Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 9

• 55 643
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
  • Mediterraneo
Не е вярно. Голямата още расте на височина, а от 3 години е с цикъл. Вярно, с други темпове на растеж, но расте. Поне краката й спряха да растат на 38 номер, което много ме радва!

# 121
И дъщеря ми не спря да расте. Беше около 155 на 11 г. (когато се появи цикъл). На 14 г. стигна 170, до 16 г. порасна само с още 1 см. Предполагам това ще е окончателният ѝ ръст.

# 122
И моята расте все още на височина. Само краката и спряха да растат на 38-39 номер, за което и аз съм много доволна, че по едно време само нови обувки копувах и се бях видяла в чудо.

# 123
Дъщеря ми този месец навърши 13. 175см е, към 48 кг, и с 40 номер обувки. Активно спортува. Цикъл още няма, но  вече има някакви наченки на гърди. От 2 седмици като се прибере от тренировка мирише на лъв😁 Брат ѝ и той беше така на тази възраст. Надявам се да намали темпа на разтеж. Аз вече и без туй съм най ниската в къщи. И доизносвам маратонки.

# 124
Моята юни става на 14, цикъла и дойде преди почти година, не е спряла да разте😊
Дано да порасне още малко, че ми е много дребничка- 148см, 39кг. Носи обувки с размер 36-37.

# 125
  • София
Напушва ме смях с този шок и ужас как може да дойде цикъл на 11 г. На дъщеря ми й дойде 3 месеца след като навърши 10 г и изобщо не беше нещо неочаквано. Даже тя дойде и ми каза, че има менструация. Беше подготвено детето и прие случващото се съвсем нормално. Тази година юни месец ще навърши 13 г и в тяло си е като жена. Висока е 174 см, 53 кг, носи 40 номер обувки. Акълът й си е детски, което може само да ме радва.

# 126
Аз се притеснявам не толкова, че менструацията й е 7 дена, а от това, че през всичките дни е много обилна. Имам чувството, че цялата й кръв ще изтече. Поне не я боли изобщо, за разлика от мен.
gabidi,
И при мен и дъщеря ми е така. Изобщо не мога да си представя, какво значи менструални болки. Менструацията просто идва и си отива. Ако детето е добре, по-добре него води по лекари. Организмът се справя. До първата си бременност бях 52 кг с цикъл 7 дена, нито болки, нито други притеснения. Висока съм 168 см.

# 127
  • вече Пловдив
И при дъщеря ми го има момента на "погрозняване" - лицето се поиздължи, няма вече пухкави бузки, кожата стана по-мазна и тук-там с пъпчици. Но косата е още по-гъста и разкошна, не спира да расте - вече е по-висока от мен, а съм 168 см, формите се заоблиха.
Поне спря да се поти така обилно и да мирише, че имаше един период през лятото - по 3 пъти на ден се къпеше и пак миришеше на пот...
Мързелът обаче също расте от ден на ден. Не спирам да говоря и обяснявам, казва "добре" и е забравила на секундата...

# 128
  • Пловдив/София
Бясна съм,моята госпожица днес напираше да се види с приятелки за час. Не само,че час отдавна мина,ами си изключила локацията,която е вързана за моя телефон и наблюдавам,къде се движи,ами като звъня ми затваря и ми пише,че не може да говори. Превъртяххх,трябваше да включа манипулациите,че ще се обадя на майката на дружката й,та да пусне пак локация и да вдигне.
Какво да я правя сега като се прибере не знам... идва ми да я почна от вратата,наказание завинаги вкъщи също ми се върти,простооо,никога не е била такава.

# 129
С наказание нищо няма да постигнеш. Ще почне повече да лъже. Опитай се със спокоен разговор да разбереш къде е била, защо е изключила локацията и да обясниш какво неща ти се въртят в главата. Ако е разумна, ще разбере. Трябва да й спечелиш доверието и да приемеш, че ще прави и някои неща, които не ти харесват. Просто прецени за кое можеш да направиш компромис и да отпуснеш мерките и за кое си безкомпромисна. На теория звучи добре, на практика не знам още дали би работило с твърдоглав тийн.

