Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 7

  • 42 767
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 6 923
Благодаря за отговорите! Винаги успявате да ми сверите часовника. Simple Smile

Духче, много обичам постни зелении и твоите звучат много екзотично и интересно. Ако аз ти дойда на гости, ще омета цялото меню.

# 631
  • Мнения: 3 984
Хахаха Ами заповядай Simple Smile
Ще правя още хлебчета плоски, едните ще заместя с три вида гъби и лук, другите с праз и суха чушка Simple Smile и ще се опитам да не ям от тях.

Моят основен проблем в липсата на постоянство. Не успявам да почувствам и да повярвам в никой режим, не успявам да го адаптирам към начина си на живот и се лутам от едно нещо в друго, като върху всичко слагам прекалено много напрежение, очакване и стрес. Някак си не мога да кажа "ето това е, вярвам в него, вярвам в себе си и ще го гледам поне месец". Може би най-адкеватно би било следене на калории, но все ме гложди, че не го правя правилно, че изпускам нещо, че е само вятър работа. Помня на Агента един пост, в който казва, че броенето има смисъл при две условия: абсолютна точност на храмовете и правилно разпределение на макросите. Много размишлявам тия дни над тези условия. Ще опитам за пореден път и наистина се надявам да успея да съм честна със себе си.

# 632
  • Мнения: 2 923
Дух, точно за това и най-вече да го превърна в начин на живот, навремето избрах простотата - ядене с контрол на количества. Почни да броиш, дори да не е супер точно и прецизно. С времето се свиква. Запитай се можеш ли да се откажеш от нещо за много дълго време. Моят отговор, дори без да пробвам, беше не. И с търпение, проработи.

# 633
  • Мнения: 3 984
Ще опитам наистина. По всички закони на логиката трябва да проработи. Но трябва и воля и инат. И точност. Днес меря всяко нещо и наистина много се изненадах как с 11 мл зехтин и 11 мл оцет модена от грозде салатата ми скочи със 110 калории (90 от зехтина), а той буквално не се усещаше. С манджите е трудно, направила съм марокански кускус със зеленчуци и нахут за довечера, премерих 200 грама кускус и като го накиснах набъбна, стана огромно количество, което не сложих цялото, т.е. това ястие или не трябва да го ям или няма да е акуратно и целият ден може да иде на кино. За това в началото ще опитам да ям чисто и просто, неща които могат да се изтеглят лесно. Еднокомпонентни неща. Иначе съм задала 1350 калории и ми остават още 350 за вечеря. Но наистина ще опитам, мотивацията е друга, като знам че ако кривна ще окепазя целият ден и старанието ми в него. Благодаря за включването.

# 634
  • Някъде по Дунава
  • Мнения: 5 471
Здравейте. Бихте ли препоръчали ( ако имате опит ) инструктор за онлайн консултация и изготвяне на хранителен режим.

# 635
  • Велико Търново
  • Мнения: 9 266
Добро утро!
За миналата седмица отчитам само 600 грама намаляване на теглото.
За тази седмица сме предвидили 5 тренировки, като всяка завършва с мазе и стълби, може би събота и неделя ще направя само кардио, но това не съм го решила още.
Храната няма да я променям.
Хубава и усмихната седмица, момичета!

# 636
  • Мнения: 3 030
Здравейте, момичета бях болна две седмици и не съм тренирала.
Може тази седмица да започна незнам.
Взех си блендер. Успях да го изпробвам. Правих си смес за палачинки, смути и бадемово мляко. За тахани и масло, обаче не върши работа.
Дух пробвах пудинга от Лидъл, много ми хареса. Благодаря, че го сподели.
Нещо ново, което опитах е тофу, не бях яла до сега.
Ами едвам го изядох. Напомня ми на вкуса на ефтин салам, тип камчия или хамбурски.

# 637
  • Мнения: 1 941
Привет, момичета Blush
След два почивни дни, пътуване и изпускане на контрола върху храната (особено въглехидратите) съм 1 кг нагоре, но пък настроението е 6 Blush Надявам се повечето да е вода и да го оправя тези дни.

Реших да започна седмицата, като се запозная със Синди, всеобщата любимка тук. Ами хареса ми Blush
Избрах SHRED - Day 10, препоръчана по-горе. Добра тренировка за крака, мисля да я повторя другата седмица с по-големи тежести. Днес беше с две гири по 5 кг и пудовка 12 кг., но определено мога повече.
Прибавих и една суперсерия от две упражнения за корем, която повторих 4 пъти и заформих около 60 минути трен.
Утре ще е гръб и рамо.

