Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 9

• 55 584
  • 744
  •   1
Отговори
# 315
  • Deutschland/HE
При дъщеря ми и се  появиха такива пъпчици,  само в горната част на ръцете. Ходихме на дерматолог и в Германия, и в България и двамата бяха на едно мнение, че е от пубертета. В Германия препоръчаха мазане с крем с урея повече от 10%. В България дерматоложката препоръча измивни продукти на CeraVe за суха кожа и крем за мазане, който ни направиха в аптеката. Вече девет месеца маже и има ефект, не са толкова много и не я дразнят толкова.

# 316
Дъщеря ми има такива на ръцете и краката. Прави ми впечатление, че се появяват зимата, а лятото изчезват, много бързо след плаж. Тази зима я карах да се маже след баня с балсам за след слънце, след това премина на кокосово масло. Вече втори месец няма и помен от тях. За сега продължава с кокосовото масло всяко вечер.

# 317
  • Mediterraneo
Дактакорт да се препръчва, дори и за тежки случаи, не го приемам! Кортикостероид+ антимикотик за лечение на гъбични инфекции!

# 318
Здравейте! Дъщеря ми от вчера има много малки пъпчици по ръцете. На едната има по-малко. Имате ли идеи как да се махнат? Незнам от какво са?
"Дактакорт" - за тежки случаи. "Тридерм" - за леки.
Моля не препоръчвайте лекарства с толкова сериозен състав, ако не сте видели за какви малки пъпчици по ръцете става въпрос и щом не сте лекар/фармацевт.

# 319
Здравейте!
Имам две дъщери. Голямата е на 15г, а малката на 12г.
Каката е със светло окосмяване и някак сама започна от малка да се обезкосмява. По-смела е и си работи със самобръсначка.
Аз също ползвам самобръсначка и не съм имала проблеми.
Малката няма още цикъл, но окосмяването е на лице. Тъмно е и има също по ръцете.
От няколко дни ме е подхванала да й кажа как да си махне окосмяването по тялото.
Виждам, че се опитва да маха по ръцете с бръсначка, но й казах , че ще отидем при козметичка и там ще я посъветват. Позвала съм някога и кремовете, които се премахват със шпатула.  Идва лято и трябва да решим проблема. Нейна съученичка й казала за самозалепващите ленти, но не съм убедена, че ще ги понесе по ръцете. И без това й се появяват пъпчици от слънцето.

# 320
На дъщеря ми й махнах космите по краката с крем на Acorelle. Мина месец от тогава и още не се е налагало да повтаря процедурата. Смятам като за начало това да ползва, защото е на 10. По нататък може би епилатор, освен ако тя няма друго желание. Не знам дали заради това, че е недоносена, но тя се роди с много косми и то черни. Нямам идея как ще продължат да растат след първото махане.

# 321
Моята дъщеря се роди в 39 седмица с много черни косми навсякъде, по гърба, по челото, по ушите. Аз и баща и не сме със силно окосмяване. Повечето изпопадаха, но си останаха гъсти и черни по краката най-вече. След две процедури лазерна епилация няма едно косъмче Heart Eyes

Аз да попитам, някой има ли опит с тийн кака и бебе. Очакваме номер 3 след няколко седмици, тя вече има един брат, който и е супер досаден и сега ще се сдобие с още един. Всъщност до този момент няма някакви проблеми в поведението и, усмихната, седи си с нас, говорим си, учи си съвестно, мисля, че за нейните 13 години все още не сме в кривата тийн фаза, обаче към брат и отношението е много гадно - той иска да я прегърне и целуне (той е на 9), тя го бута с видимо отвращение. Много ми е болно, разправяме се, ама насила не става. Съвети?

# 322
На дъщеря ми й махнах космите по краката с крем на Acorelle...

Бихте ли посочили конкретния крем, който сте ползвали, защото в сайтовете, в които намирам тази козметика точно крем не виждам? Вероятно не гледам добре. Благодаря!

# 323
На дъщеря ми й махнах космите по краката с крем на Acorelle...

Бихте ли посочили конкретния крем, който сте ползвали, защото в сайтовете, в които намирам тази козметика точно крем не виждам? Вероятно не гледам добре. Благодаря!

https://shopthebest.eu/product/7634/acorelle-naturalen-krem-depi … masla-150-ml.html

Ето от тук го поръчах.

# 324
Много благодаря, че ми насочи вниманието към тази марка! Видях и други интересни продукти, свързани с нежеланото окосмяване, та може да ги поръчам.

# 325
  • Mediterraneo
Малката ми е русолява, косми по краката не личат засега. Голямата ще я почвам на лазер сигурно тази година, мишниците ги отметнахме, доволни сме.

# 326
добре де, лазерната от колко години е ок? Аз съм лаик, с бръснача карам и много се мъча... искам да и го спестя

# 327
Със сигурност има различни мнения по въпроса, и в темата също сме били на различни полюси. За мен беше важно какво ще каже мой много близък дерматолог, на който имам пълно доверие и отговорът беше след като е дошъл цикъла. Проблемът, който може да има при един развиващ се тийнейджър е да не е толкова успешно и дълготрайно, заради всички промени в тялото и хормоните до към 18г. Ние започнахме на 13г. с лазерна под мишниците и на краката.

# 328
  • Mediterraneo
Да, коментирали сме го. Заради хормоните може да са необходими неуспешни процедурите. Аз се доверих на моето студио, 2 години след първата менструация я заведох на мишници. Реших да изчакаме още година за голяма зона като краката.
С малката обаче няма да процедирам така. Дойде й на 11, твърде рано, 2 години по- рано от на кака й. Та на 13 не бих я водила на лазер. Поне на 15 ще чакам да стане.

# 329
  • София
И аз заведох рано на лазер- още няма 12. Повече от половин година след като ѝ дойде цикълът, който е редовен. Просто не виждам как по друг начин да махнем мустака- боли я много с кола маска, а другите варианти са бръснене или подобни, което за горна устна не смятам за подходящи. Вече 2 процедури сме направили- ефект има много добър, дано да успеем съвсем да ги унищожим. Най- вероятно с времето ще се налага да повтаряме, но това да е.

Общи условия

Активация на акаунт