Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са мненията на хората относно позволяването на децата им да излизат с приятели и гаджета, включително дали трябва да им се позволява да спят у тях?
Какво е мнението на хората относно запознаването с гаджето и родителите му?
Как родителите се чувстват относно децата, които спят с приятелите си?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са мненията на хората относно позволяването на децата им да излизат с приятели и гаджета, включително дали трябва да им се позволява да спят у тях?
Мненията във форума са разнообразни. Някои родители смятат, че за тийнейджъри на 17 години е нормално да излизат с приятели и дори да пренощуват, ако връзката е сериозна. Други изразяват опасения относно прекалената интимност и предпочитат да не позволяват на децата си да спят у дома. Съществува и мнение, че децата трябва първо да развият независимост, преди сериозно да се ангажират във връзка.
-
Какво е мнението на хората относно запознаването с гаджето и родителите му?
-
Как родителите се чувстват относно децата, които спят с приятелите си?
Родителските нагласи относно децата, които спят с приятелите си, варират. Някои родители смятат, че е приемливо при сериозни връзки, докато други изразяват опасения и предпочитат да не позволяват това. Съществува и мнение, че децата трябва да се научат на независимост преди да се ангажират сериозно във връзка.
-
Какво е мнението за това непълнолетните да спят с партньорите си?
-
Какво е общественото мнение относно сексуалните отношения на непълнолетни?
Аз те съветвам да не го правиш на световен проблем, защото така ще престане да споделя, а и повечето тийнейджъри го правят. Просто поговори с нея за тези неща. Може по заобиколен път, не "сестра ми ми каза...". Разкажи й случки за тийнейджъри, които нощем се измъкват по чорапи и какво може да произлезе от тази работа. Какво да ги правиш, жадни са за приключения, но изобщо не осъзнават рисковете.

Казвам й, че нямам нищо против да общуват, да са гаджета дори, само все пак да съм наясно. Но тя отрича да го харесва.
Та в това и аз не бих имала опит.