Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 9

• 55 644
  • 744
  •   2
Отговори
# 105
Моето 11-годишно е бебе още, но ме стреснахте с цикъл на тази възраст. Не че не е нормално, просто ми се ще още малко да са момиченца. В края на юни дъщеря ми има 5-дневен лагер с класа, ако изобщо се състои. Досега два пъти го отлагат заради пандемията, тя го чака с огромно желание и ако цикъл ѝ помрачи радостта, ще е много гадно. Иначе апетита ѝ се отвори, макар засега да е 30кг при 1.43. Лицето ѝ е нежно и чисто, има наченки на гърдички вече, има нужда от дезодорант, особено при постоянното ѝ скачане и багане...

# 106
Тези, които имат по- големи момичета, забелязвали ли сте момента, когато за един период децата погрозняват?...
Не. Родила съм най-голямата красавица и няма вариант да погрознее! Шегувам се, разбира се Stuck Out Tongue Winking Eye
Моето си е предразположено към лесно качване и след 10 си беше закръглена. В средата на нормата, но просто си беше с такива черти. После дръпна на ръст и сама си контролираше храненето (без лишения, но не ядеше нездравословни храни, междинни похапвания и т.н.). Не мога да преценя за лицето, защото имаше проблем, който коригираме с брекети и наместването доведе до промени. Сега пък сега си боядиса косата в черно, което много ѝ изостри лицето.

За цикъла - появи се на 11 г. и 2 месеца. При моята най-добра приятелка едно време стана на 10 г., още тогава след 11 се считаше за нормално, така че не съм го мислила. Притесненията ми бяха да не е като мен, със зверски болки до припадане, слава богу май е взела от другия род и всичко е наред. Е, пие обезболяващи понякога, но нищо извън рамките на нормалното.
Аз смятам, че родителят трябва да е родител, а не приятел на детето. Детето си има отделни приятели. Това, че детето споделя с родителите не означава, че са приятели:) Ако ме разбрахте...
Винаги съм подбирала много добре приятелите си и всички са такива, на които мога да споделя проблем и да знам, че ще са обективни. Ако съм сгрешила, ще ме нахокат, ако имам нужда от съвет, ще ми дадат, ако се нуждая от помощ, ще я окажат.
Такъв човек искам да съм за детето си, без значение как точно ще го нарека.
Но аз на човек, който не ми е приятел, не бих споделила сериозен проблем...

# 107
Моята е март 2009.
Гърдички има заформени вече.
Не знам с точност колко е висока,но скоро ще ме задмине,аз съм 1.60 Grinning
Иначе дръпна лятото много на височина и в момента е 41 кг.
Взех й коте ,голямо другарче е,грижи се.

# 108
Тази сутрин я мерих колко е висока, защото ми се виждаше, че талията на якето ѝ ѝ идва бая високо.Simple Smile Искрено се надявам да има моя цикъл - редовен и без особен ПМС, мисля, че и сестра ми, и майка ми бяха така. По отношение на килограмите се моля да надделее бащиния ген. По *убост на мен се е метнала, даже и свекърва ми призна. Всъщност, тя не каза точно "хубост", каза само, че в лице прилича на мен.Simple Smile

# 109
Нашето момиче видимо се промени това лято. Извивки, талия, бюст, поналяла е, а винаги е била много слабо дете досега, кожата се промени и въобще порасна.

Понеже спря всякакъв спорт от април месец и каквото иска все няма места заради намален капацитет на работа на спортните клубове, се разготви, хапва постоянно, повече стои и не изразходва много енергия.
Мисля си да вземем някакъв уред у дома и да тренираме и двете, или някаква онлайн програма за упражнения, за да не се изпуска положението съвсем.

Тези 3-4 седмици беше адски студ навън и дори и за разходка не става ( от -30 до -45 градуса) и зимата е дълга по принцип и без много активно движение. 

Вчера я мерих, по нейно желание (искала да е по-висока от мен Simple Smile, но има още раснене), и е 170см, 51кг. Ще стане на 13 през май. Но апетита винаги си е имала, като последната година е много ящна и ме притеснява, защото наред със здравословната храна, започва все да търси и сладки неща и да си хапват в у-ще с приятелката й.

