Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 7

• 42 823
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
Банда, минавам за малък отчет и да изразя благодарности. Hug
На 22 март ви се оплаквах, че след 3 седмици режим и упорито кардио виждах само едни -700 грама.
Е, десет дена по-късно съм почти -3 кг, от които едни 2,5 кг са сигурни.
Разделих се моментално с рикоттата на закуска, както ме посъветвахте. Не знам кое беше по-решаващо: че махнах едни десет грама мазнини от менюто (от около 60 гр. на ден паднаха на около 50 гр.) или че разкарах и последния млечен продукт. Важното е, че проработи. Други промени в режима не съм правила, калориите продължават да са около 1300-1400.

# 481
Eха, Барб, страхотен резултат!
Ветрена, ти да си без мотивация- абсурд! Ще влезеш в релси след последния си пост, 100%, бас държа!
Ани, бързо възстановяване ти желая!

Дано се похваля скоро и аз. Чакам минус, макар и мизерни 200гр за мотивация,  имам доста да свалям, а то...+100гр, колкото и комично да звучи.
Ще стане, къде ще иде.
Задържам вода може би.
Никога краката ми не са изглеждали по този начин на такива дивашки килограми. Че съм качила мускул, качила съм, но съм 55.5кг на 156см! И кардиото ми е много, декември и януари по 120км не седмица.
Ще сложа снимка за малко, моля, не ме цитирайте.

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 13:00 от Dez

# 482
  • Бургас/Пз
Дези, къде ги сложи тия 55 кила, не знам. Като те гледам само мускули виждам. Представям си, ако махнеш 5кг какво ще е... Simple Smile

Барб, понякога много малко му трябва на човек, за да продължи напред. Не знам защо, но бях сигурнна, че млечните и мазнините ти бъркат нещата. Много се радвам, че си доволна от резултата Simple Smile

Ани, какви сушени домати купуваш. Аз гледам, че са в олио и за това не си купувам, че олиото съм го отписала като храна. Даже като ходя на гости избягвам салатата, ако е с олио, а не зехтин.
Купувам само в зехтин, ако намеря. Тук имаме един италиански магазин и в него почти винаги има. Ако няма си купувам сушени в плик и си ги накисвам в един буркан със зехтин, сол и подправки. После пък самият зехтин го ползвам за салати. Проввала съм и сушените да ги накисна от вечерта в малко подсолена вода и сутринта ги изцеждам и ги нарязвам. Добаавям ги към изварата или котиджа и пак става много вкусно. Изобщо има много варианти. Олио от 3-4г години не съм опитвала и не купувам изобщо.

# 483
На мен последните дни зверски ми се ядеше сладко - в главата ми бяха все мъфини, кроасани и торти. Въздържах се смело, вчера ММ си купи парче шоколадова торта от Неделя и аз пробвах, но уви, оказа се че и това не ми се яде.. В крайна сметка се сетих, че съм прекъснала магнезия от месец накъде. Вече трети ден си пия по една таблетка и ми мина желанието за сладко. Явно е било лек магнезиев дефицит. Което ми е странно, тъй като ям доста разнообразно.
В момента приемам Osteo move joint care - добавка за стави, Омега, Витамин Д, Фибри Хуск. Ще добавя и магнезий и цинк. Лятото витамин Д-то ще отпадне.
Доста ми се струват добавките, а са най-базовите 🙄
Момичета, на какъв принцип приемате магнезий, ако го правите? С почивки или без?

Скрит текст:
P. S. ММ е напълнил шкафа със сникърси, бонбони линдт, марсове, бисквити белвита и мармалад от шипки. Доста досадно, защото дори да ми се дояде сладко, нито едно от тези неща не ме изкушава. От малка много обичам кроасан 22 карата, дори сега като го по развалиха пак много го харесвам. Смятам да разчистя шкафа и да го напълня с кроасани 😁😁😁

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 15:55 от Let.it.be

# 484
  • Бургас/Пз

Момичета, на какъв принцип приемате магнезий, ако го правите? С почивки или без?
Аз лично от магнезия гледам да не почивам. Само за 10 дни да го спра и веднага ме почват крампите. Изследвам го два пъти годишно и никога не ми е бил висок, а след Ковид ми беше под долната граница. Предпочитам да го пия в по-малки дози 2-3пъти дневно. В повечето случаи около 300мг, а ако ме стегнат мускулите вдигам до 450.
Ето това съм си записала за магнезия, ако ти е интересно. Цитат е от съфорумка, която е невероятен източник на полузна информация Simple Smile
"магнезият подпомага стотици ( около 300) процеси в тялото - важен за мозъка, сърцето, мускулите, костите, ставите, зъбите, кожата , съня и хубавите сънища, психиката, при стрес и напрежение, участва в метаболизма на мазнини, въглехидрати и белтъци, за нервна функция ( нервни клетки/неврони), регулира КЗахар и кръвното налягане, необходим за синтеза на ДНК, РНК и т.н. ... та зависи кой и за какво точно ще го приема - респ. с какво може да се комбинира.
Ако е просто така, най-общо, профилактично ( за попълване на дефицит, от който страда над 80% от населението)  - може да се приема и само магнезий.
Магнезият не се натрупва - когато се приема се попълват депата, но ако се спре се отива в дефицит - това е важно за страдащите от различни заболявания ( ИР, ССС-ма, СЧТ, ЦНС ( мозъчни заболявания), Паркинсон, Алцхаймер, деменция...) за които, този елемент, е особено важен (като ко-фактор, за определени процеси и функции).
Усвоява се максимално, когато се приема на по-ниски, еднократни дози, напр. 3х100мг, същото важи и за децата. "

