Темата на Ибо 🎧 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №70

• 29 670
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
А според мен пари не са дадени.  Мехди изобщо не знаеше, че приятелката иска 500 х.ТЛ. Искането беше в края на деня преди делото и Зейнеп каза на Караджови след като се върнаха от панделата. Значи дядото няма как да го е организирал даването.
Баръш не би предприел такъв ход, защото по същество е подкуп, макар и в името на истината.
Саваш няма как да го направи сам, защото му трябва някой приносител а и сумата едва ли е от джобните, т.е трябва да се изтегли от банка.
Зейнеп изобщо нямаше идея, че онзи ще дава показания в полза на Мехди.
Или Зейнеп се е обадила на Саваш какво иска госпойцата, или Емине. После Баръш и Саваш са организирали прокурорска защита срещу уличаващи Вейси показания.
Може би защото съм зле настроена към Мехди, но не ми хареса прословутото му "сбогуване" със Зейнеп. Театрално, преди да е чул присъдата, жест който вместо да те облекчи - стоварва планина от самообвинения на раменете ти.

# 46
Благодаря за превода Heart
Вчера изгледах епизода до половината на руски, но днес ще го гледам целия на български.

Аз имам малко по-различно мнение за действията на Зейнеп.
Според мен тя не се защити, тя ОБВИНИ другите . Баръш несправедливо, а и майките й не заслужаваха такива нападки. Особено ми стана жал за Нермин. Съпругът й я обра и изостави, но Зейнеп точно това използва за да се защити! Много жалко да използваш (дори и да си прав) такава подла постъпка! Жена да го причини на друга жена! В случай дъщеря на майка си!
Защо се оправдава с тяхното поведение към съпрузите им!? Щом е вече пълнолетна, изучила, иска да е самостоятелна, не трябва да повтаря техните грешки. Щом не й харесва отношението на майките й към бащите й, да не се държи по същия начин с Мехди. Не харесваш дадено поведение, но го копираш!? Не си на 7 години все пак! Зейнеп на всички намери косури (без тези на Караджа), само своето поведение не анализира, по-точно лъжите си. Намери си за тях оправдание като обвини другите. Баръш най-вече се обиди от лъжите й!
Това "такава съм" ми е точно като Мехди в началото, когато й каза да не го променяла. Интелигентният човек се променя с времето, като заменя някои свои качества с по-добри. Не зацикля и цял живот да се измъква с фразата (такъв/такава съм). Тя навика Баръш, като индиректно му каза да се промени, но тя не иска на нея да се дават съвети за промяна.
Саваш също не беше справедли с брат си, който години е правил всичко възможно Саваш да се чувства добре, след като майка им е починала. С тези тежки думи на Зейнеп и Саваш към Баръш СЦ явно искат да реабилитират феновете на Мехди, като поочернят Баръш. Жестовете и услугите на Баръш се неглижират! Или Баръш трябваше да си получи "наказанието", за това че накара Зейнеп да подаде оплакване срещу Мехди! Без Баръш всички от обкръжението му, щяха да са нищо!
Чист бизнес!? С тези лимузини, черни нинджи, целуване на ръка... Феновете на Мехди може и да са доволни от промяната му, защото вероятно той ще се развихри в благотворителност. То с чужди пари най-лесно се работи, стига дядката да е доволен, че му се разпилява имането.

Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 12:35 от mery_poppins1

# 47
  • Плевен / София
А според мен пари не са дадени.  Мехди изобщо не знаеше, че приятелката иска 500 х.ТЛ. Искането беше в края на деня преди делото и Зейнеп каза на Караджови след като се върнаха от панделата. Значи дядото няма как да го е организирал даването.
Баръш не би предприел такъв ход, защото по същество е подкуп, макар и в името на истината.
Саваш няма как да го направи сам, защото му трябва някой приносител а и сумата едва ли е от джобните, т.е трябва да се изтегли от банка.
Зейнеп изобщо нямаше идея, че онзи ще дава показания в полза на Мехди.
Или Зейнеп се е обадила на Саваш какво иска госпойцата, или Емине. После Баръш и Саваш са организирали прокурорска защита срещу уличаващи Вейси показания.
Може би защото съм зле настроена към Мехди, но не ми хареса прословутото му "сбогуване" със Зейнеп. Театрално, преди да е чул присъдата, жест който вместо да те облекчи - стоварва планина от самообвинения на раменете ти.
Знае, Зейнеп му каза, когато се видяха последният път и Мехди каза, че няма откъде да намерят толкова пари. Относно прощаването със Зейнеп и на мен не ми хареса....Изговори го и  без да дочака отговор затвори.....