# 638
  • Мнения: 3 984
Нона, какво тофу взе и как го приготви? Аз имам опит с тофу, но последно това което направих ми беше доста вкусно, дори имам две в хладилника и мисля за обяд да си направя.

Аз днес съм доволна от кантара. Вчера на гостито момичето сподели, че е правила пречистване със сокове и много добре н е подействало, тази сутрин си казах айде и аз. И после се спрях и си припомниха "Постоянство дух, постоянство" и се отказах Simple Smile. Може би само на пълнолуние ще направя един ден на плод.

Довършвам спининг байка, мтам се да правя пюре на детето и имам мерак на следобедния му сън да направя и силова.

# 639
  • Мнения: 3 030
Нона, какво тофу взе и как го приготви? Аз имам опит с тофу, но последно това което направих ми беше доста вкусно, дори имам две в хладилника и мисля за обяд да си направя.

От лидъл, два вида имаше едно с соев сос и едно пушено мисля и от двете взех.
Нарязох ги на купчета и ги запекох в тиган.
Даже ми остана и на мен едно в хладилника и се чудя как да го направя.

# 640
  • Мнения: 3 984
Нарежи го на ленти с дебелина около пръст като филийки от хляб и го сложи между кухненска хартия, натисни го с нещо тежко, примерно тенджера. Отдолу дъска за рязане, отгоре тенджера, ще му излезе влагата и ще изсъхне. Става много приятно после с малко масло на тиган. Аз пробвах и с една лъжица нишесте във вода, уж да хване коричка, ама нали съм диетична, сложих много малко и ме хвана коричка, но пак стана добре.

# 641
  • Мнения: 15 958
Тайната на тофуто е, че няма почти собствен вкус, но като гъба попива вкус и аромат от храните, с които се готви/ комбинира. Та носи на всякакви подправки, маринати, етц. и се съчетава със всичко. Аз лично не го обичам, но съм го яла като заместител на сирене в салати или по азиатски кръчми.

# 642
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 860
Не съм се отчитала тези дни, защото ми е много натоварено и яденето е основно на крак, с изключение на вечерите. Не съм излизала много извън плановете и нямам оплаквания. Позволих си два пъти рибена чорба за обяд и пържен сафрид. Учудващо не ме боля корема. Като цяло следя единствено протеина да не падам под 120г. Напоследък обаче не достигам калориите, но пък не свалям. Държа твърдо 53-53.5-54кг от нова година насам. Мисля, че няма да ми е проблем да останат същите и по великденските празници.

# 643
  • Мнения: 3 984
Като спомена Агента гъба, та Св сетих да го направя моето тофу с гъби и броколи.

При мен има малко намаление на см и грамове и това ме радва. Продължавам да следя калориите стриктно и се радвам, че срещам разбиране у дома. Надвишавам понякога с малко, но се старая да не надвишавам мазнините и въглехидратите. Когато видя около вечеря колко ми остават планирам на момента. На скоро мъжът искаше салата със сирене, аз прецених че за себе си ще направя зелена салата с риба тон и така доста балансирах дневното меню. Продължавам да се изненадвам и да се уча. Вчера например обелих ябълки, изтеглих ги и ги въведох в мфп. Като видях колко въглехидратите скочиха бързо смених плана и не изядох ябълките. Ей такива малки стъпки правя, но са ми полезни.

Търся идеи как да започна да преглъщам изварата.

# 644
  • Мнения: 1 403
Търся идеи как да започна да преглъщам изварата.
На чийзкейк: за една порция
20гр.орехи + 20 гр. натурални фурми смилаш в блендера по на едро и притискаш за основа на дъното на чашка
150 гр. извара или извара + котидж или скир общо 150 гр. за да не е много сухо, блендираш с 10 гр мед + стевия + ванилия и сипваш върху фурмите с орехи
отгоре сладко от 50 гр. замразени горски плодове - слагаш на котлона да им изври водата и да стане гъстичко като сладко и подслаждаш с 10 гр мед сипваш върху изварата и охлаждаш.
Това много го обичам, около 440 калории излиза за една порция

Общи условия

Активация на акаунт