Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 9

• 55 635
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Моята действа с епилатора по краката и ръцете. На другите места бръсне.
Сега ме навива преди да почне училище в понеделник да ѝ махна мустака и космите между веждите.
Не е страшно космата, но не ги търпи по себе си, а аз не искам да я спирам. Щом сама се грижи, да си маха каквото ще. След малко ще ѝ махна и мустака и между веждите. Показвам само веднъж, после е сама.

# 136
Limonche, и аз се надявах сама да се подхване след проведения неколкократно инструктаж, ама тц, мама и в козметик се превърна. Joy

# 137
Сега даже се нави сама да се скубе. Проведох ѝ подробен инструктаж и се захвана. След малко беше готова да ревне, но продължи.
Готова е вече и се гордее, че се е справила сама.
Козметик няма как да съм. Не стига, че себе си трябва да обезкосмявам ами и друг. Който си има косми, да си ги скубе 😀

# 138
И на моята дъщеря цикълът и дойде на 11г. За момента (13 г.) е редовен и безболезнен,но трае по седем дни. Не вярвам да спира растежа след като дойде цикъла. До 18 г. постоянно има растеж. Двата най- бурни са м/у 9 и 12г. След това има застой ( може би от там идва това за цикъла и растежа) и м/у 15 и 18г.,когато скелета е напълно завършен.
И моето момиче май погрозня. Преди беше мое копие,а сега все повече заприличва на баща си😄. Все още излизат пъпки, пърхот. Тя е много космата,много. Епилатор, кола маска от всичко я боли. За съжаление има проблем с долната челюст,което се забелязва и за момента не можем да изправим и зъбите.Фигурата и за сега е странна. 165см,43кг.Ръцете и пръстите и са супер дълги. Слаба е,но качи рязко лятото м/у 11 и 12,от което кожата на дупето се нацепи,но никакъв крем за стрий не помогна. Гърдите са съвсем малки,но още има бебешко коремче и раменете и са доста широки. Абеее има къде да се дооформя.

# 139
  • тук и там
Aз почти нямах косми,ама от много "акъл" си обръснах краката от колената надолу и продължих със бръсненето известно време  ,и сега се налага цял живот да се обезкосмявам.На бедрата и ръцете нямам косми .Майка ми и до ден днешен не се обезкосмява(само интимните зони и под мишниците).Още съжалявам за това че започнах с бръснене,без даже да се допитам до майка ми.Децата обаче ще са окосмени като гледам,явно на ММ ще приличат по това.Мисля да не разрешавам да се обезкосмяват с бръснене. Дано да изтраят и да направим лазерни процедури за обезкосмяване.Дъщеря ми е 144 см-на 11гд, но някак не расте бързо на височина,а има данни да става висока(струва ми се че костната и структура е на висок човек).Малкото дете(момче)  е на 6 и е 128 см..Но него пък го болят костите-лекарката каза че най-вероятно става въпрос за болки на растежа.Това е даже по-кофти,защото ме притесняват тези болки в ставите честно казано.
Та  сме в очакване на промените вече при каката -и да израстне  още на височина и евентуално и  първа менструация да се появи.

# 140
Няма връзка между бръсненето и количеството косми. Само стават по-теърди по връхчетата и затова изглеждат повече. Иначе и аз съм за кола маска, поне не ги мислиш около месец. Не знам дали ще успея да убедя девойката обаче, която пищи на умряло от най-лекото докосване.

# 141
  • тук и там
От личен опит мога да кажа че има,и никой не може да ме убеди в противното.Стават и по-плътни,и по-дълги и по-остри,че и по-тъмни. При мен има драстична разлика .Количеството нека си е същото-ама едно е да са като мъх и руси,друго -плътни и черни. .И аз съм "за кола -маска" ,или лазерна епилация.Но бръснене-не!

# 142
От личен опит мога да кажа че има,и никой не може да ме убеди в противното.Стават и по-плътни,и по-дълги и по-остри,че и по-тъмни. При мен има драстична разлика .Количеството нека си е същото-ама едно е да са като мъх и руси,друго -плътни и черни. .И аз съм "за кола -маска" ,или лазерна епилация.Но бръснене-не!

За мен е по-скоро ген, цял живот си бръсна и краката и подмишниците, космите са ми все така тънки и редки. Зимата специално на краката и да не ги махна 3 месеца никой няма да забележи. Космите под мишниците понякога лятото ги скубя с епилатора, после цял месец забравям за тях, същото е и на ръцете. За съжаление синът ми е взел това от мен, а дъщеря ми е доста окосмена навсякъде, точно като баща си. Това лято става на 13г, от миналата година й обезкосмявам краката с крем /депилатоар ли се казваше Thinking/, а тя сама си оправя интимната зона и под мишниците със самобръсначка. Оставила съм я сама да вземе решение как да го прави, разбрали сме се като се реши, че иска кола маска или епилатор...или друго да ми каже и да я заведа. Все още не се впечатлява от космите си и лятото дори аз инициирам да ги махнем, ако зависи от нея ще си ходи космата Grinning

# 143
Как да няма връзка бръсненето. Аз под мишниците ги бръснех сума години, растяха по 3 от корен Flushed... Сега ги скубя с кола маска или епилатор, драстично се промениха и оредяха.

# 144
Здравейте, мами. Моята госпожица е на 10 и малко и онзи ден ми заяви, че момчето от нейния клас, което от дълго време харесва и предложил да бъдат гаджета .И тя приела. Аз съм  в шок, не съм очаквала да чуя подобно нещо на тази възраст. Не знаех как да реагирам ,казах ок и че се радвам, че е споделила с мен. Но не спирам да се тормозя, непрекъснато мисля за това и се притеснявам. Каза, че за сега не иска да казваме на баща и, което още повече ми тежи, че не мога да споделя. Струва ми се много рано, усещам я още по-разсеяна ,не знам да разпитвам ли или да чакам тя да ми споделя…Уж са малки, но като виждам колко бързо се развиват децата в днешно време се плаша. Моля мамите минали по тоя път да споделят и да дадат съвет!

# 145
Защо не я попиташ, какво значи гадже за нея? Да не би просто да се прибират заедно от училище и да си държат ръцете? Дъщеря ми имаше гадже в детската градина, просто си играеха заедно.

# 146
Миналата година едно момиче от класа на щерката ѝ беше предложило да са гаджета. Тя му е отказала тактично. Не го харесва. Радвам се, че сподели само с мен. Аз знаех предварително от майка му, че е влюбен в щерката 😀
Иначе аз имах гадже на тази възраст и само се гледахме свенливо. Веднъж даже почти се хванахме за ръце 🤣 Няма да ви казвам обаче какво правеха някой мои съученички на тази възраст, че ще ви се изправят косите.

# 147
Снощи дойде цикъла на моето момиче.
Родителското ми тяло го прие като гръм от ясно небе , за разлика от нея.

# 148
Това винаги е така. Всички се надяваме/хме, ако може да дойде по-късно и си е вид шок - вече детето не е малко момиче, но не е и голяма.🤨

# 149
Това винаги е така. Всички се надяваме/хме, ако може да дойде по-късно и си е вид шок - вече детето не е малко момиче, но не е и голяма.🤨
Точно така е.
Вчера имахме екшън и с котето и тя много се притесни за нея , че ходехме по ветеринари .... плака за нея , и като влезе да се къпе и ме изненада с информацията.

Общи условия

Активация на акаунт