Досега приличаше много повече на баща си- фигура, лице, донякъде и характер, но постепенно започва да прилича и на мен по обичане да си чете, гледа филми, спи и да не иска да излиза много много навън Sad

# 110
Моите момичета не са от мен 😀 Изобщо пък нищо общо нямат. Даже една черта.
Голямата е 1/2 на баща си и 1/2 на майка му.
Малката изцяло копие на баща си. Като гледам негови детски снимки, все едно гледам нея.

# 111
  • тук и там
Моята ще навърши 11 утре,за мен си изглежда като  детенце. Но си вървят високи тяхното поколение явно,защото моята е най-ниска от момичетата в техният клас,а след някоя и друга година ще ме настигне и задмине .Имат деца от класа-пак момичета,които преди бяха по-ниски или колкото моята,но изведнъж израстнаха и я задминаха . Очаквам и аз да израстне изведнъж.Започнаха пъпчици по лицето,преди имаше супер чиста кожа,но още не можем да разберем от какво са.Лекарката каза атопичен дерматит,но като мажем с продукти за дерматит,и стават повече пъпчиците-та сигурно няма да е това. Няма зачатъци на бюст,но увеличи малко мазнините по тялото.
Моята прилича на баща си по външен вид,а по характер -на мен. То това, че се  метнала на мен по характер  не е за хвалене де...BlushGrinning

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 18:10 от Kaisia

# 112
  • Някъде по Дунава
Босоногата, нашите са съвсем наборки Simple Smile И моята през май ще стане на 13. Висока е 172 см, 52 кг, обувки номер 40-41. Колко още ще расте това дете?!

# 113
На щерката менструация ѝ дойде март м.г. и от тогава не се е появявала. На 12г. е и много слаба.

# 114
princes86, не се притеснявайте за цикъла, съвсем навреме е. На моята дъщеря също й дойде на 11 години, на мен навремето - също. Както виждате доста момиченца и майките им тук в темата сме "порастнали" на 11 години.
Аз имам друго притеснение - дълъг цикъл, 7-8-9 дни дали е нормален за тийнейджърка на 16 години?

И Аз се притеснявам от дългия цикъл. На дъщеря ми е 7 дена плътно с обилно кръвотечението. Дойде й на 11,5 години. След 2 месеца ще направи 13г.
И тя в момента е във фаза "грозното патенце"😆. Висока е, не е дебела, но си има всички извивки навсякъде и не е вече сладкото момиченце на мама. Особено с ДО само яде и учи полегнала в леглото, и съответно се е "наляла" и само врещи, колко е дебела.😉

# 115
Цял живот менструацията ми е 7 дена и до 40 г. беше на 31-35 дена. Не е проблем дължината.

# 116
Аз се притеснявам не толкова, че менструацията й е 7 дена, а от това, че през всичките дни е много обилна. Имам чувството, че цялата й кръв ще изтече. Поне не я боли изобщо, за разлика от мен.

# 117
Вита, да не те притеснявам, но я завведи на АГ да я видят на ехограф, моята голямата така беше - дойде й, после 6 месеца го нямаше, дойде й, после пак го няма месеци. Оказа се поликистоза, може да направи киста и лошо. При моята нещата се оправиха с промяна в храненето - ограничихме драстично захар, тестени, въглехидрати. Просто я следи да се нормализира, трябва да е редовен.

# 118
  • Mediterraneo
А, с на Кайсия щерката е моята, не с на Лимонче Simple Smile Януари 2010 е.
Голямата на 11 нямаше нито гърди, нито окосмяване, нито се потеше, нито пъпки имаше. Малката сега е съвсем различна. Засега е дълга щека, както се шегуваме- висока, слаба, с момчешки пропорции и едни гърди за разкош. Апетит няма никакъв, за разлика от сестра й в този период( тя голямата и се поналя). Ще видим.
Като пеперуди са- всеки ден се променят, излюпвайки се от какавидата.

# 119
Босоногата, нашите са съвсем наборки Simple Smile И моята през май ще стане на 13. Висока е 172 см, 52 кг, обувки номер 40-41. Колко още ще расте това дете?!
Направо манекенски размери! Heart Eyes Моята прави 13 през март, 152см, 43кг, 35 номер обувки. Аз съм 156 де, но баща и е висок. Аз се надявам да дръпне на височина, да не е с моите размери.
Какви са вашите наблюдения, има ли нещо вярно, че като им дойде цикълът, спират да растат? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт