Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 9

• 55 612
  • 744
  •   2
Отговори
# 225
  • София
KissTheRain аз лично при наличието на пъпки не бих мазала с крем, какъвто и да бил (особено Здраве)
Моята кожа си остана мазна и най-добре за пъпки ми действа  спирт (салицилов или лавандулов).
Знам че е малко екстремно, но това работи при мен, още от едно време...
Дъщеря ми не смея да я мажа със спирт, но когато се появи пъпка, я карам да се почиства с това:
https://www.cleanandclear.co.uk/products/deep-cleansing-lotion
За сега добре и действа

# 226
Целуваща дъжда, и моята 11 годишна е със същите проблеми - мазна кожа и коса, и влогъри или пък плейстейшън. Още нямаме цикъл, но пък за сметка на това в събота съм й записала час за кола маска /за първи път/ и почистване на лице и белким се вслуша повече в козметичката, че редовно трябва да си почиства качествено лицето. Относно косата не допуска да се омазнява толкова много, тъй като я измива с Дюкре два пъти седмично и по два пъти. И на мен ми пуска някои влогъри да гледам /някои са забавни, че дори следвам едните заради нея, че няма Инстаграм/. В последно време е на конзолата, но пък там строи в Minecraft, че си развива архитектурните идеи, е и на FORTNITE , ФИФА и подобни. Преди рисуваше, четеше по -рядко, но като реша да огранича ми се отвръща че изоставя в нивата на игрите, а пък те някакви сезони се покриват. Онзи ден я чувам си говори на английски сама, а тя с други деца от цял свят си общуват, че дори едното се оказа българче, но те първоначално откъде да знаят. И се замислям, сега още е дете, нека играе па макар и електронно. Сега къде да се излиза, всеки скрит, покрит.

# 227
Моята използва за пъпки този гел на avon и една маска, която после се измива с вода. (черна) Ползва и шампоан с витамини. Много е доволна от продуктите на avon.

# 228
Смяхте ми се преди половин година като писах, че още аз мия косата на дъщеря ми, ама тогава издържаше седмица. Вече си я мие сама и косата се омазнява по-бързо. И мисля, че все още не е от възрастта.Simple Smile

# 229
Аз не виждам нищо смешно, и аз понякога влизам да й измия косата.

# 230
Добре де, може да не е било точно смях, а по-скоро повдигнати вежди и възмущение.

# 231
Подсетихте ме да благодаря на дамата, която препоръча твърдия шампоан от био маркет Зоя. Страхотен ефект има.
https://www.zoya.bg/%D0%A2%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B4-%D1%88%D0%B0% … 2%D0%B0%D0%BD-v73

# 232
По-добре самостоятелен тийн, който си мие сам косата 2 пъти седмично, отколкото свръхобгрижен тийн, на който майка му му мие косата веднъж седмично.

# 233
По-добре самостоятелен тийн, който си мие сам косата 2 пъти седмично, отколкото свръхобгрижен тийн, на който майка му му мие косата веднъж седмично.
Такива мнения имах предвид, Pink princess, когато споменах смях по-рано.

# 234
Jeny  нямах предвид крем "Здраве" Smile, а самата марка  - освен крем, имат и измивен гел и тоник и разни други неща за проблемна кожа. Няколко майки с дъщери тийнейджърки ми го бяха препоръчали, така и не помогна. Имахме на  Clean and Clear гела, също и тези https://www.boots.com/clearasil-ultra-rapid-action-pads-65s-1008 … &gclsrc=aw.ds, но нямаше кой знае какъв ефект.

Луда Яна, ще го погледна този шампоан и ще го пробваме и него. Много сме говорили колко е важно добре да си изплаква косата, допреди 2-3 години аз помагах с миенето и най-вече измиването на косата, защото тя има много гъста и чуплива коса, та трябва повече внимание да й се обръща. Пак ще й напомня.

Pink Dress,  аз хванах дъщеря ми миналата година, че е почнала сама да се обезкосмява (тя си е тъмничка и повече й личат косъмчетата). Не ми беше казала, загледах я, че крачетата са й гладки, и се оказа, че хванала сама бръснача и обръснала крака, подмишници. Обясних й, че с бръснача не е добре, пробвахме депилатоарни кремове, не й хареса. Пробвахме кола маска на ленти, не беше очарована, та накрая й взех един обикновен епилатор на Браун и с него действа сега и казва, че е ок и не я боли. И дъщеря ми играе игри, най-вече Roblox и по-рядко Minecraft, но не прекарва кой знае колко време на тях. Повече гледа видеа и следи влогърите.

# 235
KissTheRain, и аз смятам да й предложа епилатора си, но смятам, че като за първи път колата маска ще я боли по-малко.
Блу, мен това не ме притеснява, да си се смеят. Хората са различни, децата са различни, вижданията и методите ни на възпитание тоже. След като има дълга и гъста коса и виждам, че не се е справила с измиването й добре е по-добре да покажа и помогна толкова пъти, колкото е необходимо за да се справя за напред.
И темата е за взаимопомощ и обмен на опит, а не за хулене и подигравки.

Друго да попитам, запролети ли се или особено лятото като наизлязат всякакви буболечки и комари с какво мажете с цел предпазване вашите деца? Моето момиче от малко щом я полази нещо или ухапе пъпките стават болезнено твърди, червени, подуват се и сърбят естествено. Постоянно мажем с фенистил, но ефекта на облекчение е много бавен. Тя е алергична като свекърва ми. Предстои ни пътуване в топла страна и се чудя какво да взема предварително. Взех гривна като часовник /друг път съм вземала други модели, но все ги губи/ и Репелекс на Биотрейд, но въпреки това все нещо успява да я гризне.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 10:05 от Pink Dress

# 236
Здравейте момичета!
И аз се присъединявам към вас. Имам дъщеря на 11 г., всички признаци на пубертета са налице, с изключение на цикъла - него още го чакаме.
Много й е проблемна кожата на лицето - мазна, избиват пъпки непрекъснато. Пробвахме всякаква козметика, от евтина ("Здраве"), през среден клас (Neutrogena, Uriage) до по-скъпа, и така и нищо не помогна. Вярно, че понякога има пропуски да я използва, но като цяло е редовна. Ефект, за съжаление, никакъв няма.
Косата й също се омазнява на втория ден след измиване и това  продължава вече година. Все я успокоявам, че това е от хормоните и че в един момент ще спре, но ако може да препоръчате хубав шампоан за мазни коси, ще е страхотно. Пърхот няма, само омазняване.

Иначе ми е добро детето, разбираме се много, говорим много и за всичко. Надявам се така и да продължи.
Единственото, което ме мъчи в последно време е, че тотално спря да чете книги. Преди няма и година беше запален читател (и винаги е чела, още от малка), поредицата за Хари Потър я изгълта за отрицателно време, също и за Пърси Джаксън, и после какво се случи, така и не разбрах. Казва, че не иска да чете повече и това е. Замени книгите с youtube и разни влогъри, които аз лично грам не ги намирам за интересни, но не изказвам мнение, а гледам с нея отвреме-навреме, за да съм наясно.
Мазната коса се мие. Не е хубаво да стои мазна, защото ще се появи косопад, раздразнения по скалпа и други екстри. Въпросът е да се избере щадящ шампоан. Моята щерка си мие косата с този всеки ден и е много доволна, а косата ѝ прекрасна. Направо избуя. Даже и аз си взех с надеждата да ми се отрази така добре, като на нея. Тя е с много чувствителен скалп и себорея.

# 237
  • София
Лимонче, къде го продават този шампоан?

# 238
Аз си го поръчвам онлайн, но го има по всички по-големи аптеки.

# 239
Благодаря за препоръката за този Дюкре. И без това се чудя какъв шампоан са взема, който да става и за мен, и за щерката. Аз в момента довършвам шампоан на същата марка, но срещу косопад. С него овладях жесток косопад заради хормонални проблеми и с удоволствие ще го сменя с друг техен.

Общи условия

Активация на акаунт