Свекървата и бившата му

• 10 030
  • 302
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Хората имаме въображение, мисълта, че свекървата те сравнява с "другата" сигурно е неприятна, може би и мен би споходила. Не е приятно, но не е причина за драми. Ми пък да вземе да покани свеки на кафе, да си поговорят. То друг полезен ход няма. Обаче авторката,  иска от възрастен човек да приеме нейния светоглед, няма да стане.

А уважението на мъжа към жена му къде е?

Хващам се за този пост, но напоследък в темите върти го, сучи го, мъжът има да се доказа, длъжен е за нещо.
Омръзна ми да чета за горките жени неразбрани, все жертви... Защо някой друг ще им води битките? Подкрепа, да, но тук, доколкото се разбра (или не разбра), той даже не е в течение.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 15:16 от plqsak

# 151
  • София
Най- лошото е, когато се втренчиш в нещото, което не ти харесва и се опитваш де - що срещнеш, да го убедиш в правотата си.
Тук, във форума, проблем няма, но в живия живот положително ще си изпатиш.
Пълнолетните хора, в наше време, не понасят друг да им заповядва как да живеят и с кого да контактуват.
Дори пуберите си бранят пространството и ако родителите не се научат докъде да се намесват, нищо добро не може да се очаква.

# 152
Няма нищо общо с пубертетите.
Елементарен пример. Утре решаваме да отидам при свекито на кафе. Влизаме, а там бившата му, разтяга клюки и локуми с нея. И аз като добра и разбрана снаха, влизам, учтиво ги поздравявам и двете и сядам до тях. 🤪 Или обратното. Отиваме при майка ми, а там Пешо. Е нали няма нищо лошо (приятели са), сядаме всички на една маса да си лафим. То бива ...🤥

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 17:32 от _silence_

# 153
Чакай малко, защо си мислиш, че ще се срещате с приятелите на свекърва ти? Аз имам приятели, които помежду си не се харесват, но всеки от тях е приятел с мен. Просто не го събирам заедно, а общувам с тях поотделно. Какъв е проблемът? Всъщност, би имало проблем, ако някой от тях прояви малоумието да ми държи сметка защо общувам с другия.

# 154
Тя не трябва да вдига скандал след скандал, по простата причина, че ситуацията е ненормална. И не трябва да е така. Да ви видя вас, колко бихте търпяли.
Какво има да се търпи ? На мен личният живот на свекърва ми не ме интересува ! Ако иска може и да спи с някоя бивша на мъжът ми. Разбираш ли ? Това не е моя работа !!!
Какво ще стане, ако харесва всички предишни гаджета на мъжът ми ? Я кажи де ? Какво ще стане ? Обясни ми, че не разбирам ?
Аз познавам 2 бивши на мъжът ми. Скоро бяхме на сватбата на дъщерята на едната. И Свекърва ми беше също. Заедно и купихме подарък. Другата е в Щатите и всеки път, когато си дойде, звъни на Свекърва ми и задължително се виждат.
Аз не разбирам защо не, в смисъл, не виждам наистина. Не си мисля, че ще изпусна моят мамин златен ненагледен, заради бивша. По-скоро за по-млада бъдеща 😄😄😄
Абе и мен все ще се намери някой да ме вземе. Може пък по-млад също, знае ли човек ?

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 17:48 от buttercake

# 155
Ама как ще кажеш на някой с кой да бъде приятел, като в детската градина, аз не харесвам тоя и ти няма да го харесваш, защото вече няма да си ми приятел. А това с засичането клони към нула, тъй като, като се разберете да се видите с вашите едва ли зорлем ще канят други хора.

# 156
Елементарен пример. Утре решаваме да отидам при свекито на кафе. Влизаме, а там бившата му, разтяга клюки и локуми с нея. И аз като добра и разбрана снаха, влизам, учтиво ги поздравявам и двете и сядам до тях. 🤪 Или обратното. Отиваме при майка ми, а там Пешо. Е нали няма нищо лошо (приятели са), сядаме всички на една маса да си лафим. То бива ...🤥

На гости не се ходи без предварителна уговорка. Елементарно.

# 157
Как се правите на много ларж и как не виждате реалността, че свекървите и бивши снахи няма как да са приятелки, колкото и да ви се иска. На теория е едно, на практика- друго.
Авторката скоро ще разбере каква интрига й правят двечките.
Приятелство с бивша снаха, хахахаха!

# 158
Добре, вместо да си чешете клавиатурите просто така, дайте личен опит. Нито една не написа  нищо подобно, но разбиране даааа. И в други теми съм забелязала, всичко е чудесно, само да не е мое.

# 159
  • София

Виж, стигам до заключението, че си оградена от силно нетактични хора, затова и така реагираш, и такива постановки ти се привиждат.
Аз не мога да си представя, как ще съм поканена на гости и там ще бъде не кой- да е, а бившия ми или бившата на милото?
Дори моята майка, която винаги ми е била еталон за нетактичност, не би си го помислила.

# 160
Достатъчно тактични хора ме обкръжават, за да няма между нас призраци от миналото.
Пп. Дайте личен пример за щастливо семейство с бившите ви вечно намесени в живота ви.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 18:11 от _silence_

# 161
Достатъчно тактични хора ме обкръжават, за да няма между нас призраци от миналото.

То в твоя случай ти си нетактичната.

# 162
  • Варна

Понеже у мама и тати ходим/и ни идват честичко без покана, може да се случи. Тук действа възпитанието - извинявам се, че не съм в подходящото време и си тръгвам, щом не искам да се събирам с бившата, а може и тя да е възпитана и си тръгва. (старият принцип, новите гости, гонят старите). Чудесен случай да си изясним позициите.
Разбира се, за предпочитане е да врътна телефон предварително.

Някой каза на теория било едно, на практика друго - вярно, ама предварително не решавам, че теорията е неприложима. С каквато нагласа тръгнеш, това и ще получиш.

# 163
Нямам свекърва, но брат ми е приятел с мой бивш, с който хич не се долюбваме/не се и поздравяваме дори/.
Събират се, гостуват си, общуват си. Мъжът ми никога нищо не е казал. Не го и вълнува много. Мен пък още по-малко.
Не сме се "засичали" за 10 години, но ако "евентуално" се случи, просто ще си тръгна. Не ми е неприятно. Щом се харесват, да си бъдат френдчета. Това не ми влиза в работата.
Би трябвало и със свекървите да е същото.
Много тесногръдо мислене имат някои девойки. Ако мъжът ви е мъж на място, обича ви и ви уважава, няма бивши мивши, свекърви, етърви.
Нямате ли си истински проблеми, та с глупости се занимавате?

# 164
Малко хора поддържат контакти с бивши партньори на децата си. Или са отраснали пред очите им, или имат общи бизнеси/бизнес интереси, хобита, или ги е сплотило важно събитие. В останалите случаи - по-скоро е открита демонстрация на неуважение към настоящ партньор, едва ли си допадат толкова, че да се канят по домовете.
Имам приятел, който редовно ходеше за риба с баща на негова бивша приятелка, нямаше драма, но на съпругът не му беше много приятно да се говори по темата.

Общи условия

Активация на акаунт