Свекървата и бившата му

• 10 044
  • 302
  •   1
Отговори
# 120
Ако аз знаех, че свекървата поддържа топли отношения с бившите на мъжа ми (ако наистина са бивши) щях да се разсърдя. По същия начин, ако майка ми поддържа отношения с мои бивши на ММ нямаше да му хареса. И е съвсем разбираемо.

# 121
Ако аз знаех, че свекървата поддържа топли отношения с бившите на мъжа ми (ако наистина са бивши) щях да се разсърдя. По същия начин, ако майка ми поддържа отношения с мои бивши на ММ нямаше да му хареса. И е съвсем разбираемо.
Защо? 🤔

# 122
Ми дайте да се съберем на чай или кафе, мои и негови заедно със свекървата и тъщата? Понеже още присъстват в живота ни, по един или друг начин?

# 123
  • София

А, защо?
Какво общо имат нейните познати и връзки с теб?
Защо тя е длъжна да се остави ти да й ги избираш?

# 124
Защо? 🤔

И на мен не ми е ясно защо свекървата да не споддържа отношения с хора, които харесва? Приятелските отношенията между две жени са си техни, то и не се създават лесно такива. Ако авторката е наред в отношенията си със съпруга, не разбирам защо я вълнува с кого си пие кафето свекървата. С когото ѝ е приятно, с него ще го пие. А да забраняваш на голям човек срещи с друг човек, само защото ти си имаш някакви страхове, които при всички случаи имат друга причина, не виждам как ще се получи.

_silence_, не прочетох някой да призовава за общи сбирки на бивши, просто между тези две жени явно се е получила приятелска връзка и не виждам основания да се прекъсва, само защото на някого това не харесвало. Нали авторката никой не я кани на кафепиенето. Има някаква несигурност в нея, по-добре за нея да търси причините.

# 125
Споделете как е при вас тогава. Ако има деца помежду бивша двойка, разбирам. Но просто така...
Свекърва ми например кани в 10 бившата на мъжа ми, а в 11 мен. А майка ми готви обяд за бившия ми, а вечеря за мен с мъжа ми. 🤯

# 126
"Контактуват" не означава непременно да се чуват и виждат всяка седмица по софри. Могат да се чуват по празници.

# 127
При мен бивши няма, но пък не се разбирах със свекървата, писала съм го. Тя често се събираше на кафе със съседка, с която имах много сериозен разговор, защото си позволи да ми чете конско как така ще раждам породено дете, толкова бързо след първото........та до там, че престана да идва вкъщи. Тя и свекървата се опита да мрънка по тоя повод, че така не се правело, това за нероденото дете. Но двете се събираха, ходеха си на гости, по магазини заедно, е никога не ми е минало през ума да се оплаквам на ММ, да забраняваме на свекървата да се вижда с нея и т.н. Със сигурност двечките не са сипали хвалебствия по мой адрес, ама какво от това. То и аз не си мислех нищо добро за тях. Харесали се двете, намерили си общи интереси и приказки, свободни са да се виждат, когато искат. Но пък и никога през ум не ми е минало, че ще ни раздЕлят с ММ, т.е. никакви съмнения не са ме измъчвали. А при авторката ги има, според мен съвсем неоснователно, щом вече три години живее с тоя мъж, явно той нея е избрал. Ако нещо между тях не е наред, това само хипотетично, защото не е споделено, вече е друга работа.

# 128
Да говорим честно. Не ти е било приятно. Аз нормално не го виждам и това си е.

# 129
  • София
Хубаво, не го виждаш нормално да е, но какво ще направиш, за да не си навредиш?

# 130
Има решение на всички проблеми:

Та така и за свекървите. 😂

# 131
Да говорим честно. Не ти е било приятно. Аз нормално не го виждам и това си е.

_silence_, не съм се и замисляла и не ме е интересувало, съвсем честно. Може и да съм по-свободолюбива, знам ли, моята майка в детските ми години ми беше забранила да ходя при баба, нейната свекърва, защото нещо не се разбираха. Е, познай дали пък не ходех, аз си я обичах баба, а и колко пъти пердах съм отнасяла. На моите деца и на ММ никога не забраних да ходят при баба си и майка си, но без мен, аз скъсах всякакви отношения с нея, защото просто не се получи, нервих се, нервих и реших, че тоя дразнител го отсвирвам. Но те тримата си ходеха редовно и това не ме е ядосвало, децата не си избират бабите, а и от опит знам, че ги обичат, а на ММ с какво право ще му забраня да вижда майка си? Просто за да си начеша егото ли? Нашите отношения не се промениха, ММ беше наясно с всичко, прие тези отношения и не съм чула една дума обвинение към мен от него. Просто си запазихме спокойствието в семейството и това е. Трябваше ли да се караме и гледаме накриво, щото майка му това ми казала или онова направила? Трудно се променят хората, а на години пък съвсем не се получава. И не е нужно. Баланс винаги може да се намери, стига да иска човек. Но като си набие нещо в главата, трудна работа.

# 132
Хубаво, не го виждаш нормално да е, но какво ще направиш, за да не си навредиш?
Точно там е разгадката. Защо трябва да правя нещо за да се боря срещу фантазми от миналото, които свекърва ми поддържа живи? И които мъжа ми е отписал, но от уважение към майка си мълчи.

# 133
Ами защото не е трудно да проявиш доза уважение към тоя възрастен човек и да го оставиш да живее, както той разбира живота. А не да му забраняваш разни неща, което до нищо добро няма да доведе. А уважението на сина към майката не мисля, че трябва да се порицава.

# 134
  • София
Какви фанатизми има в тази история що се отнася до свекървата?

Общи условия

Активация на акаунт