Градинарство - моето хоби 27

• 39 324
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • густо майна Филибето
А,мерси Люб,даже не съм го чувала това дърво. Ще потърся инфо. Много е красиво!
Може да не си го чувала, но със сигурност си го виждала! То е парково дърво, пълно е с него, и точно сега цъфти. Но е голяяяямоооо Grinning Церцис, Див Рожков, Дърво на Юда - това са му имената.

# 616
Има и по дребни  сортове.Моят е Cercis canadensis 'Covey'

А това е снимка отгоре(от терасата).Вече прецъфтява.

Последна редакция: ср, 05 май 2021, 18:34 от dt

# 617
  • густо майна Филибето
Ооо, каква красива и тайнствена градина! Heart
Да, има и други сортове. Голям сладур е този Simple Smile Аз говорех за моя.
Иска ми се един плачещ с червени листа, но вече е прекалено:grinning:

# 618
Колко време цъфти церциса? Само на едно място съм виждала такова и мислех, че е нещо тропическо, толкова екзотично изглежда, цветове му никнат от невероятни места! Open Mouth

dt, много ми харесва такава градинка, запълнена с всичко Sparkling Heart Мястото сенчесто под дървета ли е или само така изглежда на кадъра?

У нас вали розово 😃

# 619
Любознателна, идеята с изрязване на клоните и покриване с цвят по стъблото на Дървото на Юда, даже много ми харесва
А не знаех, че има минита!
Ще го потърся
Иеее дори и облистен изглежда супер!

Последна редакция: ср, 05 май 2021, 23:19 от MarietaYo

# 620

dt, много ми харесва такава градинка, запълнена с всичко Sparkling Heart Мястото сенчесто под дървета ли е или само така изглежда на кадъра?

Да доста е сенчесто в определени часове,особено след като се раззелени огромния орех.Но и последната снимка е привечер.

# 621
dt, и на мен много ми харесва  градината ти.
Аз днес снимах едни мокри кокошки Grinning

# 622
Кокошки ли се казват Simple Smile Heart

# 623
Кокошки ами Grinning такава буря ги би в последните дни, май и градушка е имало. Още един божур е прекършен вчера от вятъра, и единствената напъпила кандилка. Уф!
Не помня в коя тема обсъждахме рододендроните. Този от първата снимка е на слънце и вятър, винаги цъфти първи, но листата му не показват цветущо състояние. Вторият с ужасно размазана снимка е от същия вид, на сянка. Още е на пъпки, но листата са тъмно зелени, изпънати и гладки, както трябва да бъде.

# 624
Честит Празник!Да ви досадя малко:smiley:

# 625
Честито на именниците!
Красота dt!
Kакво е това последното?

# 626
Азалия.Най- нетърпеливата,която става за снимка.Останалите цъфнали са с по няколко цветчета.Има и още на пъпки.

# 627

Gradina Roza, много интересна черна магнолия, имаш ли снимче отблизо?

Ето я черната магнолия Nigra отблизо, за съжаление снимките не могат да предадат аромата й. През деня ухае , когато застанеш до нея, а когато си завреш носа в цвят , аромата е опияняващ. Жълтата не е с толкова силен аромат. Ако сега избирате магнолии, избирайте по-късно цъфтящ сорт. Разликата във време на цъфтеж е около 7-10 дни , но е рашаваща в случай на слани или застудяване. Жълтата ми е по-ранна и винаги е под заплаха да й бъдат попарени цветовете.

Всички показвате прекрасни градинки, цветя и разцветки. Определено цветният сезон дойде и повдигна настроението в темата.

# 628
  • Варна
Останаха ми очите Heart Eyes Голям мерак ми е магнолия... Има ли значение сорта за начина на отглеждане? Все се притеснявам, че ще я уморя Sad

# 629
Ако сега избирате магнолии, избирайте по-късно цъфтящ сорт. Разликата във време на цъфтеж е около 7-10 дни , но е рашаваща в случай на слани или застудяване.
Подкрепям! Моята ранноцъфтяща за втора поредна година не мога да я видя напълно цъфнала, цветовете тъкмо бяха започнали да се отварят, и ги попари слана. На късноцъфтящата пък буря и градушка и издухаха цветовете за нула време. Много ги харесвам, но трябва много внимателно да се избере мястото.
Вещи, ако имаш място на завет, тип слънчев вътрешен двор, там виреят много добре. И наистина си има по-кекави видове.

Общи условия

Активация на акаунт