# 485
Оооо магнезий не спирам ,само инцидентно ако е свършил примерно,взимам от ДМ а,цитратна форма ,разтворим в сашета.

# 486
  • Бургас/Пз
Оооо магнезий не спирам ,само инцидентно ако е свършил примерно,взимам от ДМ а,цитратна форма ,разтворим в сашета.
И аз го харесвам. Но не го пия наведнъж, а го разделям на части Simple Smile Това е една от добавките, да които съм сигурна, че имат ефект. За другите не мога да кажа, поне не усещам нещо различно.

Днес ми се получи много добре храненето. Въпреки че съм само на 1800 калории се чувствам сита и добре
Закуска : 200г скир и три домашни овесени сладки.50г сушени боровинки
Обяд: 100г протеинов хляб, 180г котидж, 100г пуешка шунка, 1 домат
Сл. Об. Протеинов бар + капучино с бадемово мляко
Тренировка - протеин
Вечеря - 200г печен толстолоб /който суров беше около 250/, салата моркови, маслини и 40г киноа /не съм я мерила колко стана след варенето/
Протеинът ми е 198г, което не ми е обичайно колечество, но съм забелязала, че винаги, когато прекаля с него се чувствам по-сита.

# 487
Ани, нормално да си сита, той се разгражда много бавно. И аз днес прекалих с протеина. Не съм го мерила с точност, но за закуска 3 парчета оризови банички и 20гр. чия с 50мл. прясно мляко. После сгънах още едно парченце баничка и шепа сурови бадеми и лешници. За обяд 70-80гр хляб, две лъжици песто и около 200 гр. пилешко на скарата, като тостер и после добавих 80гр. извара и краставица. Следобедна закуска беше плодов скир. След тренировката - печено агнешко и за вечеря омлет 3яйца+2белтъка 20гр. киноа и спанак. По някое време забърсах едно парче Линдт с люта чушка.
А тренировката беше супер, не съм загубила форма, малко се щадих с килограмите, но след като видях на Ани пораженията, реших, че и 110 кг на лег пресата не е зле...

# 488
Момичета при задържане на течности какво пиете. Мисля да си взема зелен чай, но съдържа кофеин, не мога да консумирам кофеинови напитки.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 489
  • Бургас/Пз
Момичета при задържане на течности какво пиете. Мисля да си взема зелен чай, но съдържа кофеин, не мога да консумирам кофеинови напитки.Stuck Out Tongue Winking Eye
Чай от глухарче Simple Smile

Днес ми е ден за тесто 😂
Пържни филийки с кокосово масло и протеинов хляб със сладко от тиква и канела. А сега почвам да правя домашна пица с брашно от камут и лимец. Вечерята още не съм я измислила.
Направих и една разходка край морето 8км и по късно ще направя и една тренировка

# 490
Здравейте момичета, имам нужда от малко стимул да издържа по-продължително време на ограничен калориен прием и ще ви чета известно време, и ще споделям, че дано не изтърва края по някое време. За сега няма да изключвам определени храни, защото обикновено това води до други залитания, просто ще намаля общото количество като цяло ще се старая да не е за сметка на качеството.

Ани8314, течности задържам когато прекаля с протеините в смисъл, добавям въглехидрати, най-бързо и добре ми се отразява прием на не много сладки плодове-ябълки, портокали.. или краставици, домати, зелени салати, плодове и зеленчуци ме оправят за ден.

Ani_d, благодаря за полезната информация за Магнезия! Аз също приемам добавки и то не малко, но това за магнезия ми бе много интересно да го прочета.

# 491
Постоянно го забравям аз магнезия, защото искам да го пия вечер - магнерот 3 хапчета.

Вчера по спешност изявихме едни кюфтенца от Лидъл бая мазнини имаха за това днес фаствам 20 часа Simple Smile
Вечеря сьомгова пъстърва и салата + узо Simple Smile

# 492
  • Наблизо
Здравейте! Аз се движа добре,но днес съм доста щета..правихме прощъпулник на малкото и хапнах от питката,пих вино и бира.Сега ми е лошо.Вчера пък малко шоколад.Няма да вечерям сигурно,защото ме боли направо корема.Не бях яла тесто от началото на февруари.Отвикнала съм май.

# 493
  • Бургас/Пз
Значи, не че се хваля, ама пицата се получи уникална. Хрупкава, вкусна направо си облизахме пръстите. Тестото ми беше в сурово състояние малко над 1кг. Направих две пици в тавата на фурната и ги изядохме до последната трохичка. ММ мислеше, че ще ни стане тежко, както се случва с пиците с бяло брашно, които си поръчваме от ресторант, но този път това не се получи, а хич не беше малко количеството, което хапнахме. [/img]

# 494
Ани пицата с конвенционално брашно ли я прави? Аз не помня дали споделих тук пицата си с блат от тиквички и хуск ама стана страхотно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт