Неангажираща връзка

• 14 672
  • 297
  •   1
Отговори
# 165
За съжаление наблюдавам,че на все повече млади хора им се ще такава, пък после минало времето за деца и семейство. Без ангажимент към отсрещния, без мисъл ,без излишни затормозявания и чувства. Едно време нямаше такива връзки, като видиш,че тоя не ти отърва идва следващия и така.
Имаше последователност.

По наше време нямаше интернет. Имаше писма.. Даже дискотеките бяха различни. Дансинг в центъра..Прекосяваш каниш, извеждаш жената. Бе трябваха повече "топки"  и мисъл за да спечелиш:)

# 166
Ревена, не се клати на стола ами се оглеждай кой да фанеш да ти изрине тия 20 санта нов сняг. Че оня дето ти ринеше преди надали ще повтори.
Ще, ще... Не се е случвало да имам рекламации от някой, който ми е минал през леглото. Sunglasses
Аз си имам компания за снегопочистване между другото.

# 167
Начи оня некъв натегач е бил, праил се на мъж с лопатата след трактора на снегопочистващата компания Wink

# 168
  • Paris, France
Имали ли сте и бихте ли имали? При какви обстоятелства бихте имали? Какви са предимствата и недостатъците?

Да, имала съм и пак бих имала. Всичките ми връзки са започвали внимателно и ма дистанция и повечето са се разпаднали преди ангажиментите да ги доубият.  При всякакви обстоятелства бих имала неангажираща връзка, освен когато съм сгодена или женена с конкретен мъж.

Предимствата са, че в началото можем да опознаем човека и обкръжението му и да си спестим местене и пренасяне ма багаж 2 пъти 😎. Имаме време за работа, хобита, приятели и други близки. Можем да живеем както искаме без да се притесняваме как да вземем почивен ден за сватбата на сестра му или как да отървем неизбежното коледно гостуване у родителите му. Не се разочароваме и не разочароваме другия с провалени или отменени планове за нещо си, защото такива няма.

Недостатъци аз не виждам. Понеже не съм вложила, не изисквам и същото важи и за мъжа. Раздялата е лека и бърза и без висока цена като местене, загуба на приятели, разводи, разправии.

# 169
Начи оня некъв натегач е бил, праил се на мъж с лопатата след трактора на снегопочистващата компания Wink
Стълбите на парадния вход. Тракторът не се катери там. То и ние, де...Влизаме през гаража. Ама той ми идваше само на гости, та затова. Wink

# 170
Имали ли сте и бихте ли имали? При какви обстоятелства бихте имали? Какви са предимствата и недостатъците?

При всякакви обстоятелства бих имала неангажираща връзка, освен когато съм сгодена или женена с конкретен мъж.

Недостатъци аз не виждам. Понеже не съм вложила, не изисквам и същото важи и за мъжа. Раздялата е лека и бърза и без висока цена като местене, загуба на приятели, разводи, разправии.

Повечето хора пишат, че предимства много и недостатъци почти няма. С което съм съгласен.
Защо обаче човек трябва да се обвързва, жени.... Обвързването/брака имат ли предимства? Недостатъци е ясно, че имат.

# 171
Обвързването/брака имат ли предимства?

Имат, разбира се. Първо, ако някой е готов да се ожени, това показва, че не си крои разни мисли за евентуална лесна раздяла. Тоест подписът, дето уж не значел нищо, е недвусмислена декларация на намерения.
И второ, каквито и нововъведения да има в правния мир, все пак е по-добре за децата и за материалната сигурност.

# 172
Каква декларация, каква недвусмисленост? Що не почнеш направо от материалната сигурност.
Не се омъжвам, че да си тръгна лесно, щото пък иначе нещо ше ме спре. Или ти някак вкупом говориш, за всички жени и мъже?

# 173
Каква декларация, каква недвусмисленост? Що не почнеш направо от материалната сигурност.
Не се омъжвам, че да си тръгна лесно, щото пък иначе нещо ше ме спре. Или ти някак вкупом говориш, за всички жени и мъже?

Споделям своето виждане, другите жени и мъже може да си имат тяхно си.
И не почвам от материалната осигуреност, защото декларацията е първа, а сигурността втора. Основно става дума за сигурността на децата, не моята.

