Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 9

• 55 587
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
В тестовете за бременност и овулация има хартиени календарчета. Имам много такива Grinning

# 301
Моята е почти на 10, но има много симптоми-нарастване на гърди,окосмяване, изпотяване, настроения, омазняване на косата. Всичко това от около 2-3месеца. На ръст доста дръпна, може би е към 146 см и около 30 кг. Дано устиска поне година, че си е малко детенце още.

# 302
Дъщеря ми е решила да става веган. Направо не знам как да противодействам вече на тоя пубертет и глупостите, които чете в интернет.
Ако някой има опит с това, моля да сподели.

# 303
  • София
Опасявам се, че ако истински го е решила, няма как да я спрете. Мъжът ми е вегетарианствал (не пълен веган обаче, а с консумация на млечни и яйца) от десети клас до преди 12 години, когато по здравословни причини включи риба в менюто.

Честно казано, не ми се вижда кой знае какъв проблем, защото е вероятно да не продължи дълго. На тая възраст си сменят мнението доста често. Аз бих опитала да я убедя да почака до 18, за да завършат основните промени в тялото. А дотогава я камилата, я камиларя.

Не бих имала нищо против няколко месеца и моята да опита, защото не вкусва зеленчук. Вижда ми се доста по-опасно от веганстването.

# 304
Защо ли ми се струва,че е замесено гадже...Laughing

# 305
  • София
Дъщеря ми не обича месо и ми е казала, че ще става вегетарианка. Ама засега няма къде да мърда, настоявам да яде месо.

# 306
И дъщеря ми подметна на няколко пъти, че мисли да става вегетарианец. Казах й, че ако иска, може за начало да ограничи месото за една седмица, за да видим как ще се чувства. Засега обаче продължава да си го хапва. 😉 мисля, че в тази възраст понякога казват неща, за да тестват реакции. Обясних, че ако наистина иска да спре месото, то ще трябва повече да набляга на яйца и други заместители на протеини, та май това я отказа засега.

# 307
Дъждец,

Един съвсем шеговит съвет. Знам, че в момента ти иде да гръмнеш детето и себе си: Кажи и добре, но джобните ти отиват за веганските продукти за твоите ястия - там разните му специализирани уж сирена, мед, млека и т.н. А ако не стигнат получава старият ти телефон с копчета, че ще трябва да икономисате и от ваучери за интернет, танци и т.н.

# 308
  • Mars Hotel
Аз бих я оставила да си веганства, щом иска. Но при условие, че сама си готви. Да си прави сама салатите и каквото друго поиска. Аз мога само да пазарувам каквото трябва. Така ще видите колко е сериозна, а и на нея ще й стане ясно колко занимавка е да разчита само на себе си за храна.

# 309
  • тук и там
И моята натам върви. Но тя си има проблем със храненето отдавна. Млечни не яде никакви,месо също не обича.За сметка на това -картофи,ориз, паста ,пица,царевица  и подобни много обича.Зеленчуци умерено,плодове яде  доста.  Та то вегетарианка-добре щеше да е, ама ако набляга на зеленчуците .Чудя се какво да и давам да си набавя калций-нищо не яде.С тахан пробвах-не стана,щеше да го повърне-хем и с мед пробвах..Зъбите и на едни по-бели петна стоят.Купих калций на таблетки -дъвчащи,иначе просто няма от къде да се набавя , пробвахме и разни специални гелове за зъби,но зъболекарката каза че от храната трябва да си набавя,не от добавки..За сега не я е започнал пубертета сериозно,но с тези въглехидрати -ми се струва че ще има  в бъдеще проблеми с теглото (най-малко).

# 310
Първородният реши да пробва без месо за месец. Не съм против, нека пробва. Млечни и яйца яде. Тренира всеки ден и протеините са му важни, набавя ги от тях. Заместители на месо не купуваме, но готвя по-често неща без месо - зеленчукова лазаня вместо  такава с кайма, например. Но месо останалите ядем,  не се ограничаваме в негово присъствие.
Мисля, че ще му писне в един момент, но иска да си докаже, че има воля.  Нека. Не виждам проблем. На 17 е.

# 311
  • София
Ето един епизод на подкаст по темата, има и разписан текст + линкове за четет:

https://www.thepaleomom.com/podcast-vegan/

# 312
Благодаря на всички за идеите!
Зелено човече, страшно полезен подкаст! Това дете в началото е 1 към 1 с разсъжденията на моята хубавица.
Засега удържам да е само без месо и риба. Дано да е нещо временно. Соя й казах, че няма  да купувам. Глутен почти не ядем.
Ще разгледам и линковете.
Кайсия, точно и мен ме притесняват многото въглехидрати в това хранене.

# 313
Здравейте! Дъщеря ми от вчера има много малки пъпчици по ръцете. На едната има по-малко. Имате ли идеи как да се махнат? Незнам от какво са?

# 314
Здравейте! Дъщеря ми от вчера има много малки пъпчици по ръцете. На едната има по-малко. Имате ли идеи как да се махнат? Незнам от какво са?
"Дактакорт" - за тежки случаи. "Тридерм" - за леки.

Общи условия

Активация на акаунт