Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дъщери и гаджета

 • 15 602
 • 87
 •   1
Отговори
# 75
 • Мнения: 4 099
Здравейте, бих искала да ви задам един въпрос интересно ми е кой какво мисли, понеже днес водих разговор с приятели на такава тема. (на 17г. съм)
Та въпросът ми е на каква възраст и приемате ли за нормално дъщеря ви да прекарва време с гаджето си у тях/у вас? Забранявате ли преспивания? Държите ли да се познавате добре с момчето и родителите му?
въобще изразете мнение по темата, благодаря😇
Мисля, че   когато дъщеря ми стане на тази възраст вече ще е много късно да си изказвам мнението. Направо  въобще няма да има никакво значение какво се върти в моята глава, а какво ще се върти в нейната.
Хората сме различни и всеки има свои мечти и приоритети. Един мечтае цял живот  всяка сутрин да се буди в детската стая(своята или тази на любимия си) и после да се чуди как да иде на прибежки и припълзявания до банята/тоалетната- една за...всички. Друг сън не го лови как да построи живота си като самостоятелен и успял човек така, че да не му се налага да се съобразява с никого.
На тези години аз  и приятелите ми бяхме от последните и  вярвате или не такива ''проблеми'' и ''драми'' ни бяха напълно чужди. Нашата ''болест'' беше амбиция. Нищо друго не ни вълнуваше.
Не знам какво ще грабне сърцето и съзнанието на моето дете един ден. Мога само да се надявам да съм я научила, че няма по-сладко от свободата с която разполага един успял и независим човек.
 Особено за жена!
Това обаче зависи само и единствено от нейните мечти, решения и постъпки.
Мога само да се надявам , че мечтите и ще стигнат по-далеч от нечия детска стая и обща баня.
Дано!

# 76
 • София
 • Мнения: 33 703
Моята дъщеря е на 17, но няма сериозно гадже. Като има, ще го мисля. Вероятно ще й купя презервативи.

# 77
 • Мнения: 22
Моята дъщеря е на 17, но няма сериозно гадже. Като има, ще го мисля. Вероятно ще й купя презервативи.
Според мен вече трябва да и купиш. На мен майка ми ти купи когато бях на 14. Но ги ползвах след 18 годишна. Макар да не баха същите, че срока им беше изтекъл.

# 78
 • София
 • Мнения: 62 200
На 14 е рано и според мен е твърде ранно сексуализиране на децата. Да, пубертет, но в седми клас повечето деца изобщо не са в час, дори все още изпитват отвращение, което показва, че не са готови нито физически, нито психически, нито никак. А ако някой си мисли, че повечето деца около тази възраст са активни, някой го е излъгал. Активни са тези, които имат някакви проблеми или се приема за нормално в средата им да са активни.

# 79
 • Мнения: 28 905
На 14 е рано и според мен е твърде ранно сексуализиране на децата. Да, пубертет, но в седми клас повечето деца изобщо не са в час, дори все още изпитват отвращение, което показва, че не са готови нито физически, нито психически, нито никак. А ако някой си мисли, че повечето деца около тази възраст са активни, някой го е излъгал. Активни са тези, които имат някакви проблеми или се приема за нормално в средата им да са активни.

Ами да, да се целуват, опипват и да си бъркат под дрехите не е активност, нали? Пък минат ли на това лесно се скача нататък. Малко алкохол, един порно филм и... как беше онова там за коньо у реката Grinning

Е, не е 100%, има и по-задръстени, ама доста значителен процент го правят и да се надяваш твоето дете да е от задръстените не е най-добрата стратегия. Прилича ми на онзи виц за Марийка и майка и:

- Мамо, днес в училище дойде лекарска комисия и ни проверяваха за девственост. Представяш ли си, в целия ни клас имаше само една девствена.
- Ох, Марийке, нима само ти?
- О не, бе, учителката...

# 80
 • София
 • Мнения: 33 703
Определено е рано на 14 в нормална среда. На 17 някои имат гаджета, но останалите нямат зор за секс. Днешната младеж не е като нас, колкото и да е странно.

# 81
 • София
 • Мнения: 62 200
Не всички се целуват и се опипват, дори бих казала, че малко пубери на тази възраст го правят спонтанно и с желание. Повечето, които го правят, го правят по някаква принуда - дали под натиска на групата, дали от конкретния "партньор", който решава да е по-агресивен.

