Как да преодолея изневяра?

• 4 633
  • 26
  •   1
Отговори
Здравейте.

Имах тригодишна връзка, като преди седмица разбрах, че бившият ми е имал втора връзка от един месец.

Казвам връзка, защото я е запознавал с родителите си, запознал се е с техните, ходили са на почивка заедно и много други неща

Изключително унизена се чувствам. Не мога да спра да се сравнявам с въпросната жена, тя също не е знаела за мен и по никакъв начин не бих си позволила да я обвиня, но не спирам да гледам снимките ѝ, не мога да спра да си представям отвратителни сцени в главата ми.

Знам, че е минала само една седмица и че е нормално да се чувствам толкова зле, но много ще оценя, ако някой, преминал през същото, ми даде съвет, препоръка за книга, филм, философия за живота, ако щете. Изобщо как преминахте напред?

# 1
Отървала си се! По-добре ли щеше да е да продължаваш да бъдеш заблудена? Събери се с близки приятели и го отпразнувайте! Горе главата!

# 2
  • Далечният изток
Той явно е сложил края на вашата връзка, но е пропуснал да те уведоми...
Заедно ли живеехте, деца?
Нещо не ми стана ясно как така е запознал родителите си с нея? А те въобще знаеха ли за твоето съществуване и ако са знаели, тя като каква е била представена?

# 3
Меко казано отвратителна ситуация, много съжалявам, че минаваш през това в момента.

Пруст е казал, че завистта и ревността обичат информацията. На първо време е наложително да спреш да се ровиш за снимки и инфо за другата жена. Ще си мислиш сигурно, че проблемът е в теб, че не си била "достатъчна" за него, че ти липсват някакви качества, с които да го "задържиш", че тя непременно те превъзхожда - не, не е така. И на жени, които имаме за нещо много повече от нас, изневеряват. Един човек с истински ценности никога не би тръгнал да води паралелна връзка зад гърба ти - наистина се отървала от един страхливец, на който нямаше да можеш да разчиташ.

Имаш ли подкрепа на близки в момента, приятелки, които да те разведрят? Наистина си мисля, че колкото повече го мислиш и се чудиш как е могъл да постъпи така, толкова повече ще изпадаш в задънена улица. Воля и сила, това е. Зачеркваш и двамата от живота си.

# 4
Не само ти е изневерил, но е скъсал с теб, доколкото разбирам. Нищо, не си е струвал този човек. Ще намериш друг. Ама ми е странно, как не ги усещате тези изневери?

# 5
Ще преминеш през това, време трябва. Ако започнеш да пиеш, пушиш, да не си пълноценна в службата, потърси помощ от терапевт.
Ще продължиш да й гледаш снимките още дълго, само не прави грешката да заприличаш на нея визуално накрая.

# 6
Пиеш една студена вода, теглиш една майна и продължаваш напред !
Да, едно такова нещо може да ти срине живота - ако той е чужденец, живееш при него в чужбина и коренно се промени начина ти на живот и финансовата страна. Но е добър старт да си стъпиш на краката и дапочнеш да преценяваш мъжете и да разбереш кои са стойностни от тях.
Ако ислиш, че не може да го преживееш - изпадаш в депресия и става по-зле.
Стегни се и се вземи в ръце. Път назад няма. Тези приказки с прошките ги остави за филмите. В реалността нещата са съсем други. Скъсай с илюзиите. Стъпи здраво на земята, гледай напред и стъпай смело.
Нямало е начин да не е имало индикации, че нещо не е било наред в последните месеци, но явно си била прекалено сигурна, убедена че всичко ти е наред и нямаш никакви проблеми, пренебрегвала си малките неща, не си разговаряла достатъчно, не си търсила кое не е наред, приемала си всичко за даденост и си се носила по течението. Връзката е ежедневно доказване !
Успех

# 7
Случват се такива неща. Надявам се, че нямате деца и общи имоти. Вдигаш главата и продължаваш напред. Как така не си разбрала, че е ходил на почивка с друга, не живеете ли заедно?
Много мъжко е постъпил, няма що, едва ли не годеж прави с новата жена , а не смее да каже на настоящата.

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 22:37 от Прекрасная Василиса

# 8
Трудно е но продължи напред. Само безсмислено се измъчваш.  Връзките почват и имат край. Помни хубавите моменти. Ще намериш друг. По-добър.
Сега тренирирай,  ходи на маникюр,  по заведения. С една дума кеф. Grinning
Никой не е умрял. Сети се в пети клас как скъса с Мирослав. Стават такива неща. Всяко зло за добро. За мен важи.

# 9
Имайки предвид предишните ти теми, не мога да не попитам в какво състояние беше тази връзка преди той да я приключи?

# 10
  • SF
Ами много е трудно. На мене не ми се е случвало, но ако ми се случи, мисля че няма да искам да го виждам никога повече. Не си представям как стои въпросът как да го преодолея. Няма да имам друг избор. С него повече няма да искам да бъда, така че остава единственият начин - да съм без него.
Сега ти е още много мъчно и обидно. Едва ли изпитваш любов и съжаляваш. Просто другите негативни чувства са по-силни от успокоението, че си се отървала.

# 11
Благодаря за отговорите на всички.

Той явно е сложил края на вашата връзка, но е пропуснал да те уведоми...
Заедно ли живеехте, деца?
Нещо не ми стана ясно как така е запознал родителите си с нея? А те въобще знаеха ли за твоето съществуване и ако са знаели, тя като каква е била представена?

Познавам се с цялото му семейство, няколко дена преди да разбера дори се чухме по телефона.

Имайки предвид предишните ти теми, не мога да не попитам в какво състояние беше тази връзка преди той да я приключи?

Преди време намерих чатове с други жени, но му простих. Общо взето оттогава не се чувствам добре във връзката. Последните месеци ми говореше изключително сериозни неща, намеци за по-сериозни крачки в отношенията ни и и ако трябва да съм откровена, наистина си мислех, че всичко е в миналото и че сме чисти един пред друг.

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 23:19 от Kazmii

# 12
  • София /Абсурдистан
За тези неща се прави сериозен разговор и после се вземат решения. Ама то в случая и без разговор е ясно.

# 13
Е, ами то крушката си имала опашка. Имало е индикации, че този човек е кръшкач, несериозен или пък не вижда отношенията си с теб като ексклузивни. Ти си си затворила широко очите. Не знам защо не си била подготвена за такъв край, то е било неизбежно.

Иначе за преодоляване на края на една връзка е добре да се фокусираш върху себе си, а не върху трети лица. Излизай с приятели, тренирай, работи. С времето ще мине.

# 14
Трябва да свикнеш с идеята, че този мъж е вече бивш. Че е предател, а с такива не може да се гради бъдеще.
При мене навремето най помогна новата любов.

Общи условия

Активация на акаунт