# 130
Как дете си изключва локацията? Изключва GPS ли? Ако сте сложили проследяващи програми в телефоните на децата си, ами купете си такива, които децата не могат да изключат. Моите деца  нямат такива програми, нямат и интернет на телефона, нито включен GPS. Имаха преди на един китайски часовник/телефон, който не работеше добре локацията и въобще не я ползвахме. Дъщеря ми пътува сама до училище от 10-годишна. Проблеми със закъснения от срещи с приятелки не сме имали. Синът ми от 7 г. излиза навън в квартала с приятели, като стана на 9 г. започна да ни върти номерата със закъснението. Просто го наказвахме да не играе 1 седмица на компютъра. Преодоля го. Сега е на 10 г. като се разберем за час, го спазва.

# 131
  • Mediterraneo
И на мен не ми се налага ползването на такива програми. Не съм следила никога кой къде се намира. Но малката ходи и се връща с училищен автобус, сама не ходи никъде. А голямата е много отговорна в това отношение- ползва влак, излиза с приятелки, но винаги знам с кого е, къде е, винаги отговаря на обжадания и съобщения. Колкото мога, съм спокойна.

# 132
  • В царството на игрите:)
Напушва ме смях с този шок и ужас как може да дойде цикъл на 11 г. На дъщеря ми й дойде 3 месеца след като навърши 10 г и изобщо не беше нещо неочаквано. Даже тя дойде и ми каза, че има менструация. Беше подготвено детето и прие случващото се съвсем нормално. Тази година юни месец ще навърши 13 г и в тяло си е като жена. Висока е 174 см, 53 кг, носи 40 номер обувки. Акълът й си е детски, което може само да ме радва.
И при нас дойде на 11.5 години цикълът и понеже аз не очаквах не бяхме и говорили, но когато и дойде тя ме попита за превръзки с най - спокойния тон...Аз се поошашавих повече от нея. Това беше миналия юни и от тогава и идва всеки месец, но за щастие не ме занимава с цикъла си. Понякога даже не разбирам. Въобще цикълът и в моят дом не е бил обект на кой знае какви разговори и сега за щастие пак не е Simple Smile Въобще щерка ми се държи много зряло и самостоятелно, макар, че както казва Тонка, акълът си още на дете в тяло на млада жена Simple Smile
р.р. Тони, наборки са ни, но моята е с 4 месеца назад Simple Smile

# 133
Моята щерка много се издължи, кракът намаля растежа. Но има още да расте, защото едва навърши 12 /160 см и 35 кг/. Наченки на гърди и няколко косъма. Без цикъл е, дано да изчака още година. Появиха се няколко черни точки, въпреки добрата хигиена.Косата се омазнява доста, но няма неприятен мирис на пот. Няма апетит и се борим да яде по 3 пъти на ден. Но като седне си хапва добре.
Скоро питах в една дермо клиника за третиране на косми с лазер - категорично ми казаха 18 години, а тя няма търпение да махне и малкото косми на подбедриците си. Поне ще имам опит с тяхната апаратура върху мен.

# 134
Моята дъщеря е с гъсти черни косми, това лято започнахме с кола маска, но те толкова бързо растат, че мъчението беше през 2 седмици. След консултация с дерматолог на който имам 100% доверие, супер в час непрекъснато на международни конференции и обучения, започнахме този месец процедури с лазер на цели крака и подмишници. Няма някаква здравословна пречка или нещо, а в тази възраст има сериозни хормонални промени и растеж и има вероятност космите да не се повлияят така както при възрастен и в бъдеще да се налага пак да се направи пълния курс. Аз съм ок с това и да не се мъчи още пет години с другите методи.

Общи условия

Активация на акаунт