Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 9

• 55 123
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
Дени и моята щерка е основно през телефона, седи на компютъра и на телефона едновременно. Хващам я понякога, че слуша от компа а между другото си гледа тик тока 👀.
Аз телефони не следя колко се ползват, все пак скоро навършва 14 години, основно общува със приятелите си првз Интернет, просто не съм мислела да и наложа някакви часове... Малкия който е на 6 гледа много интересни, занимателни клипчета (и аз ги гледам с него) къде на телефона си (ако се е сетил да го сложи на зарядно), къде на телевизора, пак през ютуб.
Мисля, че след месец най много, ще се променят обстоятелствата и децата ще са повече навън 🙂

# 76
Изобщо не е без интернет мойта дъщеря, като ѝ е прибран телефона. За дистанционно обучение ползва моя лаптоп, ако има да сравнява отговори или да снима рисунка/проект, ползва таблета. Телефона си наистина го ползва за глупаво висене в интернет. Дори и разговорите с деца са ѝ през моя телефон - момиченцето, с което говори най-много няма още личен телефон, ползва този на майка си и съответно и на мойта ѝ е по-лесно да говори през моя. Пак си гледа Kitten lady-то в ютюб, пак си проверява неща, които я вълнуват в интернет, но на лаптоп. Така по-отдалеч виждам какво прави.Simple Smile

# 77
Сега с ДО е невъзможно да ѝ прибера телефона - използва го за снимане и пращане на домашни и тестове. Цял ден стои и на компютъра. Носи и очила. Няма как да я огранича, само вечер го прибирам в спалнята, за да съм сигурна, че няма да чати до среднощ. Чакам с нетърпение да започне да ходи присъствено.

# 78
Аз не я ограничавам. Сестра ѝ я ограничава 😀 Като я види с телефон започва да го дърпа и да пищи. Каката изпада в ужас понеже няколко пъти малката беше изпращала разни неща в някакъв общ чат със съученици и веднага прибира телефона 😀

# 79
Благодаря, Тони. Отдавна е заминала батерията, но ще потърся някакви такива опции.

Не е без интернет и моята щерка. Има десктоп в стаята, на който съм добавила и нейния Вайбър. Само YouTube е спрян, че се гледат клипчета до безумие. Учителите, мисля, че ще разберат, ако не си прати домашните или работата от часа веднага. Давам моя телефон, когато има да се снима нещо. За контролни, тя ми каза предварително, че ще й трябва. Случвало се е да се прецака интернета и да се наложи да ползва телефон, за да влезе в часовете само веднъж досега. Ама и на мен не ми е хрумвало, че ще го затрия така... Innocent

# 80
За секса - много е различно дали става дума за момче или момиче. Синът ми, след месец става на 18, имаше първо гадже, когато беше на 15. Говорила бях с него за всичко, по принцип сме си близки и той споделя само с мен, не с баща си. Говорих отново, предвид новата ситуация с гадже. Обясних му, че трябва да прояви разбиране, да изчака, ако момичето не е готово и да не го притиска. Оказа се, че момичето е опитното във връзката. Моят син дори не й беше първи. Тя също беше на 15. И да, осигурявах презервативи, не влизах в стаята му, когато тя беше вкъщи. И аз преди години се чудех на една позната как допуска разни приятелки на сина си у тях, но наистина се убедих, че е по-добре да знам къде са и че правят нещата по безопасен начин.
Сега, дъщеря ми е на 14. Засега сме доста близки и споделя много. Гаджета не е имала. Искрено се надявам да се отложи този момент за по-нататък. Обсъдили сме всичко, знае какво и как. Но дано изчака поне до 17 години и дано сподели с мен, когато се случи. С момиче наистина е много по-различно.

# 81
  • София
Благодаря ви за отговорите. И не, моята полутинейджърка не е на почти 7г /на толкова е малката/:)))

Аз смятам, че родителят трябва да е родител, а не приятел на детето. Детето си има отделни приятели. Това, че детето споделя с родителите не означава, че са приятели:) Ако ме разбрахте...

Иначе-като гледам всички сте на същото дередже като мен. Наистина се надявам скоро да се прекрати с това онлайн обучение и децата да се върнат в клас.

# 82
Момичета, в шок съм.
Дъщеря ми Януари навърши 11 години и вчера и дойде цикъла.
Детето имаше признаци на съзряване и го очаквах, но чак пък толкова скоро....
На мен ми дойде, когато бях на 12 години, пак рано в сравнение с моите връстнички, но при дъщеря ми съвсем рано ми се струва....
Ще се допитам до моята гинеколожка, но ми е притеснено доста дали е нормално.
Спортистка е, напоследък има доста стресови ситуации.

Дали е възможно и това да е провокирало по-ранната поява на цикъла???

# 83
Съвсем нормално си е. Рано е на 8.Аз тъкмо бях навършила 11 и ми дойде, а повечето ми съученички вече имаха цикъл. Щерката е на 11 и още няма, но много от приятелките ѝ вече имат.

# 84
Цикъл на 11 влиза в стандартите за нормалност дори от преди 30-40 години. Днес цикълът идва все по-рано, деца на 8-9 са с цикъл. Факторите ги обсъждахме преди няколко страници.

Не бих се притеснявала Princes86, пък чак и шок и ужас,  няма нужда. Успокойте се вие, успокойте и детето.

# 85
Едва ли спортът е провокирал цикъл, по-скоро заради активния спорт и по-малкия процент телесни мазнини при спортистките, им идва по-късно. Възрастта на първата менструация пада, така че една година по-рано от при майката си е съвсем в норма. На мен ми дойде на 13, на щерката 1 месец преди да навърши 12г. Че и е редовен на всичкото отгоре, а аз докато не родих ми беше в границите 28-50 дни.  В темата пишат майки на момичета с първи цикъл на 10г.

# 86
И според мен е нормално. Познавам поне 5 деца на които им е дошло на 11 г.
В крайна сметка вече и е дошло, дали е нормално или не и какво го е провокирало няма никакво значение вече. Няма как да го върнете 😜
Освен да ви кажа честито, друго не виждам.

# 87
При мен започна седмица преди 11тия ми РД, на дъщеря ми месец преди 11ти Simple Smile Първите три пъти през 23 дни, третия "закъсня" до 30 дни. Т.е. броя го за редовно Simple Smile

# 88
Много ви Благодаря момичета, наистина се успокоих.
Около нас няма нито едно дете с цикъл на 11,12 години и затова първоначално се шокирах. На повечето деца, които са и съотборнички цикъла им е дошъл на 14,15 години.
Момичетата от нейния клас също още нямат цикъл.
Хубавото е, че тя не е шокирана и го прие съвсем естествено и нормално.
Няма и болка, което е още по-добре.

# 89
Да, активния спорт по правило забавя цикъла. С това  и с качествената храна си обяснявам защо дъщеря ми още няма цикъл и признаци за цикъл, аз по това време вече имах.

Общи условия

Активация на акаунт