Математически турнири 1-4 клас. Тема №58

• 76 893
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Тренировъчните тестове от тази година са така измислени, че дори на най-големите бързаци да не им стига времето. При по-старите тестове от сборниците не е така. Утре очаквам тенденцията да се запази. Без стратегия няма да се получат нещата.

И аз оставам с такова впечатление. Миналата година резултатите са били доста слаби, а тази година даже реално намаляват времето, защото отпадат първите 10 задачи (които са лесни), но и 30 мин. от времето.
Според мен при този регламент даже и най-добрите и най-бързите няма да успеят да преминат 75% макс. от точките.

# 631
Въпреки това на ТТ за 3 клас имаше постигнати доста добри резултати. За 4 клас не съм гледала....

# 632
  • Пловдив
Миналата година си е за миналата година-друга такава година не е имало, няколко пъти го пиша, но не помня вече в коя тема. Освен Математика за всеки, друго състезание е нямало. Регламента е променян спрямо ситуацията, в движение, за това са и толкова задачите, трудността и времето.
Що се отнася до трудността на пробните, то аз се надявам да се следва тенденцията на другите класове, например 7-ми. Там пробните бяха далеч по-трудни от реалните матури. И това си го мисля съобразно моето дете, то не е в топ 20, а по-скоро в средата, но пък на него силата му е в тестовете и работа за бързина, но пък със зор описва...Освен това ако задачите са трудни за него се отчайва...
За топ 20 обаче, колкото са по-трудни задачите, толкова по-добре, само така ще се откъснат далеч напред. Така че за мен лично, това е по-доброто състезание, и все пак дано е с умерена трудност!

# 633
Миналата година "Математика за всеки" трябваше да компенсира липсващите други състезания - пролетните и съответно липсата на НВО за 4ти клас, поради което имаше 10 задачи, които бяха от стандартните за всички училища, а останалите 20 задачи вече бяха от разширената подготовка по математика (е, имаше и факториел ама това е друга тема Simple Smile )
Моят опит на родител  на момиче, което с резултата си, влизаше в СМГ, но записа в друга математическа гимназия - първия модул много малко деца успяват да решат за тези 60 мин. Хубавото на СМГ е, че във формулата не се взима максималният бал на състезанието, а максималният ПОСТИГНАТ бал от дете, което е подало документи за прием в СМГ, така че не се притеснявайте от това, ако децата не успяват да решават на 100% всичко от първи модул, няма да са единствените. Миналата година най-добрите математици в набора излизаха умърлушени, което се оказа добър признак. Колкото е по-трудно, толкова е по-добре за всички, защото отсяват наистина добрите и грешките в елементарните задачи няма да имат такава тежест. Психическата издръжливост е важна. Пак миналата година имаше деца, които се бяха разплакали на първи модул и не бяха успели да се съберат за 2ри, което им изигра лоша шега. На втори модул - всяко нещо да се записва, колкото и малко и незначително да изглежда, защото точките се разбиват и на поливинки. Моето дете беше взела максималното от точките на 2ри модул за решението си (не бяха решени на 100% задачите, но за всичко, което беше успяла да реши и разпише, беше получила точки). Първи модул беше зле, малко над 50% от точките за него и то загубени точки в първите задачи. Тя имаше стратегия да започва  от най-трудните към най-лесните задачи, защото в началото не е така изморена и е по-съсредоточена и ако не стигне времето, точките, които евентуално губи са като за една от по-сложните задачи. Ако някоя задача не се сещаше как да я започне, прескачаше и продължаваше нататък и  после се връщаше на нея, ако се сети, докато решава другите. Подгответе децата си, че не е възможно да решат всичко на 100% и да не се шашнат от това, освен ако не са наистина талантите в набора си, но те все пак са единици и се знаят още от първи клас Simple Smile

# 634
ПМС колко задачи са и за какво време?

# 635
От тази година задачите са 6 на ПМС, всичките за разписване, за 4 ч и 30 мин.

# 636
Само при нас ли се бавят с резултатите от ПМС? Не трябваше ли вече да са ясни....

# 637
От това, което прочетох до днес- изнесени са резултати само за ПМГ Ст.Загора

# 638
  • Бургас
Сливен и Добрич също, но като ги гледам започвам да се притеснявам.

# 639
  • Пловдив
Да, сега и аз ги погледнах. Много ниски резултати, като цяло.

# 640
  • Бургас
Чакаме резултати от Варна и София, ча де се вдигне нивото.

# 641
  • Пловдив
Чакаме резултати от Варна и София, ча де се вдигне нивото.
Е, и Пловдив, де Wink

# 642

Благодаря за информацията за Сливен, Добрич и Стара Загора. Това поне дава някаква представа за общата ситуация. Иначе и за Русе още не са излезли - очакват се от понеделник нататък.

# 643
Къде са тези резултати за градовете?

# 644
В сайтовете на ПМГ-тата от съответния град.
Току-що стартира "Математика за всеки" , успех на всички участващи!

Общи условия

Активация на акаунт