# 82
 • Мнения: 2
Добър ден! Имам един много прост и кратък въпрос. Като за начало не съм сигурен дали това е правилното място за питане на такъв вид въпрос. Значи харесвам едно момиче може би вече 4 години и все на нея си държа буквално, въпреки че много добре знам, че тя въобще не ме ''ебава'' за човек. Просто съм си харесал нея и от 13 годишен все подир нея тичам. Вече и двамата сме на по 17 години. Аз все още след нея тичам просто това момиче го усещам специално, но наскоро я питах да излезем (аз и преди съм я питам, но винаги увъртаже и на мен колкото и тъпо да ми стане спирах да я закачам да не се дразни). 
  Спомням си, че последния път когато я питах да излезем (преди 1 година) тя ми отговори, че е заета. Аз глупака не я разбрах, че има предвид, че е обвързана, а си мислех че е заета (смисъл има работа, учи или каквото и да е друго). После пак я питах и тя ми каза: - ТИ СИ МНОГО ГЛУПАВ ЧЕСТНО!!! КАК НЕ РАЗБИРАШ, ЧЕ СЪМ ЗАЕТА И ДА НЕ МЕ ЗАНИМАВАШ. Тогава разбрах, че е била обвързана ама просто да ми  каже, че е обвързана. 
  Както и да миналия ден пак я питах да излезем, ако не е заета. Тя почна да ме разпитва кога, къде, какво ще правим и такива неща и накрая ми каза ''ами не знам дали ще мога малко съм заета в другия смисъл''.   Мен вече ме страх да питам в кой смисъл или съм много глупав или тя се ебава жестоко с мен.
 Може ли някой от женския пол да каже как трябва да се разбере това ? МОЛЯ

# 83
 • Мнения: 4 501
Съжалявам за отговора, но очевидно момичето има гадже и няма интерес към теб.
Ти защо си се фиксирал така върху нея? Погледни, че има и други момичета ,които биха се зарадвали на такава покана.
Спри с тази, няма смисъл.

# 84
 • Мнения: 2
Наясно съм, че има и други момичета. Много пъти съм си го казвал ама накрая пак при тази пристигам и въпреки че сега ме заряза. Аз сега ще спра да я търся, щом тя не иска, но просто знам, че след време пак ще искам да пробвам с нея. За 5 години не си промених мнението за нея,  а защо точно нея. Не мога и аз самият да отговоря просто така си я искам нея. Не знам защо е така. Може би единственият вариант да спра да се занимавам с нея е да почна да се занимавам с друга, но това изглежда така сякаш използвам друго момиче, за да забравя нея.
 Не знам, защо просто не ми казва НЕ имам си приятел и приключва. Винаги овърта или поне да не ме разпитва 2 часа какво ще правим като излезем, къде ще ходим това онова. Да ми дава надежди...

# 85
 • Мнения: 14 162
Колкото тичаш след нея  ,толкова повече ти бяга. Пък и  сте малки още, има време, животът може да ви срещне при по-добри обстоятелства. Учи, развивай се, стани  стойностен човек, пък другото ще дойде само.

# 86
 • Paris, France
 • Мнения: 11 305
Скрит текст:
Скрит текст:
Кой казва, че трябва да се създава комфорт, да свият младите любовно гнездо. Нали не говорим за всекидневно преспиване на гаджето вкъщи?
А преспиване при приятелка също може да се окаже страшно, щото приятелката може да е от специалните.

А колко често мислиш, че ще им се иска на 17-годишни, щом им се предоставя възможност? Кой според теб пуши повече? Този, който го прави скришно от родителите си, когато има такава възможност, при излизания, или този, на когото родителите са разрешили и припалва на всеки час по някоя цигара в тяхно присъствие? Ти им осигури радушно легло и чакай да правят секс веднъж на 3 месеца в него. Ще има да се... по 3-4 пъти на нощ, ако може всяка нощ, вместо по един път набързо, гледайки да бе ги видят или хванат

Моите деца, а и децата на много хора около нас имат възможност да излизат с гаджета, възможност да ги канят с или без приспиване, да преспиват другаде и.......... не мърдат от къщи, в което съм 100% сигурна, защото поне един от нас си е в къщи.

И двамата ми родители са непушачи, а аз пуша. У дома винаги е имало много алкохол, всякакви видове и марки и винаги ми е било разрешено да пийвам и да го сервирам на познати, съученици, приятели, гаджета. Алкохол близвам 2 пъти годишно. Имах съученици, които се дрогираха, а родителите им бяха доста залупени и някои разбираха чак като им се обадят от моргата. Имала съм в младоста си достъп до такива вещества и не съм ги пипвала.

Не знам кой прави секс по 3-4 пъти на нощ. Това май само в порно филмите го има.

