Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какво да направя за да предотвратя виждания с бащата на детето ми?

 • 2 274
 • 17
 •   1
Отговори
 • Мнения: 87
Така, проблема ми е, че искам да огранича вижданията на детето ми с баща му. Като за историята разделени сме от мн. Години не сме женени, бяхме в един град и докато бяхме никога не съм спирала вижданията с баща му, но той и нямаше голямо желание. Уж ще идва да го взима детето го чака и той все не идва така беше с дни го лъжеше и я дойде, я недойде със седмици. Баща му си има друга жена и детенце (да са живи и здрави), даже тоя наглец може би 2 седмици след като му се роди другото дете ми предложи да заминем с него в чужбина (като си беше с другата жена не са се разделяли) както и да е. Да но аз се приместих в друг град при моя мъж с който съм си и сега и изведнъж бащата реши да става баща. Не че звъни мн често, на няколко месеца веднъж (отиде да работи в чужбина) давала съм му го да отиде на гости при него(като си е в България), но идваме вече на проблема ми синът ми се връща друго дете! По принцип е мн послушен и добричък, но за няколко дни с баща му става агресивен, отговаря ми (което никога не прави) крещи даже веднъж след като с3 върна от там ми каза "ти като си най-зла" да съм се скарала на братовчед му. Но има и друго тук преди около месец беше писал на сестра ми (аз нямам фейсбук) заплашва ме с убииство и даж3 след ден беше ѝ писал отново, че ще ни изтрпи всичките. Да бъда честна и аз н3 съм светица, имах друга връзка преди сегашния ми мъж (разбирасе се бях разделила с баща му месеци преди това). И не знам може да пиша мн разбъркано и разпокъсано, но не знам какво е важно да кажа. Имам чуството също така, че бащата има психични проблеми (ако е вярно надявам се да н3 е наследствено). Беше поставял синът ми под риск единия път като го взима щял да пътува с непознат от фейсбук да делели разхода, аз разбира се му казах или си взима билети за автобуса или си взимам детето и още един случай също като го взимаше от мен(синът ми казал на една моя приятелка, явно онзи малоумник му е казал да н3 казва на мен) разплакал се и ѝ разказал как посреднощите ги свалили от влака и спали на пейките на гарата. Аз като разбрах полудях и му звъннах и можете ли да си представите какво ми обясни... Бил объркал влака... И ох страх ме е вече да го пускам с него и за живота му и за психическото му състояние на детенцето ми! Също синът ми, ми е казвал че баща му крещял много на кака му (така нарича сегашната жена на баща си) и на баба му (пада се прабаба на синът ми и баба на баща му) и... Искам да спомена, че не ми плаща издръжка, а е осъден на такава (за близо 3 години ми е пращал може би 10тина пъти най-много) аз съм пълен попечител над синът ми...

Последна редакция: пт, 03 дек 2021, 16:02 от Petef4e

# 1
 • София
 • Мнения: 22 895
Не сте пълен попечител.
Ако бяхте, нямаше да я има темата.

Единият вариант - тръгвате на война със заплахите към сестра ви - жалби, искане на ограничителни заповеди и т.н.

Другият - примирявате се до 18 г възраст на детето и опитвате човешки да се разберете, като говорите и на детето.

# 2
 • Мнения: 90
''...беше писал на сестра ми (аз нямам фейсбук) заплашва ме с убииство и даж3 след ден беше ѝ писал отново, че ще ни изтрпи всичките.'' - Подай жалба в полицията, това е притеснително, особено щом има и психични проблеми ( доказани ли са?), поискай и ограничителна заповед.
Пусни и една жалба за неплащане на издръжка.

# 3
 • Мнения: 87
''...беше писал на сестра ми (аз нямам фейсбук) заплашва ме с убииство и даж3 след ден беше ѝ писал отново, че ще ни изтрпи всичките.'' - Подай жалба в полицията, това е притеснително, особено щом има и психични проблеми ( доказани ли са?), поискай и ограничителна заповед.
Пусни и една жалба за неплащане на издръжка.
Не е доказано мое мнение като не съм от типа хора който са конфликтни и винаги съм била на мнение, че колкото майката е майка толкова и бащата баща, но тези "дребни неща" взеха да стават в повече. А за това, че има психически отклонения майка ми още преди да се разделим ми беше казвала, че му има нещо. Веднъж бяхме излезли някъде иж да се разберем той с жена си и аз с тогавашния ми приятел. И ми вика, че трябвало да му се извиня аз разбира се от своя страна не намирам причина да му се извинявам (оставих го в следствие на много неща, крещеше ми почти постоянно, ходеше на машинки (едва имахме пари за мляко и памперси) случваш3 се да употребява наркотици, мерил ме е с яйца и други неща никойто ще спестя и така реших, че не искам такъв живот и си взех детето на годинка и нещо и си тръгнах) и той в заведението като се разбесня, започна да крещи да обижда и ние просто станахме и си тръгнахме, чувахме го как крещи мобе би на 50метра вечв от заведението...