# 48
  • Бургас
Най – после!.....Изгледах серията с бг превод! Живи и здрави момичета-преводачки! HeartБез вашия къртовски, безвъзмезден труд нямаше да имаме нашите прекрасни моменти с любимите ни филми Flowers Tulip Hands Clap
И така....какво остана несподелено....ооо, сигурно до безкрай можем да обсъждаме, толкова многопластови са героите. За мен, тази серия беше за истините на Зейнеп – всичко, което таеше в себе си успя да го каже на хората за които бе предназначено.
На Баръш- защо го лъже, на майките си – защо е това, което е, на Емине, чрез Султан – какво са за нея Мехди и Баръш.
Доста неще ми се изясниха в диалозите, като например, съм убедена, че Дженгиз стои зад решението с любовницата /дали с исканите пари или с принуда – ще разберем/. Когато Мехди се върна от срещата със Зейнеп и му каза за 500 -те хиляди, вуйчото каза "Ей.." и ехидно се подсмихна.
Не искам да очернят Баръш – много болка има стаена и в неговото сърце. Със сигурност в сряда ще ни осветлят.
След фрага, и аз като сценаристите ще затворя страницата... Очаквам нещо  ново, динамично, макар че съм от хората, които прощават но не забравят. Дано Мехди ме спечели отново, но за сега Баръш ми е фаворит – "швейцарския часовник" се оказа много  последователен в добротата си. Пък защо да не изживеят мига си тези две, толкова подхождащи си души? Wink

Епизод 32 - ОЗЕТ
Освобождаването на Мехди от затвора ще промени баланса. Сега Мехди е по-силен и по-влиятелен и пътят, по който е тръгнал, е защото ще изпълнява външните работи на приятеля си Дженгиз, когото срещна в затвора.
Свободата на Мехди засяга семействата на Зейнеп и Баръш. Ще настоява ли Мехди отново на Зейнеп? Ще я последва ли? Въпреки че Мехди ще предприеме стъпки, които ще изненадат Зейнеп и семейството му, новата му сила засилва съмненията срещу него.
Зейнеп и Баръш вече са относително свободни от въпроса за процеса срещу Мехди. Тъй като този въпрос вече е по-малко на дневен ред, отношението им един към друг също се променя: те ще излязат от живота, когато са само двама.

Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 14:20 от aniksi

# 49
Писах, че бизнесът е чист, но подчертах, че това е според Дженгиз.
Какво го чака Мехди, ще видим. Не ми се иска да гледам мафиотски истории в този сериал, но това зависи от сценаристите.
Уважавам различното мнение по принцип, защото всеки гледа на живота от собствената си камбанария.

Когато темата с Мехди престане да бъде на дневен ред, отношенията на Зейнеп и Баръш помежду си също се променят: те влизат в живот, в който са само двама.
"Когда тема с Мехди перестаёт быть на повестке дня, меняется и отношения Зейнеп и Барыша друг к другу: они входят в жизнь, где их только двое."

Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 14:53 от Lilims

# 50
  • Плевен / София
Нямам вяра на Мехди...Държи дъщеря си, Бенал е до него, а той пак е вперил поглед в Зейнеп...

# 51
Lilims, и аз приемам твоя коментар и този на aniksi Heart
Моето виждане е различно, но това не го прави автоматично на 100% вярно. Наистина всеки пречупва живота според собствените си схващания. Аз и преди съм писала, че най-много мразя лъжата (и в зодията ми го пише Simple Smile ).
За да поемеш отговорност за постъпките си, не трябва да се криеш зад грешките на другите!
 Нермин направи грешка и си изтърпя наказанието за това ( с един куфар дрехи и в срутената стаичка), направи си и изводите, за разлика от Сакине, която отново и отново премаше Байрям.
Предполагам, че всяка от вас се е сблъсквала с такова подло използване на нещо, което е много лично, което е болна тема за вас, но другата страна го използва в спор, когато няма други аргументи. Използва се последния коз (въпреки, че може да е съвсем далеч от спорната тема), защото доводите са свършили и се прибягва до нещо, което ще ви нарани.
Не ми хареса и заплахата на Зейнеп, че ще ги напусне! Много незряло, все едно тийнейджър се сопва на родителите си. Щом е решила да живее и се оправя сама, просто тръгва.
Благородно постъпи Баръш (за пореден път) като не уволни Нух. Самият Нух остана като гръмнат, а Джемиле само сви неодобрителано устни, когато Нух се възхищаваше на постъпката на Баръш. Само нейният Мехди може да прави благородни жестове! Това е разликата между двете семейства - едните осъзнават грешките си и се извиняват подобаващо, а другите все намират начин да се оправдаят и измъкнат с едно измрънкано "извинявай".

"Свободата на Мехди засяга семействата на Зейнеп и Баръш." .
 Каква работа има Мехди със семейството на Баръш!?!?!?

Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 15:23 от mery_poppins1

# 52
Чудесни коментари, момичета!

В моите очи Баръш не е очернен ни най-малко, напротив. Издигна ми се в очите с всичко, особено с реакцията си на навикването от Зейнеп. Зейнеп ми падна в очите и тук съм напълно съгласна с Мери, че тя изсипа куп обвинения срещу другите защо постъпва неправилно. В тази серия Зейнеп показа завидна доза егоизъм. Точно като Мехди. Така че ултрасите на Мехди има да чакат Баръш да му слезе на положението. Grinning

"Черните нинджи" - това ми хареса. Със сигурност са бизнес съветници на Мехди в един много, ама много "почтен бизнес". Всеки бизнесмен трябва да ходи с такава охрана, защото иначе няма да му вървят кебапчийниците и златарските магазини. Grinning Та ми намирисва този честен бизнес и на мен, но хайде, няма да бързам, може пък такъв да им е тертипът на някои бизнесмени.

Чакам новата серия с огромен интерес.

# 53
Най-грозното обвинение на Зейнеп към Баръш беше, че не е съпричастен и се интересува само от себе си. Това беше нахално, гадно, несправедливо, неблагодарно, даже й репликирах на глас Simple Smile
Към майките беше права в същността и неправа в поведението. Вярно е, че и те са търпяли мъжете си. Но не й прилича на годините да ги обвинява, защото им е дете. Освен това, тя като вижда лошия пример, защо прави същото. Не беше правилно и това, че те после й се извиниха с едно умилкване без достойнство и сякаш само от страх да не ги зареже.
Аз съм малко старомодна и за мен детето (независимо от възрастта си) си е дете, а не приятел. Винаги трябва да има един нюанс на взаимно уважение, независимо от мненията и житейските избори . Ако не можеш да го проявиш, просто си мълчиш и елиминираш (и в двете посоки).
Изтървала съм момента когато новината за рушвета от 500 хил. се е разпространила чак до Дженгиз. Но продължавам да мисля, че пари не са дадени.Много е вероятно Биг Боса на нинджите да е уредил "признанието".
Ще е интересно да видим как ще го завъртят сценаристите. Може да е дал парите и Мехди ще скача на въженце заради това. Може да не е дал парите и да излъже, за да "държи" Мехди в ръцете си.
И си остава и вероятността Баръш да е уредил някак си нещата. Твърде тържествуваща му беше физиономията срещу Мехди, сякаш знае какъв е изхода на делото.
Това му е интересното на сериала  - през две три серии действието се обръща и ни чакат нови предизвикателства.
А най-най-хубавото е като ви чета.
Беа също липсва, да наваксва с гледането и да се включва пак едновременно като зрител и професионалист. Simple Smile

# 54
Нападката на Зейнеп към Баръш май си беше готова формула, която тя знаеше от обвиненията на Саваш към него... В случая, понеже се почувства в слабата позиция, защото и сама знаеше, че прекрачва много граници, предприе атака, за да се защити. При всеки друг, това би било адски долно, но за Зейнеп, която никога не е показва инстинкт за самосъхранение, можем да го тълкуване като начало на изкуството да поставя граници. Е, като първи опит, не бих го определила за най-успешен, но и Баръш прояви огромна доза разум и търпение, та дано им се получат нещата Heart

------------------

Допълвам се. Ще имаме и куче в епизода - Карина Animal Dog Кибрит е до нея.

И ново от Енгин Heart Eyes

Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 16:10 от super_katia

# 55
Катя, добра гледна точка ми даде, за да оправдая малко Зейнеп. Сега очаквам да покаже същата решителност и към самия Мехди. Изкупи вината си пред него, не му е длъжна с нищо, може да му вика на воля. Пред Баръш беше длъжна с откровеност и доверие заради цялата му грижа за нея, но не успя да бъде справедлива, прояви самосъхранение точно когато не трябваше. Дано не са ѝ объркани винаги ценностите.

Ще бъде хубаво да не са давани пари за показанията на Ерджан, въпреки че е много странно това самопризнание. И аз мисля, че не са давани пари, защото за 500 хил. лири да се самоосъдиш за 20 години поне е смешно. Има нещо друго, дано го разберем скоро. Освен това любовницата му каза, че той ще даде правилните показания, а не че ще направи самопризнания.

Дари, за детето и мястото му спрямо родителите. Hands Plus1

Фръцлата Зейнеп щяла да си тръгне, моля ви се. Защо? Защото не можеш да се пребориш със себе си, не защото някой наистина ти създава трудности да бъдеш себе си. Тя от едната крайност - да се омъжи заради майка си, до другата крайност - да не дава пет пари за хората край себе си.

Така, след серията ми бяха противни Мехди и Джемиле, преди новата серия реших да си го изкарам на Зейнеп, но си го заслужава. Grinning Ако някой я защитава и оправдава, разбирам ви. Ама аз днес съм лоша.

# 56
Нападката на Зейнеп към Баръш май си беше готова формула, която тя знаеше от обвиненията на Саваш към него... В случая, понеже се почувства в слабата позиция, защото и сама знаеше, че прекрачва много граници, предприе атака, за да се защити. При всеки друг, това би било адски долно, но за Зейнеп, която никога не е показва инстинкт за самосъхранение, можем да го тълкуване като начало на изкуството да поставя граници. Е, като първи опит, не бих го определила за най-успешен, но и Баръш прояви огромна доза разум и търпение, та дано им се получат нещата Heart

------------------

Допълвам се. Ще имаме и куче в епизода - Карина Animal Dog Кибрит е до нея.

И ново от Енгин Heart Eyes

Кучето е готино!
 Енгин не ми харесва с тия жълти очила Simple Smile
Баръш компенсира и дано наистина провокира у Зейнеп способността да разбира хората, които я обичат истински!
Може би, когато стане майка, Зейнеп тогава ще разбере Нермин и Сакине и техните притеснение. Няма да приема загрижеността им за нейната безопасност, като вмешателство в личните й решения. Най-голямо вмешателство в живота й идва от Мехди и Караджа. Не разбирам, защо тя не реагира на претенциите им като диктовка за нейното поведение.
Не ми стана ясно и защо нямаше служебен адвокат до Зейнеп на делото?

Стигаме до клишето - Филм да става Simple Smile

# 57
Мери, служебен адвокат се назначава от държавата, ако подсъдимия не може или не иска да си наеме по свой избор. Зейнеп представи пълномощия на първото заседание, че е адвокат на Мехди, така че служебен няма как да има.
Защитата й на Мехди обаче беше супер смешна - "не е ли странно, че камерите не са работили точно по време на инцидента". хаххахах , ама филм да става.

# 58
Мери, служебен адвокат се назначава от държавата, ако подсъдимия не може или не иска да си наеме по свой избор. Зейнеп представи пълномощия на първото заседание, че е адвокат на Мехди, така че служебен няма как да има.
Защитата й на Мехди обаче беше супер смешна - "не е ли странно, че камерите не са работили точно по време на инцидента". хаххахах , ама филм да става.

Точно Simple Smile )))))))))))))
Тя, ако беше останала сама да се справя с делото, сега баш майстор Мехди щеше да си въздиша по наровете Wink. Ще видим на кого дължи радостното просълзяване при оправдаването на Мехди. Все ми се струва, че освобождаването му е следствие на законни средства, а такива може да приложи само Баръш, но... ще видим!

# 59
Благодаря за темата!

Общи условия

Активация на акаунт