Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 13

• 46 016
  • 770
  •   1
Отговори
# 405
  • Бургас
И аз си дадох малко почивка, че цял рафт шишенца и на мен писна.Следващия път взимам пак комбинирани.

magia ако не си го направила виж за миоми, полипи, щит.жлеза -все фактори, които водят до такива проблеми.

Няй-елементарното е да си вземеш  мултивитамини с желязо, макар, че ако е сериозна анемия едва ли ще помогнат, добре е и с хематолог да се консултираш или сама да си направиш жск, феритин, хемоглобин, в12 ако си в БГ.

# 406
  • София
Въпросът ми е нормално ли е толкова дълго и обилно течение.
Аз не разбрах, имаш цикъл в продължение на 25 дни?!
Определено не е ок.

# 407
  • София
Да, за втори път ми се случва. Преди година имах същия случай, но сега е доста по-обилен. Иначе ми прескача често. С Хашимото съм, не пия нищо. Правила съм всички споменати изследвания и съм с дефицити. Но, признавам, не си пия редовно витамините и добавките. Разбира се, че ще отида на преглед след празниците. Исках да знам дали подобни състояния е възможно да се дължат и на пременопаузата. Благодаря за всички съвети 🍀

# 408
По принцип доста и тук се оплакват от подобни продължителни кръвотечения. Явно са обичайни. Но сега при теб в частност какво се случва, и дали не стои нещо зад това, няма как да знаем.

# 409
Възможно е и да е заради полип.

# 410
  • В градината...
Годините в опити за бебе и купища добавки и хапове ми стигат. Все исках да спре това. Сега вече не се тормозая. Стигат ми хапчетата за кръвно и за щитовидната.

# 411
  • София
Здравейте, дами,
В този празничен ден се явявам при вас с проблем. Намерих тази тема и мисля, че мястото ми вече е тук.
На 48съм(почти на 49). Имам МЦ от 25.05, в началото нормално, към сряда много обилно. В четвъртък бях на лекар. Каза ми, че хормоните са виновни и ми изписа Дицинон за 5 дни. Увери ме, че скоро ще спре. Да, но не спира. Намаляло е доста, но продължава. На преглед съм в петък. Дали е нормално, едва ли някоя от вас може да каже, но все пак-случвало ли ви се е? Иска ми се вече да спре!

Последна редакция: вт, 04 май 2021, 13:56 от mirri07

# 412
  • София
При прегледа всичко бе ок?
Ако не спира ще го спрат вероятно с Дуфастон (те това си знаят).

# 413
  • София
В цикъл съм в момента, боли ме главата и съм ужасно подута и с две кила нагоре.
Изпотяването и депресията и те ме мъчат..
Препоръчайте ми някаква добавка, моля ви!
/Кръвотечението и продължителността са нормални/.
Мисля да си взема ДИМ.

Последна редакция: чт, 06 май 2021, 22:55 от Rockstar

# 414
  • гр. София
Здравейте, дами,
В този празничен ден се явявам при вас с проблем. Намерих тази тема и мисля, че мястото ми вече е тук.
На 48съм(почти на 49). Имам МЦ от 25.05, в началото нормално, към сряда много обилно. В четвъртък бях на лекар. Каза ми, че хормоните са виновни и ми изписа Дицинон за 5 дни. Увери ме, че скоро ще спре. Да, но не спира. Намаляло е доста, но продължава. На преглед съм в петък. Дали е нормално, едва ли някоя от вас може да каже, но все пак-случвало ли ви се е? Иска ми се вече да спре!
Случвало ми се е, ходих на лекар, нищо не откри предписа ми Дуфастон, но кървенето продължи. Сама си предписах Примолут нор и спря.

# 415
Изпотяването и депресията и те ме мъчат..
Препоръчайте ми някаква добавка, моля ви!
Мисля да си взема ДИМ.
Ако спиш достатъчно добре и нямаш проблем със съня родиолата ще ти помогне за депресията и жълтия кантарион също, аз го предпочитам на капки.
За изпотяването пих цариче на капки пак и аврамово дърво или др. му име витекс. Това е изпробвано от много дами тук.
Дим не съм го пробвала.

# 416
  • София
Внимавайте с жълтия кантарион. Може да доведе до светло чувствителност.

# 417
  • В градината...
На мен ми прескочи, но ми се яде като пред цикъл. Лошото е, че като ми дойде, апетитът минава. А сега не дойде и няма спиране... И по цяла нощ сънувам направо цели филми. Вечер заспивам на мига, но тези сънища много изтощават.

# 418
  • София
Заспивам лесно горе-долу, но се будя често и накрая ставам твърде рано. И аз сънувам много.

# 419
Ох, и мене ме побъркват черни мисли, понякога силно неопределено безпокойство и тревожност. На моменти като ми писне се замислям дори за приемане на антидепресанти.

Общи условия

Активация на акаунт