Мъжа ми ме заплашва. Моля за помощ

• 8 749
  • 106
  •   1
Отговори
# 75
Абе може ли да не говорим такива глупости! До месец щяло да е осиновено детето, вие чувате ли се. Говорите откровени глупости и лъжи, госпожо, спрете се.

Детето не може да бъде изведено без нотариално от бащата.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 15:23 от TeoYo

# 76
За България  никакво нотариално не му трябва.

# 77
Вие кога последно извеждахте бебе от Обединеното кралство към България?

Специално си направих труда да попитам моя близка, която роди тук миналата година. Пътували са с акт за раждане на бебето двамата родители, пристигайки в София, са извадили документи на детето.
Българският акт за раждане са извадили в посолството. Пак от там са им обяснили, че ако само единият пътува с детето, другият трябва да го уплълномощи нотариално.

# 78
Авторката изчезна. Поредната тема за измрънкване без реално намерение за действия. Пък вие си коментирайте, може да е от полза на някой друг с повече решителност.

# 79
Авторката дано не е изяла шамарите, пък дали влиза или не в темата...

# 80
Авторката изчезна. Поредната тема за измрънкване без реално намерение за действия. Пък вие си коментирайте, може да е от полза на някой друг с повече решителност.

Аз се надявам и на нея да и е полезна. Ако не в момента, то поне да има идея как да действа за в бъдеще.
Достатъчно и е пеленаче на 2 месеца на ръцете и грубиян на главата, че и да се налива и намила колко е неоправна от форум.
 А само бебето и недоспиването и стигат да каталяса и физически, и психически. Малко човещина на никой не е навредила.

# 81
Абе може ли да не говорим такива глупости! До месец щяло да е осиновено детето, вие чувате ли се. Говорите откровени глупости и лъжи, госпожо, спрете се.

Да обясня. Детето е в нездрава среда - баща, който е търсен от закона и майка, която не говори езика, няма доходи и няма с калво да храни и подслони детето.

На моята позната в Съри - роди края на Януари, Април детето й беше с нови родители.

Така, че по-полека с крайните мнения след като не разбираш от анйлиската социална система. И аз не знаех, но вече знам.

Ако бащата е англичанин, ще си го задържат в страната и при други родители като стой та гледай.

Тейо, приятелката ти е в съпружески съюз с бащата на детето, нали?

Малко диагонално четох постовете на авторката тук, но тя май не е женена за бащата на детето. Не ги разбирам тези неща, но ми звучи логично да не го пита за разрешение..

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 17:18 от Елфичка

# 82
Напротив, запозната съм с английската социална система. Заради което и говоря. Ако не знаех, нямаше. Хубаво е повече хора да следват този принцип като цяло.

Дете не се отнема така лесно, по принцип неговоренето на език не е залог за некачествен родителство. Напротив, търсят се всякакви варианти децата да останат с родителя си, освен ако той не е опасен за техния живот и здраве. Нямам представа какъв е бил случаят на вашата позната, но извеждане на дете не се случва за добро утро.

Бащата, ако е признал детето, има  права върху него, но в никакъв случай не може да й го вземе. Просто заплахи на селска бабанка.

Авторката да разясни какъв е статутът на детето, има ли бг акт за раждане, признато ли е и т.н.

# 83
Същия случай: неженена, без работа, без професия, бащата на детето криминално проявен. И при авторката не е едното добро утро. Един сайк евалюейшън и ще си проличи, че е зависима от него, объркана, иска го ама да е друг и като нищо ще я сложат в графата: негодна за майка на дете британче. Цяло село се бяхме вдигнали да помагаме ама като не искаше да се откаже от мечтата, че това е любовта и ей това се случи.

# 84
Нямам намерение да влизам в спор въз основа на някакви алабализми за непозната жена.

Авторката се изнесе, ако реши да пише и е по-фактологична, вероятно бихме могли да сме по-полезни със съвети/преводи и т.н. Дано се оправи.

# 85
Отивате в Boots и търсите Ани, това е паролата, че сте жертва на домашно насилие. Ще ви настанят в подслон за жени с такъв тип проблеми, и тук не вие трябва да доказвате, че сте жертва, а той, че с пръст не ви е пипнал. Ще ви помогнат.
Аз на вашето място обаче, моментално си купувам билет и изчезваме с детето за България, скришно от таткото.

# 86
И скришно няма как да стане, нали на летището ще й искат пълномощно от оня
ПП: А какво е Boots? Страхотно ако е наистина така

# 87
Boots да верига аптеки/дрогерии. Различни формати по големина. Малки - на главните улици сигурно в 90% от населените места и големи в моловете. В големите градове са, образно казано, на всеки ъгъл.
От сайта на правителството:
https://www.gov.uk/government/collections/ask-for-ani-domestic-a … harmacy-materials

# 88
Моете дете седя 6 години без гражданство и без документи. За Франция става въпрос. Френско гражданство нямаше как да получи до 13тата си година при двама родители чужденци, за български паспорт баща му отказваше да подпише. Посолството не ми помогна по никакъв начин, само повтаряха като папагали, че трябва подпис от двамата родители. Беше подобен случай, домашно насилие и прочие, хич не ги интересуваше. Чрез съд успях да издействам пълно попечителство и право сама да му изготвя документи, но отне повече от две години, плюс още една за паспорта, защото се искат още някакви международни заверения на съдебното решение и защото МВР изобщо не ми улесни задачата.
Единственият и вариант е да събере скришом от него доказателства за насилие и да поиска или защитено жилище, или ограничителна, при което ще му се наложи да напусне семейното жилиище. Аз така успях да се отърва. Бях оставила всички доказателства на една асоциация подобна на Анимус и като дойде момента, полицията ги взе оттам. Но да, рискува да се намесят социалните, трябва да покаже на институциите, че действително търси помощ да се отърве от насилника, а не да се чуди как да оправя нещата с него.

# 89
Мило момиче, не съм чела мненията по-напред, консултирах се с моя близка, българка, полицай е в Лондон.Звъниш на полиция, ако не говориш английски, поне знаеш как да кажеш, че си българка.Те ще ти намерят или полицай или външно лице да ти помогне на български, на адреса , вкъщи.Там никой не неглижира проблема на жена в нужда.Забрави, че ще ти отнемат детето, звъниш първа, или отиваш в управлението, не си тръгваш докато не ти се реши проблема.Щом веднъж влезеш в програма за защита и имаш заповед ,  дори и телефонно обаждане, SMS, посещение от мъжа ти е криминално деяние и ще го арестуват.Прояви смелост и действай.

Общи условия

Активация на акаунт