Магията на изтока - тема 64

• 25 353
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
  • MJF
Renai Mangaka  3  
Thinking обърквам се като пиша на 2 места. Доста наситен епизод. "Влязоха в крачка" така да се каже творческия екип, хайде така до края и те и преводача. Забавно-интересно. Тъкмо за разтоварване.

Rikokatsu
Рос я няма и аз съм в пълно невидение за текущия японски сериален фронт. До такава степен че снощи изпаднах в комична ситуация. Зазяпах се в моя ресурс в..... постерите Satisfied. Един много бонбонено-розов видях, пък по заглавие японски. Чак ми стана интересно и отворих да го видя- ама чета само резюмето и от мързел въобще не ми стигна погледа надолу към каста и сие. Така и така вече се прозявах и реших само информативно да включа епизод 1 за да надникна. Бойно начало. Гледам един образ който ми е много познат но сънено въобще не включвам кой е. Чак се ядосах че не "загрявам". Позяпах още малко и дори сънения мързел в мен все пак взе мишока. Blush тоз хамелеон Eita се оказа че сакадирано говори и снове из екрана hahaha . В добавка "моята брокерка" Keiko Kitagawa. Не само бойния от спецотряда ами и тя като се появи на екрана аз автоматично на щрек. Да не вземе без да се усетя да ми продаде къщата hahaha . Стигнах до втората трета на епизода и реших да спра за да не се разсъня тотално Mr. Green . Остана за днес доглеждане.
Наш Тераучи- сан също на линия.
Остава да има късмет с преводача това заглавие.

Ой, забравих.
Честит имен ден на всички кръстени на цветята! Flowers Blossom

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 13:31 от Шошулчо

# 496
Честит празник на всички!

Темата не е същата без Рос, дано да се върне скоро.

# 497
  • Разпиляна във въображението
Някъде има ли превод на Dakkan: Recovery of Our Future - https://www.youtube.com/watch?v=Wk1m5OgYeGo Пробвах в двата бг сайта с всякакви варианти на заглавието.

# 498
Miriel, има го на руски, ако ти върши работа.

# 499
  • вятърничава
Ох, и аз го искам този преведен. С двама любимци!

# 500
  • Разпиляна във въображението
Miriel, има го на руски, ако ти върши работа.

Благодаря, но направо се губя в превода на руски. Освен да диря английски субтитри.

# 501
  • MJF
Hoshi to Lemon no Heya (2021) / 2
Много актуална, тежка и сложна тематика. С доста емоции предадена. 45 минути минаха неусетно. Кара да се замисли човека защо и как. Трудна за коментиране просто така.

Подготвям се за The Phone of The Wind

# 502
  • DE
Любим рожденик днес - Kang Dae-sung

Нямам търпение да се завърне на сцената.

# 503
Hoshi to Lemon no Heya (2021) / 2
Много актуална, тежка и сложна тематика. С доста емоции предадена. 45 минути минаха неусетно. Кара да се замисли човека защо и как. Трудна за коментиране просто така.

О, това ще го гледам задължително. Все нещо друго излиза и отлагам Wife of a Spy. Ти гледа ли го?

# 504
  • MJF
Wife of a Spy го изгледах Бел. Ето къде го коментирах : За любител на Исей си заслужава. Човека добре си игра.

# 505
Бел,буквално днес (рано сутринта) го изгледах.На вълна съм с японското кино.
Бях чела коментари,много харесван филм и очаквах да видя нещо ново и различно въпреки клишето втората световна война,шпионаж,лична и световна драма.Реално няма какво друго да видиш при тази тема,само различната гледна точка на дадения герой,която се обуславя от личните му стремежи,терзания и до къде е готов да се жертва,ако е готов.
Не искам да кажа,че е лош филм,защото не е.
ВСВ е ужасяващо човешко действие,участват над 62 страни и милиони човешки животи са свързани с нея.Всеки един от тях може да се филмира и да покаже трагедията на един човек,народ,свят. Мисля,че с право спряха да правят филми свързани с войната в последните години.
Хубаво е заснет филм,актьорската игра и режисурата е страхотна.Цветовете и костюмите също,карат те да се потопиш в епохата.
Ще видя и Шош какво е писала.

