Магията на изтока - тема 64

• 25 327
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
На кой да кажа колко е прекрасен Кенто Ямазаки,а?
Може и на мен, и аз го харесвам много.

Рос дано се върне скоро, определено се усеща липсата й в темата.

# 136
  • MJF
Tuon, ясно. Ама ти гледа ли и "разширението"? Аз помня че гледа сериала но туй "извънредното" ми се губи, за първи път го виждам.
Eто , събират се текущи зрители на Винченцо. Остава и да коментират глейдайки.

# 137
  • DE
Аз коментирах бе, но може и да е било в Спирита Thinking Grin
С глас се смях на свалката на учителите. Разбира се, че много ги харесвам, по близо са ми до възрастовата граница и много ме забавляват. Винаги са ме радвали колоритните азиатски учители.
Стигнах до 28еп и субтитрите свършиха, има озвучка Disappointed и на Кръстосания огън с У Лей до някъде субтитри и после озвучка. Какво им стана на тия руснаци, нали тая озвучка я правят по някакви субтитри, ми пуснете на хората всеки да си избира с какво да гледа Rage
Ма как може грам химия да няма Сяо Джан с кифлата, едва ще я изтрая, тая опропасти хубавата приказка.

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 20:52 от дането

# 138
Извинете, но ще питам - защо го наричате катерица това момче? От къде идва този никнейм?
Замислих се, че и аз не съм срещала корейска актриса която да ме привлича силно и да искам да гледам всичко с нейно участие, но аз нямам и особено широк поглед. А в американските продукции 90% от любимите ми актьори са жени. 🤔
Съпругата-адвокат на Но КюТе от Когато цъфне Камелията много ми допадна обаче.
Китайският език е аналитичен, тоест словоредът определя смисъла и значението, както в английския например, граматиката далеч не е толкова сложна и далечна от нашия начин на мислене и възприемане на езиците. Йероглифите изглеждат малко стряскащо, но всъщност си имат логика и много са опростени за да се улесни ограмотяването на народа. Струва ми се и много по "чуваем" - ако мога да се изразя така.Звучен.
Корейският има вероятно една от най-добрите  азбуки в света за четене и писане, лесно и логично. И тук (за мен поне) лесното свършва. Различният словоред (който обаче много се удава на японците и турците, примерно, чийто езици също са аглутиниращи), тънките нюанси при произнасяне на някои гласни и съгласни, като цяло не особено членоразделната реч и огромната им лексика, родна и взаимствана от Китай и Япония го прави голямо предизвикателство. Разбира се, това може да бъде и много субективно, според настройката и възможностите на учещия.
Познавам и българин, който сам е научил китайски до степен, че с това се издържа вече много години. Имал силен афинитет към културата и приятели китайци.В Китай никога не е ходил.
Искам да кажа, всичко е възможно, особено когато има желание и приятни асоциации. Моята сестра като дете също проговори английски гледайки картуун нетуърк само 🤣

Много обичат руснаците озвучки, може да им е останало още от СССР. Смътно помня, че малкото чужди филми по нашата тв и кино винаги бяха с дублаж. Сакън да не научим чужд език ли, знам ли... Или не им се четат субтитри. Или така вероятността някои да ги закачи за copyright infringement е може би по-малка. 🙄

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 20:57 от amareto

# 139
  • DE
Амарето, Джун Ги направи много хубава роля в http://www.easternspirit.org/forum/index.php?/topic/2612-sungkyu … wan-scandal-2010/ на него и на Ю А Ин им останаха прозвищата от сериала, Катерицата и Бесния Heart

# 140
Бел,нали?Просто е прекрасен.Трябва да видиш и Такеру Сато. Heart Eyes

Шош,само първите епизоди,но не ми беше интересно чак толкова.

Дане,тук не си коментирала.
Кифлата е досада,специална,но досадна.Аз харесвам всички и подържащия екип,който включват в битката,а не просто да стоят настрана. Директора,който е забавен в начините да спечели пари и с обичта към учениците му. Кученцето/прасето на Учитела.

Относно езиците.Някак си знам един азиатски и ми стига.Обаче филипинският е най-забавен с тази смесица от английски и испански.Половината го разбирам,а другата половина - не.Дали ако си запознат с двата езика ще го разбереш?
Щеше да е интересно ако есперанто беше станал световен език.

# 141
L.U.C.A.: The Beginning
Чудя се какво да кажа след финалните епизоди. До 9-10 епизод всичко беше що-годе в реда на нещата за сериал с подобна тематика, но в последните 2 епизода нещата се обърнаха драстично в посока, която не очаквах и въпреки, че оценявам необичайното решение на сценариста не мисля, че ми допадна. Ако не сте гледали края или пък планувате да гледате сериала и не искате да знаете как свършва не отваряйте спойлера.
Скрит текст:
Двамата главни се влюбиха и им се роди дете, което обаче се оказа със същите "способности" като баща си. Главната се жертва за детето си и заради любовта си към главния. Не това беше необичайното обаче. Главният, след като през цялото време се бореше с организацията, която експериментираше с бебета, накрая застана на тяхна страна и се остави да вземат негови клетки и да го клонират. Основанието му беше, че по този начин детето му няма да бъде единственото "различно" в света и няма да бъде гонено, преследвано, наричано "чудовище" и изобщо да бъде аутсайдер в човешкото общество.
Не знам какъв край очаквах, но определено не беше този.

She Would Never Know
Добре, че беше този сериал, че да си оправя вкуса след горния. Любителите на романтиката могат да се насладят на това заглавие. Нямаше драми, нямаше болести, нямаше досадни родители, нямаше семейни тайни и неочаквани драматични обрати. Всичко вървеше нормално и спокойно. Дори и типичните корейски приоми на сценаристите като временната раздяла и пътуването зад граница на някой от главните, обсебената от любовта си към определен мъж кифла, която не може да се примири, че не я искат, богаташкото синче, че дори и родителските тела, които имаха съвсем минимално екранно време... всичко това беше представено по доста приемлив начин. Че и един развод беше показан като цивилизовано решение достигнато от двама възрастни, а не някакъв цирк или пък едва ли не краят на света. Изобщо, женските образи бяха доста добре направени. Независимо с какво се занимаваха, всяка една се опитваше да се справи с проблемите си без да хленчи и да се прави на страдалка. Дори и кифлата показа израстване и накрая постъпи като достоен и зрял човек.
И, за да са в тренда корейците с политкоректността, в историята засегнаха гей-темата, че имаше и чернокож включен в една сцена макар и да беше само като посетител в ресторант.

# 142
Здравейте момичета!
Тези дни съм се сетила за един филм, мисля корейски беше. Ще може ли да ми подскажете името, ако ви е познат?
Двойка - тя беше студентка, той някакъв пожарникар/спасител/военен.
Тя отиде на разходка с колега като излъга приятеля си. Заседнаха в някакъв лифт, който аварира.
Започна спасителна акция и тогава се оказа, че са извикали и приятеля и. Свари ги в кабинката на лифта...
По-нататък не си спомням как се разви действието. Иска ми се пак да го гледам...
Благодаря ви предварително!

# 143
Аз не се сещам кой е описаният филм, но спомене ли се за пожарникари и веднага ми изниква Love 911.

# 144
И аз не се сещам.
За пожарникари -The Tower
И от края на миналата година,но незнам дали има субтитри има филм за пожарникари.По истински случай -Firemen (2020)

И, за да са в тренда корейците с политкоректността, в историята засегнаха гей-темата, че имаше и чернокож включен в една сцена макар и да беше само като посетител в ресторант.
Joy Joy Joy
Те са коректни.

# 145
  • DE
Rurouni Kenshin - The final

Аз си чакам оста. Силно се впечатлих, че ще участва Макеню, този вече ще го гледам.

# 146
И другите трябва да гледаш.Поне първия.Вторият и третият филм са свързани,но пък там се разбира за меча.
Първият е важен за историята на героите,не е само меле,кървища и Такеру.

# 147
  • София
2в1,
Скрит текст:
аз очаквах с полицая заедно да изчисти  името си полицайката и да разобличат организацията, занимаваща се с тези експерименти над бебетата.А те двамата заедно с бебчето си да заживеят щастливо на накой далечен остров.Но в замяна на това добрите бяха убити, а лошите създадоха цяла армия от "електрически"бебета.Не очаквах такъв край. И какъв беше замисълът на всичко това, не ми стана ясно. Да, до 10-та серия сериалът си вървеше както трябва, но в момента, в който Джи О реши да подложи на тестване своето малко момиченце, всичко се обърна наопъки.

Нови момчета.В групата има 4-ма японци.

# 148
  • MJF
Konya hitori no bed de
Догледан. Психологическа драма. Но бих казала напълно в "американски стил". Психология на ниво "Приятели" да речем, не повече. И това не е похвала. За това и писах "догледан" а не "изгледан". То авторката май и други такива пише на второ четене като загледах биото ѝ.
Отделно от сценария каста ми хареса.
Толкоз за това заглавие от мен, повече не заслужава. Така да го кажа.

Отворих Hello, Me!. E много клишета, много. С мишока за нула време минах първите 4 епизода Mr. Green . Отдавна не бях гледала Yun Ju-Sang, Smile в коронното си амплоа тук. За сега най -редактирани са семейството на ГГ, лелята или там каквато му е на главния и екипа на Антъни. Ей тоз Антъни най ми е непознат. Не знам от де се взе но героя пъъълна пародия , да не говоря колко се "дивя" на гардероба му Mr. Green, пълна гротеска е той и екипа му.

# 149
Тия многобройни групи още ли се роят newsm78? Нищо де, нека да имат азиатските пимпилки по кой да пищят Joy.

Шош, този сериал съм го писала пародия и така успявам да го гледам без да се дразня. А и Мишо винаги е под ръка Wink.
Ън Мун Сок/Антъни още в два сериала съм го гледала пак с такива леко шантави роли.

freedoms, а "Пентхаус 2" следиш ли го текущо? Чакам епизода довечера, че стана зловещо вече.
Скрит текст:
За да прикриеш престъплението на твоето собствено дете, убиваш друго, с което в момента сте семейство, тъй като се предполага, че си женен за майка му Scream.
А и появата на Шим Су Рьон Dizzy Face? Дали е тя или ще го извъртят, че е имала близначка?

Общи условия

Активация на акаунт