Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 7

• 42 758
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
Разядка с извара. Добавя се зехтин, чесън / който желае/, червен пипер, сол.
По желание може да се добави печена червена чушка, жълтък. Аз така си я хапвам и ми е вкусна.

# 661

Аз продължавам да слабея, вече съм под 50 кг Sad

Браво на теб! Защо не си доволна? Аз вече губя надежда....Но дерзая, къде ще ходя.

Ами защото в горната част и лицето станах като хърбав кон, иначе долната част като обем ми харесва.
Няма пълно щастие...

# 662
Нона добре дошла в клуба...Smile
Дух, понеже не ядеш месо или рядко хапваш, колко протеин ти се събира на ден?
Аз лично търся метаболитно обяснение на парадокса, че прехнаването с протеин води до омазняване. Някой, ако има насоки, ще съм благодарна. Може би това ми е проблема, много протеин. Въпреки че 140 гр. на ден не е пък чак толкова много, но трябва да се сменя тактиката, за да се очаква различен резултат.

# 663
Пънк, научно обяснение не мога да дам, но и аз съм чела, че излишния протеин се превръща в глюкоза. Явно си има някакъв лимит все пак.

# 664
Пепа, по скоро в триглицериди, но като цяло се говори, че излишния се изхвърля от организма и това товари бъбреците. Та търся от какво зависи и колко трябва да се яде наистина, но си е сложна материя. Протеина е най-сложния макронутиент понеже има 30 разновидности, всяка с различен метаболитен път и става....Scream

# 665
И аз съм чела, че така се случва при повече протеин. Пънк със зор го докарам до 80 грама, ако ям месо може и до 100 грама на ден и то при обмисляне на менютата. Ако ям от протеиновия пудинг или скир го качвам до 80-100. Ако имам риба или морски дарове също успявам да го балансирамм

# 666
Извара ужасно обичам на закуска с бъркани яйца (или по точно яйце и белтъци, или омлет) + щедри 150-200 гр извара + люто (срирача сос)

И в гювече със зеленчук и яйце я правя и на мъфини тип "каквото има в хладилника" и на сандвичи за децата с яйце и запечени.

Но извара обичам и нямам никакъв проблем с преглъщане, за разлука от тофуто. Руснаците + украинци + белоруси имат много хубави извари.

# 667
Аз разбрах какво искаше да каже biology girl... И аз доста се мъчих с извара и скър като бюджетен начин за набавяне на протеин.
Еми не се получава, нито ми е вкусно, нито приятно. Защо да се насилвам?!
Това не значи, че ям чипсове и вафли за "душата" и небцето. Храня се здравословно и се върнах пак към протеина на прах. От храната само не мога да го докарам тоя протеин и това е..

# 668
Пиле и риба в един момент писват. Не е лошо да се разнообрази човек понякога с друго. Тогава тофуто идва навреме, който може и извара. Тук жестоко завиждам, защото обичам тварох.
Намразих говеждо и свинско, агнешко не съм харесвала никога. Пуешкото става.
Ям яйца често, за щастие ми понасят, и много ги обичам във всякакъв вид.

# 669
И от мен глас, за изварата от лидъл. Рядко ям, но не е суха и се преглъща лесно и без добавки.

# 670
Въпросът е, че може просто аз да не съм открила вкуса на изварата, защото то тя сама по себе си не е много ароматна, но в съчетание с друго продукти може да ми хареса. И аз разбрах биологичното момиче, но съм длъжна да опитам.

Без да се хваля стана страхотно

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 19:01 от Дух (:

# 671
Мразя извара , не мога да я понясам ,но смесена със сирене или зехтин я преглъщам.
Аз експериментирам с храненето -карам го на любими храни -основно спагети,препечен  хляб с масло ,домати и самардала ,шоколад  и други извращения...в работата съм много натоварена ,бера ядове с проблемни клиенти и съм на ръба да изпусна важни срокове 🙄 за това разпускам с храната ,познавам се добре и се дебна да не изплющя и  бърнаутна🥴 пък и не ми се готви ,ама изобщо....въглехидратите вечер ме успиват и поне спя добре .
Надявам се стреса скоро да отмине ,че не се търпи.....телешката ми душа жадува  спокойствие,комфорт и силна храна  😂

# 672
При нас изварата и скирът много си приличат. И двете ям с удоволствие, като озверея за сладко с малко подсладител, орехи и какао. С твърдо сварени яйца и настъргана краставица пък ми е соленият вариант, правя си го като яйчна салата.

# 673
Agent и другите списващи от тази страна на океана, бихте ли споделили любимите си извари? Аз извара също не харесвам особено, но не съм яла от години. Покрай разговора тук реших да пробвам - може пък да ми хареса Simple Smile

# 674
Спринкълс, MM най-често ми купува това:

Иначе като вляза в руски/арменски магазини си питам чинно и мило продавачката да ми препоръча нейната любима извара Simple Smile

PS Виж и тук:
https://www.russianfoodusa.com/food-drink/dairy-cheese/cheese-yogurt/

Последна редакция: сб, 24 апр 2021, 03:00 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт