Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 9

• 55 618
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
Не можах да разбера и аз много от паниката,която ме налегна,уж от растежа,не били зараснали още както трябва,а и куца,едвам върви , та сега ще е без физическо натоварване доста време и ще я следя.

# 196
Подозирам, че е същата диагноза като при средното ни дете - Morbus osgood schlatter. При него беше драма, че се случи по средата на активен сезон, отборът му разчиташе на него като капитан и голмайстор, а забраната за спорт беше тотална. Добрата новина е, че след 3 до 6 месеца обездвижване, нещата се оправят. Лекарства не са необходими.

# 197
  • тук и там
Моето малкото постоянно се оплаква от болки в краката. И аз се притенявам,въпреки че педиатърката ми каза че били болки от растежа.Като го питам къде го боли-ми казва че го болят навсякъде краката.Моят си върви висок-носи дрехи за 8 гд,а е на 6 гд. До колкото разбрах,може да се мисли за  по-сериозен проблем -ако болката е на едно конкретно място по ставите-примерно едното коляно само,едното рамо и т.н.
Лиси ,не се панирай излишно. Сигурна съм,че всичко ще се нареди .

# 198
Да сега четох за болестта на Осгуд Шлатер ,май е точно това,както каза Mößbauer-Effekt.

# 199
Значи ще мине с мируване и търпение,  не е болест, детето е здраво.

# 200
Благодаря ,поуспокоих се ,Mößbauer-Effekt Hug

# 201
  • Mediterraneo
До колкото разбрах,може да се мисли за  по-сериозен проблем -ако болката е на едно конкретно място по ставите-примерно едното коляно само,едното рамо и т.н.

По принцип да. Хубаво е поне едни кръвни изследвания да се пуснат, ей така, за собствено успокоение.

# 202
  • София
А ако са двете колена? Моето тази сутрин ме сюрпризира, че я болят двете колена. Аз също предположих болки на растежа.

# 203
Ние снимки правихме + кръв и урина.

# 204
Обсъждано беше ,но да попитам - колко време може да пропусне цикъла след първият дошъл ?

# 205
  • В царството на игрите:)
Обсъждано беше ,но да попитам - колко време може да пропусне цикъла след първият дошъл ?
На дъщерята на моя близка не идойде цяла година след първия цикъл /беше в 5 клас/. После си тръгна нормално. До днес не е имала проблеми.

# 206
  • Sofia, Bulgaria
А на моята дъщеря за втори път и дойде цикъла -- 25 дни след първия път.  Тогава продължи седмица. А мислех, че в началото идва по-нарядко, но уви. И тя е малка -- на 11 години, но не съм изненадана, тъй като на мен ми дойде още на 10. Добре поне, че в този период си е вкъщи. Прие го нормално и спокойно и се оправя съвсем сама след инструктажа. Голям апетит я е подгонил, тя беше по-скоро злояда и слабичка, а сега това коренно се промени. По цял ден нещо кълве. Обаче изобщо не иска месо и това малко ме притеснява. Само пилешко яде  или ако е нещо с кайма, и от време на време колбаси.

# 207
  • София
Mandi84 при нас е абсолютно същото - вторият цикъл дойде 25 дни след първия и си е нормален цикъл. И моята постоянно е гладна, но тя винаги си е имала апетит. Аз пък се опитвам да и предлагам по-вегетарианска храна, защото доскоро не искаше яденета без месо Simple Smile
Единственото което ме притеснява, е да не спре да расте на височина след идването на цикъла. Аз съм ниска (1.58 ) и рано спрях да раста, но пък баща и не е нисък. Дано порасне още - в момента е 1.56  и е почти на 11

# 208
  • Mars Hotel
Няма да спре толкова рязко. Дъщеря ми е с цикъл отпреди почти 2 години и само за последните 6 месеца е пораснала с 2 см. Малко преди на навърши 13 години е 164 см.

# 209
  • тук и там
Вашите са високи. Моята е на 11 навършени и е 146см.Аз съм 166, Мм-185 см. Уж не би трябвало да е ниска.. Започвам да се притеснявам, защото другите деца от класа и израснала много, а тя сякаш едва мърда. С астма беше, две години на фликсотид(Кортикостероид)    и Монтелукаст. За сега гледам да не се вкарвам в някакъв филм. Няма менструация все още.Успокоявам се че се роди малка. (2.кг), и  явно още не е наваксала, върви си по-малка и на ръст и на килограми от връстниците си.

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 13:36 от Kaisia

Общи условия

Активация на акаунт