Свекървата и бившата му

• 10 032
  • 302
  •   1
Отговори
# 135
Ами защото не е трудно да проявиш доза уважение към тоя възрастен човек и да го оставиш да живее, както той разбира живота. А не да му забраняваш разни неща, което до нищо добро няма да доведе. А уважението на сина към майката не мисля, че трябва да се порицава.
А уважението на мъжа към жена му къде е?

# 136
Уважението си го има, мислиш ли, че ако жената вдига скандал след скандал по повод майка му, той ще я заобича и зауважава повече? Той е с нея три години вече, избрал е нея пред другата, какъв е проблемът с уважението и какъв ѝ е проблемът изобщо? Просто да се наложи и да стане нейната? По-скоро, ако тръгне на нож срещу майка му, може тя да загуби уважението му. Допускам, т.е. сигурно е, че не ѝ е приятно виждането на свекърва с бивша, но, ако няма опити за раздори и раздели от страна на майка му към нея и мъжа ѝ, би могла да го преглътне. Няма право да се намесва в живота на друг и да му нарежда как да живее. Дори и да има такива опити от страна на свекървата, пак има решение, хващат си багажите с мъжа ѝ и по-далеч от мама. Когато техните отношения, между двамата, са наред и се разбират, няма кой да им ги скапе отстрани. Аз всъщност не разбрах заедно ли живеят или не?

# 137
Тя не трябва да вдига скандал след скандал, по простата причина, че ситуацията е ненормална. И не трябва да е така. Да ви видя вас, колко бихте търпяли.

# 138
  • София
Нито за момент не съм си помисляла, че мога да давам наклон върху личните избори на свекърва ми. Това би било неуважение от моя страна.

# 139
Пак станаха свободни съчинения, а авторката я няма да каже кое, как и защо.

# 140
Нито за момент не съм си помисляла, че мога да давам наклон върху личните избори на свекърва ми. Това би било неуважение от моя страна.
А уважението към теб някъде го зарови ли?

# 141
  • София
Няма неуважение към мен. Неуважение към мен би имало, ако свекървата реши да ми "върне жеста" и също да започне да ми се бърка в личните избори.

# 142
Уважението и любовта към жената са едно, към майката съвсем друго. Защо наличието на едното да означава липса на другото?

# 143
Да ви видя вас, колко бихте търпяли.
Какво да търпя? Защо изобщо трябва да ми дреме с кого е приятелка свекърва ми? Ако ще с Доналд Тръмп да си пие кафето всеки ден.

# 144
Е, ако е Тръмп можеше и да ти запука, докато някаква си бивша ... кой освен авторката би се вторачил в нея?

# 145
Ако жената има проблеми със самооценката е добре да поработи върху това, за да не й пука какво прави свекървата за гърба й (ако има нещо подмолно в цялата ситуация).
Но ако съм свекърва, и знам, че в семейството ми има близък със здравословен проблем, в случая снахата, бих се опитала максимално да съдействам с помощ за преодоляването му. Който не е участвал в подобни казуси трудно би го разбрал.
Майка ми е психотерапевт и през годините имаше пациентка, която много страдаше, че свекърва й не я прием. Свекървата беше меркантилна и жалеше за предната снаха (от много богат род), но сина й избра друга и тя така и не го преживя, но не спря да мачка емоционално пациентката на майка ми.
Много е кофти в едно семейство да има такова недоверие и неразбирателство.

# 146
ОК, толкова ли е сложно да се разбере нещо супер просто (това прозвуча като по Божинката) - не ми дреме с кого общува свекърва ми. Изобщо не ми идва на ум да се поинтересувам.

# 147
  • София
Ако жената има проблеми със самооценката е добре да поработи върху това, за да не й пука какво прави свекървата за гърба й (ако има нещо подмолно в цялата ситуация).
Скрит текст:
Но ако съм свекърва, и знам, че в семейството ми има близък със здравословен проблем, в случая снахата, бих се опитала максимално да съдействам с помощ за преодоляването му. Който не е участвал в подобни казуси трудно би го разбрал.
Майка ми е психотерапевт и през годините имаше пациентка, която много страдаше, че свекърва й не я прием. Свекървата беше меркантилна и жалеше за предната снаха (от много богат род), но сина й избра друга и тя така и не го преживя, но не спря да мачка емоционално пациентката на майка ми.
Много е кофти в едно семейство да има такова недоверие и неразбирателство.

С това съм напълно съгласна.

П.П. Втрещена съм, че лекар споделя (такива) неща за пациентите си, независимо с кого. Това извън темата.

# 148
Всички лекари споделят, цял живот съм ходила по семинари и т.н., да не мислиш, че не знам историите на стотици пациенти ? Обсъждат си ги постоянно, но без имена. Въпросната жена, за която споделих идваше и вкъщи, ще излъжа, ако кажа, че не съм подслушвала. Бях тийн и ми беше много интересно.

# 149
Ако аз кажа на ММ, Иван и Васко (мои бивши), че отиват на гости на майка ми ще му стане много неприятно. Същото и с неговата майка. Ненормално е.

Общи условия

Активация на акаунт