Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 13

• 45 136
  • 770
  •   1
Отговори
# 90
  • Burgas
Тези,които сте в премено,имате ли овулация всеки месец и ако я има редовно,значи ли,че още не е настъпила пременопаузата или тя не е показател.Аз сякаш имам всеки месец,но и симптоми си имам за менопауза.

# 91
Аз овулация имам, от време на време. Как знам - ами цял живот съм с ужасни болки след като ми свърши цикъла. Сега пак си имам болките, но сякаш малко по-за кратко (3-4 дена). Преди бяха по 7 дена. До сега 3 пъти ми е закъснявало с по 50 дена (или по-точно ми е прексчало един месец, като на следващия ми е идвало на очакваната дата) и трите пъти не съм усещала тази болка като при овилация. Та от там си вадя изводи. Даже ако не ме боли след цикъл, си знам че няма да ми дойде и така става. А как знам че съм в премено - ФСХ ми е 17 от 2-3 години. Явно едното не е гаранция за другото.

# 92
  • В градината...
Овулацията също не е показател. Тя може да бъде некачествена - да се произвежда негодна за оплождане яйцеклетка.
А и ФСХ-то, писала съм, на 39 години ми беше 36. Абсолютен индикатор за липса на яйцеклетки, а ако ги има - некачествени. Моите бяха обаче с оценка 10 от 10. А де...

# 93
На нашата възратс вероятността да са качествени яйцеклетките е минимална. Не че е невъзможно, но вероянотността ще е малка.

# 94
  • Burgas
На нашата възратс вероятността да са качествени яйцеклетките е минимална. Не че е невъзможно, но вероянотността ще е малка.
Тя възрастта за всеки е различна май,аз съм на 43,но отдавна имам симптоми.Но както казвате явно овулацията не е показател.

# 95
  • София
Кори, преди предният цикъл и аз пих витекс и див ямс от 17-ти ден (че тогава лекар ми ги изписа) и вечерна иглика и цикъла ми бе доста спокоен, много се надявам да е от това, ще пия и този месец.
А вит А и Е на кои фирми пиеш?

# 96
  • Miami
Кори, преди предният цикъл и аз пих витекс и див ямс от 17-ти ден (че тогава лекар ми ги изписа) и вечерна иглика и цикъла ми бе доста спокоен, много се надявам да е от това, ще пия и този месец.
А вит А и Е на кои фирми пиеш?
Ето тези пия сега:
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Sun-E-400-120-Softgels/46919? … 382390.1612787481
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Natural-Beta-Carotene-25-000- … 382390.1612787481

# 97
С четене разбрах, че див ям не е ок при полипи(или други такива).

# 98
  • София

Защо?

# 99
  • на земята
Много сте полезни момичета,златни сте.
Кори, vici75  ще те помоля да напишеш кога какво се пие,след Ову,преди М,след,да не объркам нещо.А,Е,С,Б витамини.По кое време на цикъла?
Вечерна иглика на коя фирма взимате?

# 100

Защо?
В някои сайтове, които предлагат тази хранителна добавка са написали, че не е ок за хормоно зависими заболявания на половите органи, а полипите са такива. По- добре Витекс.

# 101
Дано поне някоя от добавките действа и да си отложа менопаузата възможно най-много. Майка ми влезе в менопауза на 42, аз сега съм на толкова и не ми се иска да е като при нея, защото видях негативите от това.

При гинеколога, както и при ендокринолога отговарях на един и същ въпрос-кога е била менопаузата при майка ми. Има си генетика в това и се очаква около тези години да и при дъщерята.
Нищо не отлага минопаузата, когато е естествена. Закодирано е кога да стане и вървим  към нея с всяка менструация. Забавяне с добавки няма как да стане, но пък облекчение някакво може да се постигне. И добавките  и хормоните имат за цел подобряване качеството на живот. Другото ни е дадененост.

# 102
  • Miami
Много сте полезни момичета,златни сте.
Кори, vici75  ще те помоля да напишеш кога какво се пие,след Ову,преди М,след,да не объркам нещо.А,Е,С,Б витамини.По кое време на цикъла?
Вечерна иглика на коя фирма взимате?

Див ям се приема от О до М или последните 10-12 дни от цикъла.
Витекс се пие постоянно от М до М, около 3-6 месеца, след което се прави почивка около 20-30дни.
Вит А, ако е Бета каротен може да се пие също няколко месеца от М до О. Ако е Ретинол се пие само 10 дни и после няколко месеца се почива, защото се натрупва и става токсичен.
Вит.С, вит.Б и Вит.Д3 след хранене.
Вечерната иглика вечер пия аз.Ползвам тази сега https://www.iherb.com/pr/Sports-Research-Evening-Primrose-1-300- … 382390.1612787481

Полипите се диагностицират от гинеколог, но какви са симптомите? Както и vici75 е казвала, тук в САЩ няма как да отида на гинеколог, без някакви симптоми и да искам да ме прегледат.

Morningrise@ и аз знам, че има наследственост в това, но надеждата умира последна Simple Smile

# 103
  • София
Здравейте, момичета!
Предварително се извинявам за предстоящия хаотичен пост, но съм толкова притеснена, че единствено тук ми хрумва да питам.
Кеф, не кеф, но май съм в групата на тези, които са в предменопауза или каквото е там, дори още не съм чела много-много по въпроса, защото смятах, че съм обречена на вечна младост (за протокола - на 44 г. съм). От една година М ми стана доста оскъдна и започна да ми закъснява с по 10-15 дни, с което се примирих. Горещи вълнички имам от почти 2 години, но не ме тормозят - редки са, а и не са ми кахър. Този месец обаче имах веднъж М с продължителност 5 дни, горе долу нормална работа. Хубаво, но седмица по-късно отново ми дойде - доста обилно и със съсиреци, след което ми спря и 5 дни по-късно отново съм с М. Днес е доста обилна и вече се чудя какво да правя. Звънях в Шейново - от там ме "успокоиха", че няма проблема да отида, даже да съм готова за прием и абразио.
Моля, ако има минали по моя път, да кажат как да процедирам. Аз имам час за гинеколог за понеделник, запазих си го отпреди 2 седмици, тъй като ми е време за цитонамазка. Сега обаче как да преценя за спешен преглед ли съм, не съм ли... Да чакам ли до понеделник или да се замъкна до Шейново още тази вечер? Как да съм сигурна, че няма да ме хоспитализират ей така - за спорта и да ме чегъртат...

# 104
Tонка, спокойно. Ако има как да отидеш днес- отиди. Може да се опитат да го спрат с хапчета, а ако не стане- другата седмица абразио. Една мацка я изписаха няколко часа след процедурата.

Общи условия

Активация на акаунт