# 4
 • Мнения: 1 924
Сегашния ти партньор как реагира на тези налудничави изблици?
 Ако имаш възможност, консултирай се с адвокат за пълно отнемане на родителски права, така мисля аз.

# 5
 • Мнения: 2 741
Шизо история има тук. За заплахите пускаш жалба в полицията, вадиш скрийншотове на чатовете, пазиш оригиналните и отиваш е районното. На базата на тази жалба искаш ограничителна заповед и ограничаване на вижданията му с детето. Как точно, нека някой по вещ да каже или се консултирай с адвокат. Имай предвид че за такива заплахи има предвидени до 3 год ефективно по закон.

# 6
 • Мнения: 15 800
Ами не му го давай. Казваш, че работи в чужбина, колко време от годината е в България?  През това време често ли го иска?
Заето е детето, класно има, не се чувства добре, днес не може, друг път,  другия път е на гости с преспиване и така.

Една моя приятелка така много успешно не дава детето на бившия години наред докато то само почна да отказва на баща си. Напълно си го заслужаваше, да не каже някой нещо.

# 7
 • Мнения: 739
и ти не си добре, лекувайте се, хора

# 8
 • Мнения: 7 437
Не оставяй това така, този човек е опасен. Заплахите във фейсбук налични ли са още? Ако не, пак би могла да подадеш жалба със свидетелските показания на сестра ти. Гони го до дупка, и за отнемане на оставащите му родителски права, и за ограничителна заповед, и за издръжката. МОже да не ти е този разход приоритет, но иди спешно при адвокат да те посъветва как да действаш. Много ме разтревожи това, което пишеш.

# 9
 • Мнения: 202
Намерете в u tube Дора Прангаджийска. Психотерапевт е, говори на тема родителство, по-конктетно отхвърящи се взаимно родители.
В посоката, която коментирате, нищо добро няма да направите за детето си.  Това да ви го връщат друго дете е дискомфорт за вас, но за него е добро нещо. То ще обича баща си, каквото и да правите.

# 10
 • Мнения: 4 192
Срещате се с адвокат и се консултирате дали може да заведете дело за лишаване от родителски права. Ако без дело не му позволявате да вижда детето, той може да ви съди.

# 11
 • Мнения: 12 929
На колко години е това дете?
Някои неща в историята звучат тревожно, други не толкова - например на споделеното пътуване аз лично не съм му фен, но познати мъже си пътуват по този начин. За баща и син какво толкова опасно има.
Радева правилно ви писа, че докато той има родителски права, не може да не му давате детето (може да ви съди).
Помислете дали наистина е опасен за детето и толкова ли е лош като човек. Едно време нали сте го харесвали?

# 12
 • Далечният изток
 • Мнения: 6 442
То тук проблемът е, че и при лишаване или ограничаване от родителски права, съдът определя режим на лични контакти с този родител. Така че няма как напълно да се ограничи бащата. Имате варианти, най-вече по отношение за издръжката. Съветът ми е да се консултирате с адвокат.

# 13
 • Мнения: 489
Доколкото мисля, няма как да имате пълно попечителство над детето, докато бащата е жив, освен ако не докажете в съда, че той е опасен човек и може да навреди на детето ви. Всеки човек си има досие, ако имате представа дали е залавян с наркотици, лежал ли е в затвор и т.н. можете да използвате това в съда.
За издръжката можете да пуснете жалба в съда или да се обърнете към вашият адвокат, който е водил делото преди години.

# 14
 • Мнения: 87
Харесвах го, тъпа до безобразие млада жена, всичко виждах, но мн влюбена бях и на какво отгоре още не мога да си обясня. Все си мислих, че ще се промени "ще се промени защото съм бременна, ще се промени като родя, ще се промени грънци" признавам си сама съм си виновна, но за детенцето си не съжалявам! На 9 години е. Имам среща с адвокат в понеделник, надявам се да съумее да ми помогне, едва ли съм му първата клиентка с такъв случай де. А за съобщенията казала съм на сестра ми да ги пази,а на мен ми ги изпрати на скрииншот. Той малко не си е добре, отдавна го виждах, но както споменах "умната ми глава, влюбена съм била" Като се роди синът ми, нямало да работи за 300лв...ни3 едва свързвахме двата края, казах му не за 300 ако трябва за 200 ще работиш това дете си има нужди! Майка ми тайно ми даваше пари и ги събирах с майченството и взимах мляко и памперси да имам. Неговия баща един път ни даде пари да си плаъим тока, той на същата вечер ги пръсна с бративчед си... "ходили да пият по една бира в дискотеката" абе няма що, пълна шматка си бях. 3 години синътми на логопед ходи плащах първо по 280лв после ми стана 320лв на месец, той ми даде няколко пъти по 50лв...

Общи условия

Активация на акаунт