Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 7

• 42 826
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас/Пз
Ани пицата с конвенционално брашно ли я прави? Аз не помня дали споделих тук пицата си с блат от тиквички и хуск ама стана страхотно Simple Smile
Да, малко по-горе писах - камут и ръжено 50/50. С тиквички и аз я обожавам, но децата нещо й се мръщят. А и в момента с мъжът ми сме на по-висок % въглехидрати, така че гледаме да има такива, а не да ги избягваме т.е съвсем целенасочено е с брашно Simple Smile

# 496
Извинявай, уж четох поста ти да видя ама не видях... Нещо напоследък доста недовиждам Sad

# 497
  • Бургас/Пз
Joy
Извинявай, уж четох поста ти да видя ама не видях... Нещо напоследък доста недовиждам Sad
Няма проблем, Дух, аз пък напоследък се хващам, че мисля, че съм написала или казала нещо, пък се оказва , че съм си останала само с мисленето. Joy

Дива, много ми стана приятно, че темата тук ти е някакъв стимул. Споделяй всичко, което ти е интересно, с каквото можем ще помагане. Или пък дори и просто така да си кажеш нещо, пак ще е готино. Понякога на човек му е нужно много малко, за да намери нужната мотивация и да продължи напред.
Имам доста неща за различните добавки, ако ви е интересно ще ви пускам отвреме на време. Това, което съм сигурна, че ако на 30-35 може да се разчита само на храната и да се тренира добре, то на 45 женският организъм има нужда от мъничко помощ. Не заради друго, ами защото много вещества просто се изчерпват и произвеждането им трябва да бъде подпомогнато, ако искаме най-вече да сме здрави, по-дълго време да можем да тренираме и да нямаме травми.

# 498
Ани, на мен ще ми е полезно да споделиш за добавките. Точно съм в процес на избор на нови такива за подпомагане на метаболизма и повече енергия преди тренировка. За момента взимам само ацетил Л-карнитин.

# 499
  • Бургас/Пз
Пит, понеже поръчвам повечето добавки от iherb, чета темата редовно. Има една мацка Denis, която е абсолютна енциклопедия и повечето неща съм си ги записала от нейни постове.
Ако ти е интересно слагам в срит тест, последните й постове за добавките за изгаряне на мазнини. Аз лично фет бърнъри не съм ползвала. Преди време пробвах л карнитин, но не ми действаше добре и го спрях.
Скрит текст:
Ето предложения - подпомагат изгарянето на мазнини и ще дават сила при натоварване:
https://www.iherb.com/pr/Universal-Nutrition-Ripped-Fast-Herbal- … 20-Capsules/31052 липотропен, има по-слабо действие, но с режим на хранене и спорт може да се постигнат добри резултати
https://www.iherb.com/pr/Hydroxycut-Pro-Clinical-Hydroxycut-Lose … se-Capsules/88387 термогеген, но по-слаб като действие
https://www.iherb.com/pr/Nutrex-Research-LIPO-6-Black-Ultra-Conc … -Black-Caps/44780 термогенен, по-силен ефект
Може да ползваш и комбинация от:
Синефрин
https://www.iherb.com/pr/Primaforce-SYNEBURN-10-mg-180-Vegetarian-Capsules/56650
АЛКарнитин
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Acetyl-L-Carnitine-750-mg-90-Tablets/6110
Йохимбин
https://www.iherb.com/pr/Primaforce-Yohimbine-HCl-2-5-mg-90-Vege … an-Capsules/58663
... много харесвам тази комбинация ( + кафе/кофеин)
... всичко се приема 30 мин преди тренировка, само Йохимбина  е 90-120 мин., преди тренировка и действието му е около 40 мин. ( прецени си този прозорец за да се възползваш максимално от действието му)
Два часа, след тренировка, не трябва да приемаш въглехидрат.

Аргинин - това е АК, участва в синтеза на различни протеини в тялото - мускули, тъкани, подпомага различни процеси, кофактор на синтеза на някои хормони ( напр. на растежния хормон), с ползи при ССЗ (вазодилататор), СЧТ, подпомага синтеза на колаген - по-бързо зарастване на рани и тъкани, участва в синтеза на кератина, респ. с ползи за косата, подпомага кръвооросяването на скалпа и растежа на косата, подпомага имунната с-ма ( лимфоцити, регулира функцията на Т-клетките в случай на хронични възпалителни заболявания) , има противовъзпалително действие, с ползи при ИР и ЗДиабет ( подобрява метаболизма на глюкозата, инсулиновата чувствителност),  с адаптогенни свойства - ползи при стрес, тревожност и т.н. 
Аргининът подпомага репр. функция при жени и мъже вкл.  с ползи при еректилната дисфункция.
За спортуващите, това е най-популярния азотен бустер - който дава сила, издържливост, подпомага изграждането на мускулна маса, топи мазнини, подпомага възстановяването, предпазва от мускулен разпад и т.н.

