Свекървата и бившата му

• 9 986
  • 302
  •   1
Отговори
# 210
След прочит по диагонал ще изкажа лично мнение, но от другата страна. Надявам се и при авторката да е подобен случая и да осъзнае, че няма за какво да се притеснява и дразни.

С майката на бившия ми сме в добри отношения, което не значи, че си ходим на гости да пием кафе. Наскоро имаха здравословен проблем в семейството и аз можех да помогна с контакти и се чувахме по-често. Също така като сме се засичали сме водили приятелски разговор. Последното нещо, за което е ставало въпрос е сина й.

Със сестра му пък сме много близки приятелки и се виждаме и чуваме редовно, събираме се и семейно с моя съпруг и нейния.

# 211
Свекървата винаги ли е карикатура? Такава дето само злослови? "Бившата" също? Хората не могат ли да се разделят в мир, все скандали ли трябва? И две жени като се съберат могат ли да правят друго освен да клюкарстват и заговорничат? Кой каквото видял, такова знае. Каква е ситуацията на авторката не стана ясно, ама като не сме я видели и не знаем, как да се даде точен съвет? Може да са се събрали да й купуват подарък за рождения ден, де да знаеш. Съвсем добронамерено.

# 212
Още ли има такива, които вярват, че са се омъжили за свекървите си? Че и изповядват "задължението" й да прави каквото те искат? Много има да страдате, ама е е от вашите собствени глави.

# 213
Още ли има такива, които вярват, че са се омъжили за свекървите си? Че и изповядват "задължението" й да прави каквото те искат? Много има да страдате, ама е е от вашите собствени глави.

Аз за това писах да се изнесат поне да не са им пред очите, ама авторката удобно изчезна, защото отговорите по темата не й допаднаха. Трябваше групово да почнем да анатемосваме проектосвекървата докато авторката очевидно си живее в нейната къща без даже и наем да плаща?

# 214

Тя не е член на семейството на сина си и снаха си.

О, член е. Даже огромен член.

# 215

Не, не е. Тя е семейство с мъжът си. Синът и си има вече негово семейство. Не е дете, порастнал е и се е оженил. (В България и Европа е така)

# 216
  • София
Само ако го допуснеш!
А, като даваш мило и драго да е член на семейството, и приравняваш отношенията си с нея с тези- с мъжа ти, проблемът е голям и твой.

# 217
Аз имам прекрасни отношения със свекърва ми. Може би защото няма бивши помежду ни. За нея, аз готвя най-вкусно, чистя идеално и като цяло винаги се защитаваме една друга. Ако мъжа ми повиши тон на майка си, аз първа го спирам. Ако повиши на мен, тя се намесва. Имаме голямо уважение. За толкова години брак, нито тя е пречила на мен, нито аз на нея. Виж не съм засичала или чувала за бивши от нея. Тя сама не би го допуснала. Не трябва аз нещо да и налагам.

# 218
_silence_,  представи си сега бившата от темата, ако е била в такива прекрасни отношения със свекърва си, както ти с твоята, не виждам как биха се намразили или решили никога да не се срещат. Приятелството и уважението или ги има, или ги няма. Тя се е разделила със сина, но защо трябва и със свекървата, с която са се уважавали и зачитали? Защото, ако не е така, не поддържаш връзка и лесно се къса.

# 219
От моя гледна точка, ако мъжа ми се ожени повторно, сама бих прекратила всякакви отношения. За да не напрягам напразно тази жена, която толкова уважавам. Бих звъняла да питам как е, но до там.

# 220

Не, не е. Тя е семейство с мъжът си. Синът и си има вече негово семейство. Не е дете, порастнал е и се е оженил. (В България и Европа е така)

Никакъв член не е след като не са  женени. Спрете се вече, че и деца нямат. Драми и половина. Докато не сключат брак е поредната ЗАМЕНИМА мухла.

# 221
Да, те щото бракуваните са незаменими, хихи. Ох, ще ме уморите вече. Аз от 20 години живея без брак, ела ме замени. Grinning
Бих звъняла да питам как е, но до там.
Ми то къде пише, че си пият кафето на споделената тераска всеки ден?
Още колко дена ще го нищите има ли право свекървата да диша с вас или без вас? А верно ако и деца имаше направо апокалиптични сцени ми минават.

# 222
Ариел, това последното е на база собствения ти опит, предполагам. Дамата ясно е написала, че имат сключен брак, ама трябва и да се чете...
Определено авторката има право да се чувства, както си иска, но нейните чувства са си нейн проблем. Мисля, че има проблем със самочувствието и трябва да поработи над него.

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 18:38 от iren11

# 223
От моя гледна точка, ако мъжа ми се ожени повторно, сама бих прекратила всякакви отношения. За да не напрягам напразно тази жена, която толкова уважавам. Бих звъняла да питам как е, но до там.

Жената едва ли ще я напрягаш, по-скоро ще и е приятно да те чува при такива отношения. Ще напрегнеш новата евентуално, ако е, като авторката или разсъждава като теб.
Понеже авторката не се появи, пишем си тук за едни предполагаеми ситуации, но не пречи, и те са от живота.
_silence_ , имай си хубавите отношения с мъж и свекърва завинаги, ако вие не си ги развалите, отвън едва ли ще успее някой! От все сърце ти пожелавам! Flowers Four Leaf Clover

# 224
Да, те щото бракуваните са незаменими, хихи. Ох, ще ме уморите вече. Аз от 20 години живея без брак, ела ме замени. Grinning
Бих звъняла да питам как е, но до там.
Ми то къде пише, че си пият кафето на споделената тераска всеки ден?
Още колко дена ще го нищите има ли право свекървата да диша с вас или без вас? А верно ако и деца имаше направо апокалиптични сцени ми минават.

Ако има намесено дете - ОКей, ама да нямаш дете и да се мислиш за "снаха" без даже и да си омъжена е смешно.
Моите родители не искат да се запознават с моите "проектосвекъри" точно защото още нямам брак. Преди известно време се срещаха с разни "родители" и след като връзката се разпаднеше се превръщаше в доста конфузна ситуация. Моята "проектосвекърва" може да си мисли много неща и да си прави сметки, ама аз не съм й никаква все пак и хич не ми дреме какво си мисли точно защото живее на километри от мен.

П.С. До iren11 Авторката няма брак с мунчо. Ясно го е написала в първия пост, че й е приятел от 3 години.

Общи условия

Активация на акаунт