# 174
И каква е тая декларация, какво пише в нея? Ти обещаваш ли да родиш деца, че той да им декларира сигурност? Щото едно е да искаш, друго е да можеш Wink

# 175
  • София
Повечето хора пишат, че предимства много и недостатъци почти няма. С което съм съгласен.
Защо обаче човек трябва да се обвързва, жени.... Обвързването/брака имат ли предимства? Недостатъци е ясно, че имат.

Естествено, че има. Вечер има при кого да се прибереш. Да седнете да вечеряте заедно, да си поговорите. Имаш компания, присъствие. Знаеш, че има някой, който те обича и държи на теб. Някой, който ще ти подаде чаша вода, когато си почиваш, и ще ти сложи студена кърпа на челото, когато боледуваш. Имаш си постоянен партньор за секс. Това си е особено важно, защото освен ако не си от онея особено вървежните мъже (а те са много малък процент), повечето вечери няма да има кой да ти топли леглото. Има с кого да си прекарваш празниците. Да създадете заедно семейство и деца.

Сега ако си във връзка, в която липсват тези елентарни неща, проблемът не е, че връзките са лоши, а че ти стоиш с партньор, който няма елементарно отношение към теб.

# 176
И каква е тая декларация, какво пише в нея? Ти обещаваш ли да родиш деца, че той да им декларира сигурност? Щото едно е да искаш, друго е да можеш Wink

Нищо не пише, това не е хартиен документ. "Декларация" има две значения, едното е документ, но другото е в смисъл на заявявам нещо. Та за второто ставаше дума. И точно защото не се знае дали ще има деца, декларацията идва първа - "ето, аз заявявам, че искам да живея с теб, да съградим дом и не си оставям разни вратички за лесна раздяла". После вече, като/ако дойдат децата, идва и тяхната сигурност.
И никой не те кара да мислиш като мен, че подскачаш така остро, но аз на базата на своя над полувековен опит вярвам в това, което пиша.

# 177
Ами точно, защото сме във възраст, че не можем да раждаме деца, аз почвам именно с това: "Не искам брак."
На което някои мъже подскачат половин метър от земята.
Ама, как съм щяла да си инвестирам парите...(Това евреинът на втора среща)
Не било ли добре той да ме посъветва? - Не, не е добре! Имам си финансов съветник.
Защо съм го била третирала като сексуален обект? Той не бил...
Ами, какво е? И, ако не иска да прави секс с мен, за какво ми е?
Аз вибратор и финансов съветник си имам.

Така че да обобщим. Самодостатъчна съм си. Справям се чудесно и сама с изключение на сексуалната част.
И ако някой ми тръгне с претенции още преди това (па и след)...,еми няма да го бъде!
Никакви декларации, освен данъчни, не подписвам!

Брачните договори също не работят. Ако някой ти се настани в живота със задни мисли, иди го гони след това!
Свързано е с разходи и неприятни емоции.

Естествено, че има. Вечер има при кого да се прибереш. Да седнете да вечеряте заедно, да си поговорите. Имаш компания, присъствие. Знаеш, че има някой, който те обича и държи на теб. Някой, който ще ти подаде чаша вода, когато си почиваш, и ще ти сложи студена кърпа на челото, когато боледуваш. Имаш си постоянен партньор за секс. Това си е особено важно, защото освен ако не си от онея особено вървежните мъже (а те са много малък процент), повечето вечери няма да има кой да ти топли леглото. Има с кого да си прекарваш празниците. Да създадете заедно семейство и деца.

Това е хубаво, само дето е изпуснат тънкия момент да е така от началото до края. Да не забравяме, че хората се променят и животът все по-често не протича по права линия. И точно затова в един хубав слънчев ден някой решава, че връзката се е изчерпала и търси щастие навън. Това вече не е хубаво, защото е...отново:
Свързано с разходи и неприятни емоции.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 23:37 от Ravenna

# 178
Не съм имала и не бих имала. Имам друго възпитание и възприятия за живота.

# 179
Много се радвам, че посещавах психолог, за да разгърна сексуалността си, за да нямам задръжки да получа от някой това, което искам, без да имам срам и предразсъдъци. Бих посъветвала 80% от форума също да посетят. Като правите секс за свое удоволствие не си давате "цветето".

Общи условия

Активация на акаунт