Математически турнири 1-4 клас. Тема №58

• 77 503
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
утре щели в училището да изкарат резултатите на 4 клас за МБГ. Класната каза че на всички са ниски, освен на едно от децата. Това дете имало 24 точки, останалите по-малко.

Вашите точки излязоха ли? И 24 не са ли много малко?
Някъде онлайн ще излизат ли точките?

# 496
Ориентир за точките на останалите участници, уви, е само скалата за медалите. Детето с 24 точки ще хване медал. А може и други деца да вземат. Всичко зависи от общото ниво на представяне, тъй като медалите са определени проценти от общата бройка на участвалите.
Моето дете задачите не са го затруднили. Е, имал е и по-висок резултат през изминалата година, но мога да кажа (съдейки по представянето му), че задачите са били съпоставими по трудност с тези от предишните кръгове.

# 497
  • Бургас
А има ли други частни школи и/или училища, които да отказват информация за точките на явилите се там деца? Тази година в Бургас 2 школи провеждаха МБГ за желаещи, чиито училища не желаят да се включат, като и двете твърдят че организаторите не разрешават изнасянето на такава информмация. Първата школа след комуникация с родители и вероятно с организаторите, публикува точките все пак. Но втората отказа след зимния кръг и се опасявам и че сега пак ще е така.

# 498
Не знам досега да са били давани точките на другите деца. Ние получаваме само точките на детето, но не и на другите. После разбираме дали има награда/медал от публикуваните списъци с имената.
За какво ви е точно резултатът на другите?
Ако искате да разберете къде се намира измежду другите деца, трябва да е в друго състезание като Кенгуру, ВМС и т.н. и/или тренировъчен изпит.

# 499
Щом варненските школи си обявяват резултатите след всеки кръг, значи не е чак толкова забранено. Wink
Разбира се, че са важни точките. Нали има класиране за финал, после борба за спечелването на купите и на останалите трофеи...
Брада, голям проблем при вас тази година с школите.
Борете се. Не е редно да отказват информация.

# 500
Ако детето има максимален брой точки, разбирам да се вълнува от класирането и купите, но то се прави за всяка школа и едва ли ще пратят друго дете вместо това, което трябва.
Чак пък такива вълнение за чуждите точки....?!? Още малко и чуждите работни листи ще искате да ревизирате....

# 501
  • Бургас
Не искам да знам точките на другите деца, а на моето, но и на мен и на другите родители ни се отказваше предишните 2 кръга, а подозирам че и този ще е така. Затова питам дали и на други места има неразбиране на регламента от местните организатори или само при нас се презастраховат.

Иначе за финал няма шансове дечко май тази година, при все че дотук е със сребро, злато и сега не знам в този кръг. Но явявайки се само с около 6-7 деца от набора си в малките школи, автоматично явно губи възможност за влизане в каквато и да е квота, а да отделяме време и средства за полуфинала в Стара Загора, няма как да се случи... Поне поддържа форма Simple Smile

# 502
Не може да отказват да съобщят точките на вашето дете в никакъв случай. Пишете на МБГ с копие до огранизатора.

# 503
Ако детето има максимален брой точки, разбирам да се вълнува от класирането и купите, но то се прави за всяка школа и едва ли ще пратят друго дете вместо това, което трябва.
Чак пък такива вълнение за чуждите точки....?!? Още малко и чуждите работни листи ще искате да ревизирате....

Въпросът е принципен. Щом точките служат за класиране, няма как да са тайна.
Между другото, преди 2 години точно това се случи с познато дете - беше изместено от друго с по-малко точки и не можа да участва на финала. А причината беше именно липсата на прозрачност при класирането.

# 504
Принципно е така. Щом не е разрешено да се обявяват резултатите поименно, тогава да се дават номера и така да се изнесе класирането или примерно с първите букви на имената + номер. Например Иван Драганов Петров от 2 клас са е ИДП 0205 - 05 от реда на подаване на заявлението, ако е пети, да речем.....

# 505
Здравейте, в декларацията за личните данни, която попълних си пишеше, че точките не се обявяват, на имейл получаваш единствено точките на своето дете. Най- вероятно и на останалите места е така и затова не обявяват всички резултати. Дъщеря ми се яви във школа, тъй като в нашето училище не се провеждаше.

# 506
Става въпрос, че отказват да кажат точките на нейното дете.

# 507
Честно казано, МБГ с цялата тази сложна организация с квотите и допълнителните полуфинали, непрозрачност на резултатите и това, че се провежда в много малко училища (нашето не е сред тях) и трябва да търсим други варианти, нас постепенно ни отказа от участие. Във втори клас ходи на всички кръгове, в трети - май само на един, тази година изобщо пропуснахме.

# 508
На МБГ при нас обявяват точките на всички деца. Други варианти за мен са ненормални, все едно да прекратят показването на времената в състезанията по ски или бягане, че да не вземе се обиди някой състезател, луда работа. Отделно тези анонимности започнаха да навлизат и на важни състезания, което многократно увеличава възмножностите за злоупотреби.

На МБГ и Кенгуру има известен брой завишени резултати поради подсказване от квестори, но са в учебно време и заради това участваме.

GoSSipSs
ние основно решаваме вкъщи, но от тази година добавих и един курс към СМГ, защото умората след училище е голяма и ако аз съм дала задачи рядко остава време за тях, но когато ги спусне учителят от курсовете винаги биват решени. До четвърти клас ще успея с помощта, но напоследък почнах да се замислям, след като един познат с дете от отбора на състезателите в СМГ май в 10 клас сподели, че още помагал със задачите. Аз не съм сигурна до кой клас ще успявам да помагам и много се надявам, ако влезне в СМГ да се изнесе учебният процес в училище, защото в момента на 100% се готвим вкъщи, а училището се посещава заради документа за завършен клас и за да се научи по някоя житейска мъдрост от съучениците.

# 509
  • ту тук, ту там
И на нас ни показват резултатите на всички участници в състезанието от нашето училище. Не виждам проблем в това, ако родителите специално не са подписали, че не желаят да се обявяват данните на детето.
За отказ да ми съобщят точките на моето дете пък веднага бих сигналиизрала организаторите. 😠

Общи условия

Активация на акаунт