На мене не ми разрешаваха да водя гаджета с преспиване, защото майка не искаше проблеми със закона в държави, където извънбрачни секс е забранен, но и не искаше чужди хора и да пере чаршафи, но можех и съм преспивала често навън и без да правя секс. А секс можех да правя и следобед, след училище у някое гадже.

Забелязах, че момичетата от култури, в които се очаква целомъдрие от жените и даже девственост по-често се занимават с гаджета и любовни истории от момичетата, израснали в свободни общества и семейства. Те отрано се гримират, токат, а западните и северните ходят като дропли и скромно облечени.

Тук много непълнолетни бягат и изчезват. Знае се, че в парижкия район има сводничество и отвличания.  Едно 16 годишно добро момиче един ден не отива на практика и вместо това се среща с момче, с което се е запознала в интернет. За последен път телефонът и е засечен в квартала на момчето, което е било непълнолетно. Момчето, с което се е срещнала твърди, че се е разделил с нея на Defense, но телефонът и е засечен за последно в Bezon, там, където той живее. Разпитван е и толкоз. Според мене е намесен.

Момичето е бягало и друг път и това затруднява разследването, защото полицията третира изчезване на вече бягали деца като бягство в началото и се губи ценно време. Майката пише, че е бягала от интернат, което подсказва строго и държащо на зубрене семейство. Казва, че дъщеря и имала гадже, но и той не е в течение. Миналата събота беше 18 и РД. Дали е жива да го празнува, къде ли е? Вече е в неизвестност над година и половина и според мене не е жива.

https://www.google.com/amp/s/www.leparisien.fr/amp/essonne-91/es … -2019-8168265.php

Предпочитам гадже на някое от децата ми да изцапа банята, да ни подяжда и гледа по гащи, ама да зная, че децата ми са на сигурно място, доволни и щастливи.

Изникна ми темата, та реших да донеса щастливата новина, че изчезналото момиче беше намерено живо и здраво. 🌞. Родителите и, с помощта на роднини, прекарват цели денонощия в търсене на снимка на момиче, което прилича на дъщеря им в сайтове за проституция. Намират я и неин чичо, когото тя не познава се представя за потенциален клиент и се уговарят да се срещнат в хотелска стая. Баща и чака, скрит някъде на рецепцията. Вижда я и вика полиция. Полицията я отвежда за разпит. Тя обяснява, че е избягала по собствено желание, че момчето от срещата няма връзка с нейното бягство, че работи за себе си и няма сутеньор (пезевенк) и че не желае повече да се среща с родителите си, които намира за прекалено строги. Обяснява, че вече е пълнолетна, на 19г и има право да си тръгне. Полицията я закарва до определено, от нея, място, в 4ч сутринта, но я вика на разпит по-късно. Родителите и бяха бесни, че е трябвало да я търсят сами и че не са могли да поговорят с нея. Поне знаят, че е жива.

 https://www.closermag.fr/vecu/faits-divers/disparition-de-wissem … olatilise-1573134

Плаках от облекчение като научих. Тя изчезна близо до нас и тогава ходих да лепя плакати, заедно с други родители от квартала. Разлепихме плакати на всяка уличка в района на мола, в който е заснета за последно и така до квартала, в който изчезна. Търсена е и в реката Сена, която завива така, че минава 2 пъти около мястото, където изчезва.

Представям си какво са били трите години за балъка, който се е срещнал с нея. Разпитван е, разпитвани са родителите му, приятелите, учителите, съседите му и е ходел с клеймо на насилник, измамник, отвлича момичета итн. Тя го е използвала за да заличи следите и полицията да я търси далече, в Белгия, Холандия, докато проституира от съседния квартал. Лично аз бях убедена, че той е намесен.

Много се притеснявах за моята дъщеря като ходеше до мола. Пеша се ходи, близо е, милиони хора минават всеки ден. 8 или 10 годишно изчезна там през 1990г.

Гледах и снимките - гримирала се е, обличала се е както си иска, пътувала е сама, имала е гадже, чатела с мъже докато живеела с родителите. Вероятно е и проституирала след като е събрала пари за да се изнесе. Едва ли са и дишали във врата. Колко пък да са били строги?

# 87
 • София
 • Мнения: 62 200
А аз си представям какво им е на родителите, каква трагедия изживяват сега, макар да знаят, че е жива. Кой родител може да приеме такава съдба за дъщеря си. Ще има тепърва да чуват за ная по криминалните новини, такъв начин на живот рано или късно води до много лоши неща. Разбира се, че няма да иска да ги види, нали знае какви ги е надробила!

Общи условия

Активация на акаунт