ПП.
Комбинацията Аргинин,  Орнитин и Лизин стимулира растежния хормон.

# 500
Мноого благодаря, Ани! bouquet
Фен съм и на iherb и Денис.
Сигурна съм, че и за други ще е много полезно.

# 501
И аз благодаря за информацията!

Поръчките от iHerb минават ли през митницата?

# 502
  • Бургас/Пз
И аз благодаря за информацията!

Поръчките от iHerb минават ли през митницата?
Ако са над 30лв - минават. Но на скъпите добавки дори и ДДС да се плати пак идват изгодно, а над 60 долара доставката е безплатна

Момичета, поставихте ли предизвикателство за април??
Аз смятам да продължа с лицевите и коремните преси ежедневно и да успея да направя 20 тренировки от поне 1 час.
За бялото брашно съм наясно, че този месец няма да успея, предвид козунаците, които ще изям 😂😂😂

# 503
Моята цел е да падна под 60кг, като в момента съм 63кг. Simple Smile
Допълнително се чудя как да си наглася тернировката, че мога само вечер, горе долу по това време 21:00 - 21:30. Има ли някой трениращ толкова късно и има ли някаква особеност?

# 504
Аз искам да си оправя храненето. Напоследък вкарвам много чийт, а така нещата няма да станат.
Лошото е, че режим най-лесно пазя на работа, където ям само каквото си нося. Вкъщи все изкушения, особенно покрай децата. Днес закусих бухтички, класически, пържени с бяло брашно. Естествено и яйца за протеин, него винаги си го набавям, независимо другата храна. И следобед изядох едно парче бисквитена торта. А бе тоз ден го пиша дъждовен....
Иначе пък за обяд печена рибка, а за вечеря телешки кюфтенца. Протеин не се губи!

# 505
  • Бургас/Пз
Моята цел е да падна под 60кг, като в момента съм 63кг. Simple Smile
Допълнително се чудя как да си наглася тернировката, че мога само вечер, горе долу по това време 21:00 - 21:30. Има ли някой трениращ толкова късно и има ли някаква особеност?
Ако после не ти се превъзбужда организма и нямаш проблем със заспиването, няма какво да пречи късното трениране. Мен лично по-скоро би ме притеснила късната вечеря и лягането след нея. Може би, ако аз трябваше да тренирам късно, щях да вечерям към 19, тренировка в 21 и след нея само протеин или казеин и лягам Simple Smile

# 506
Ani, благодаря за съвета!
В момента режимът ми е объркан, защото го съобразявам с 10 месечно бебе. Grinning
Ще пробвам да изместя вечерята по-рано, за да може поне тренировката да е вече на "слегнал" стомах.

# 507
  • Бургас/Пз
Ani, благодаря за съвета!
В момента режимът ми е объркан, защото го съобразявам с 10 месечно бебе. Grinning
Ще пробвам да изместя вечерята по-рано, за да може поне тренировката да е вече на "слегнал" стомах.
Аз лично много рядко съм тренирала късно. Но винаги, когато съм го правила после спя като бебе. Ям ли обаче, става страшно до посред нощите.
Адмирации за режима и бебето, сигурна съм, че ще нагласиш нещата. Ако вечерята ти има разумно количество проетин и въглехидрат, после тренировката ти ще върви добре, защото ще имаш енергия за нея. Ако ти е интересно, прочети за предтренировъчното хранене при Страхил, като изключвам идеята му за протеин, тъй като говорим за вечеря, а не за нещо бързо преди тренировка. https://fitbg.net/blog/nutrition/predtrenirovachno-hranene
Също така и не споделям на 100% мнението му за изключването на В преди тренировката, може би ако са с нисък гликемичен индекс, няма нужда да се изключват.

# 508

Момичета, поставихте ли предизвикателство за април??

Дааа! За къде без предизвикателства! Smiley
Изпълних си мартенското - възстановяване на километража след боледуването, и завръщане към редовната йога практика.
Април: Под 50кг.

Христос Воскресе!

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 08:42 от Dez

# 509
Рокет, аз преди години тренирах кикбокс от 8.40 до 22 часа. Бях си в хубава форма, да не кажа най-добрата си форма, а ядях след тренировка.

Според мъжа ми не гладувам достатъчно. Преди съм била по-амбицирана. Вярно е, преди гладувах с дни и карах на плодове само или на сокове или дори само на кленов сироп. Но сега не успявам...

Общи условия

Активация на акаунт