глава. Има ли някъде евентуално да диагностицират по снимка, заради пандемията?

# 252
Аз жестоко се обринах от олиото на Биодерма..а спомените ми от Епидуото са най-ужасното ми изгаряне и подуване на очи 😁
Btw, някой срещал ли е активния гел с 5%БЗ на Акне аут? Никъде не мога да го намеря..

# 253
Аз вече нз какво да ги правя тези пъпки. Не са на хормонална основа, пуснах си и полови хормони и щитовидни, всичко е наред. Избиват ми пъпки болезнени по бузите и на брадичката и са като на огнища. Уж беше 1 пъпка, на другият ден гледам до нея още една и боли и чак сърби от болка.. сребърна вода слагам всеки ден с тампонче, мия се понякога със серен сапун(1 път седмично макс), какви ли не кремове и нищо. Не мога да ползвам скинорен и подобни ретиноли, защото искаме да правим опити за забременяване. Всякакви идеи приемам!
Сега започвам двойно почистване. Слагам и червения пилинг на ТО за белезите, но то все имам пъпки, зачервяване с тази бяла кожа.. Отчаяна съм си вече..

# 254
  • София
И така,на 46г. съм и винаги съм имала проблемна кожа и понеже вече искам да използвам кремове против бръчки,а не против пъпки посетих поредния дерматолог(д-р Попова/Токуда).Жената каза,че пускаме хормони.О.К. пуснах.Два хормона бяха наднормени,но малко на горе(DHEA-S и 17-OH Progesterone) и направих консултация с ендокринолог(д-р Начев/Майчин дом).Човека е категоричен,че щом Тестостерона е в норма непипаме хормоните,не съм за него,да се връщам при дерматоложката.За високи стойностиказа,че трябва да е три пъти над нормата.И така д-р Попова изписа Роакутан.Да ви кажа честно това трябваше да го направя преди години още.Само това не съм пробвала през годините,дано да го понеса добре.

Общи условия

Активация на акаунт