Математически турнири 1-4 клас. Тема №58

• 77 474
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
А не е толкова трудно квесторите да са от различно училище /за Кенгуруто специално, че то е само в училищата/ и да се разпределят в последния момент...

# 571
За МБГ не ми се струва огромна драма, понеже не е балообразуващо. Пак не е почтено, понеже се омаловажава труда на другите деца,....но Кенгуруто от друга страна се взема предвид при кандидатстване след 4 клас.

# 572
  • Където морето целува небето...
В училището на детето просто събират всички записани  за състезанията от випуск в една или две стаи. Така дори и някоя госпожа да си позволи да помогне, някой от друг клас веднага ще каже, че класната на А клас (примерно) им помага.

# 573
В училището на детето просто събират всички записани  за състезанията от випуск в една или две стаи. Така дори и някоя госпожа да си позволи да помогне, някой от друг клас веднага ще каже, че класната на А клас (примерно) им помага.
Така е и в нашето училище. Но не всички деца остават до края. Моето например за 40 минути максимум приключва. Ако останат 3-4 до края, нищо не пречи г-жата да ги "награди" за търпението. Нямам друго обяснение за феномена "Горна Оряховица". На фона на другите градове да има макс. точки във всички класове от 1 до 4.

# 574
  • ту тук, ту там
При нас квестори са учителят по физическо, по музика, непедагогически персонал... съмнявам се да могат да помогнат, дори и да искат. Та има си начини.

# 575
Според мен е рядко явлението да се "помага", понеже децата не са от един клас и като цяло учителите се пазят. Феноменът Попово (преди няколко години) и Горна Оряховица е за издигане реномето на дадено училище....поне аз така смятам. Някой амбициозен директор е спуснал неформално разпореждане "да покажем какви деца възпитава нашата гимназия" и тогава се "помага" на децата без да се помисли, че това всъщност е мечешка услуга.

# 576
  • Където морето целува небето...
Като цяло, при познатите ни деца, масово се провеждат състезанията в класната стая с класната. Никой не се занимава с местене в други стаи или търсене на квестори.
Да се свършва с тази пандемия и да си започват масово присъствените състезания по други училища и с външни квестори.

# 577
МБГ не е важно за четвъртокласниците, но за всички други е. Така „селските” деца с големите точки взимат златото, но и вдигат скалата на оценяване. Та не е честно заради труда на децата. Дано стигне тази информация до организаторите.

# 578
Така е принципно. Въпреки че според мен злато трябва да имат само деца с решени вярно всички задачи, сребро с 1 грешна задача и бронз - с 2 грешни. Имало е кръгове с по-малко от половината решени задачи и пак медал..... Леко се размиват нещата.
Вярно е, че в последните години доста се усложниха задачите и при МБГ, но пак в някои класове скалата стига до под 20 т.

# 579
Аз сега видях класирането на МБГ. Имаме сертификатче Wink)) Само че бих искала да разбера и точките ни. Ама за сега

# 580
Така е принципно. Въпреки че според мен злато трябва да имат само деца с решени вярно всички задачи, сребро с 1 грешна задача и бронз - с 2 грешни. Имало е кръгове с по-малко от половината решени задачи и пак медал..... Леко се размиват нещата.
Вярно е, че в последните години доста се усложниха задачите и при МБГ, но пак в някои класове скалата стига до под 20 т.
По-скоро процентите трябва да са по-малко 2,3,5 не като сега 5,10,15. Все пак дори най-добрите правят грешки, а и това са 15,17 хиляди деца, не 100-200.

# 581
А на мен ми харесва състезанието именно защото поощрява децата. Задачите са трудни, и децата са много щастливи, когато имат отличие.

# 582
Да, вярно е, че децата биват поощрявани, но все пак с 1/2 верни задачи да получиш медал, някак оставя впечатление, че дори и да не се страраеш, пак ще те наградят.....
Докато в други състезания за 2 грешни задачи си под чертата. Състезание като ЕК, в което участват също доста деца.
На МБГ не ми допада, че поставят прекалено неясни условия и уловки.

# 583
Здравейте! Къде мога да намеря задачи от ,,Математика за всеки " за 4 клас? Освен резултатите от състезанията, годишните оценки и матурите дали са от значение при кандидатстване след 4 клас?

# 584
Здравейте! Къде мога да намеря задачи от ,,Математика за всеки " за 4 клас? Освен резултатите от състезанията, годишните оценки и матурите дали са от значение при кандидатстване след 4 клас?
Зависи за къде кандидатствате - всяко училище си има различен регламент. За СМГ - да, участват НВО по мат. и  успехът от раздел А от дипломата.

Общи условия

Активация на акаунт