# 506
  • MJF
Шош не е впечатлена от този филм. Въобще. Туй е най-кратко. Wink
Исей и Аои във втори пореден филм нещо не ме "нацелват". За трети белким на по-силен сценарий попаднат Wink
Е те ужасяващите човешки действия край нямат. Де да беше едната война. Та "мегдан" за филми с размисъл бол. Именно от безброй гледни точки. Аз любител на документални филми за исторически факти. Там съм на принципа и гледам като Пух- колкото повече толкова повече. Жалкото е че съм ограничена езиково почти само до 3 езика и сума гледни точки липсват и там.
Но тук дори не ме провокираха към такова. Мелодрама и нищо повече.

Да предупредя , че Hoshi to Lemon no Heya (2021) не е лек  филм. Въпреки своите 45 телевизионни минути.

Wink егати стреса. Под поста ми имам синьо петно. Аман от креативи, малко им беше тоз бял екран на форума а сега пък кръпки ooooh!

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 13:41 от Шошулчо

# 507
  • вятърничава
Извинявайте,че не съм по темата,следя мненията ви за новите заглавия с интерес и се надявам скоро да ги гледам.
На мен Romance Doll ми хареса доста.
Исей скоро го гледах в Tokyo Single Man / Tokyo Dokushin Danshi заедно с Такуми Сайто.Не е като да е нещо незабравимо,но става.
Ryohei Suzuki заедно с Кенто Ямадзаки гледах в A Forest of Wool and Steel.Разбира се само японците могат да разкажат по такъв деликатен и нежен начин за работата на  акордьорите на пиана,рояли като за изкуство,да пресъздадат  различна гледна точка и да те накарат да се замислиш за неща,които не си забелязвал до сега.Затова харесвам японското кино.По принцип е бавен и меланхоличен филм,романтика няма,може да не допадне на всеки.
Този сериал Five Days to Execution - нелоша криминална фабула завъртяха.Малко дразнеше на моменти.
Май само "мъжки" филми и сериали гледах напоследък.На корейския фронт наваксвам със стари класики Friend, Our Legend (2009) - един различен корейски сериал с Хьон Бин, а заради Ким Мин-Джун и Чанг Хьок започнах Tazza (2008) - от всичко корейско има в него.

Много се забавлявам с петъчните изяви на Tuon и дането.Оххх,ръцете на Джи,ах плочките на Вейр ....за нокътните става въпрос,вие какво си помислихте Stuck Out Tongue Winking Eye

# 508
  • MJF
Аааа "токийските ергени" си е приятно -разтоварващо. A Forest of Wool and Steel още чака да му дойде реда. Five Days to Execution гледан, нямам забележки към него, добра психологическа драма е.

Аз да кажа че си догледах и Rikokatsu 1 Eй голям смях. Най се забавлявам с Ейта и неговия герой и глас. Не знам дали актьора не си е загубил по някое време гласа за кратко време с такава роля Mr. Green. Голямо "ръмжене" пада. Но то усещам че смеха ще стане ту "през сълзи", ту "много смях не е на добре". Творческия екип и преводача да внимават. Зрител.

Аз от вас очаквам Оскар-новини.

bb6, не се извинявай а се включвай на воля. Как не си по темата?! Hands Plus1

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 14:57 от Шошулчо

# 509
  • вятърничава
Аз от вас очаквам Оскар-новини.
Скрит текст:

Южнокорейката Юн Ю-джун спечели "Оскар" за най-добра актриса в поддържаща роля за изпълнението си във филма "Минари".

"Земя на номади" на режисьорката Клои Чжао спечели награда "Оскар" за най-добър филм. A Клои Чжао спечели в категорията "Най-добър режисьор".

Общи условия

Активация на акаунт