Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 9

• 55 660
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
  • Mediterraneo
Моята е на 11 и, честно казано, очаквам всеки момент да й дойде. На мен ми дойде май на 13, на голямата- месец преди да навърши 13. Но малката определено съзрява по- бързо и ще й дойде по- рано.

# 91
И моята съзрява много бързо. Чак съм учудена, че още няма цикъл. Особено последните няколко месеца дръпна със скоростта на светлината и от дете си заприлича на девойка. Формите на тялото, чертите на лицето, всичко ѝ се промени.

# 92
  • Mediterraneo
Наборки са май с моята, Лимонче. Същата работа, детското й излъчване се топи с дни.

Тези, които имат по- големи момичета, забелязвали ли сте момента, когато за един период децата погрозняват? Ама истински се променят физиономиите им и направо погрозняват. Отделно, че се закръглят в тялото. С голямата го наблюдавах внимателно този период, сега и с малката е същото. В един момент лицата им се изчистват, очите им светват, осанката им се изпъва и вече приличат на възрастни. Абе, видими промени, течащи скорострелно.

# 93
Забелязала съм и при голямата и сега при малката, а и при техните приятелки. Около 11-12 стават особено красиви и фини. После някои погрозняват, да.

# 94
Да, има такъв момент. Първо с големите зъби, които на много деца стоят несъразмерно на малките лица, да не говорим и ако тръгнат и криви. И през закръглянето също минахме. Сега пък забелязвам едно изостряне на чертите.

Мойта щерка решила онзи ден да се подстриже сама. Два кичура отпред си отрязала като етажи. Баща ѝ е в потрес, защото той изключително държи да посещава много добри фризьори и я води при неговия. На мен ми беше смешно. Предложих да я заведа на фризьор да оправи последствията, отказа, харесвала се така. Ми ако ще.

# 95
  • Mediterraneo
Моите наблюдения са, че точно 11- 13 погрозняват и се наливат. После се източват на дължина и се разхубавяват. Същото наблюдавам и с приятелките на децата. Голямата има една приятелка, която на 10 беше кукла. След 2 години беше станала ниска, трътлеста, с мазна коса и лоша кожа. Сега е с хубав бюст и дупе, чудесна коса, на височина е дръпнала доста и съвсем не прилича на гномче, каквото беше на 12.
Епитетите са използвани умишлено.

# 96
Същото (без косата и кожата) го наблюдавах, но по-рано около 7-8г. Между 10 и 12г. доста се издължи, сега краката са ѝ по-дълги от моите, пък аз не съм късокрака. Ще видим след идването на цикъла колко още ще расте, защото вече е една идея по-висока от мен.

За коса и кожа засега е добре положението. С два-три пъти седмично миене, косата изглежда прилично. Лицето, като изключим някоя друга пъпка или черна точка, е чисто.

# 97
забелязала съм го най-вече по себе си. Изглеждах ужасно като пубер, ама потресаващо зле. Grinning Засега ми е хубаво момиченцето Blush

# 98
На мен всичко ми подсказваше, че скоро ще има цикъл. Но не очаквах да е преди 12 години.
Обилно окосмяване навсякъде, пот, косата се омазнява, лицето и лъщи. Наченки на гърди, вагинално течение... всичко си го имаше.
Дръпна на ръст и килограми, голям апетит
От дете си стана девойка за няколко месеца, но ме притеснява това ранно идване да се отрази на по-нататъшното и здраве.

# 99
  • Mediterraneo
Няма как да се отрази на по-нататъшното й здраве нещо, което е съвсем в реда на нещата.

# 100
princes86, не се притеснявайте за цикъла, съвсем навреме е. На моята дъщеря също й дойде на 11 години, на мен навремето - също. Както виждате доста момиченца и майките им тук в темата сме "порастнали" на 11 години.
Аз имам друго притеснение - дълъг цикъл, 7-8-9 дни дали е нормален за тийнейджърка на 16 години?

# 101
Тарталета, да, май са наборки. Моята е септември 2009.
Иначе за закръгляне изобщо не може да става на въпрос. Висока е 160см, вчера се измери 39 кг, но придоби извивки. Тя спортува обаче всеки ден с мен поне по час-два.
Талия, ханша и бедрата и са като на девойка вече. Има вече и гърди, които се опитва всякак да прикрие.
И лицето ѝ се промени, но е много нежна и красива според мен. Косата също ѝ стана още по-разкошна. Руса и гъста е и стига до дупето. Бих я скъсила малко, но тя и дума не дава да става.
Аз обаче в периода 4-5 клас бях, като грозно пате. Чак в 7-8 се оправих. Добре, че и двете момичета не приличат грам на мен.

# 102
Този момент с погрозняването го има и при момчетата.  Изведнъж чертите и крайниците им стават несъразмерни, едни изпреварват, други изостават и  цялостната картинка е леле мале. В един момент нещата се наместват, трябва такт, търпение и разбиране.

# 103
Оле, и моята е 2009, но януари. Спортува активно художествена гимнастика, макар че е далеч от техния кльощав модел. Просто е по-набита, нисичка, с отчетливо развити мускули по краката и широк гръден кош (взела е всичко от баща си, с изключение на височината, той е 195, тя едва 140 още Grinning ). Обаче сме далече от гърди и женски извивки, просто едва напъпили зърна има. Цикъл също няма. Сестра й не тренираше, но беше слабичка и й дойде чак на 14. Аз никак не бързам да й идва, но тя гледам, че се вълнува и й се иска, почти всички от класа имали.

# 104
Пък моето дете все си е хубаво и макар да си има всичко за възрастта, не се е наляла. Но и аз бях така. Поне разговори за кой колко е дебел или не, не водим.

Общи условия

Активация на акаунт