Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 9

• 55 555
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
  • FRANCE
Mалката девойка (11г ) маха смело и езотговорно де що има косми  (крака, интим) с електрическа самобръкнака на браун. Не виждам проблем щом я дразнят. Голямата крака и под мишници на кола маска. Интим само за морето маха стъращите.

# 451
  • София
Аз също търся решение за моята дъщеря за тази област. Намирам го в непознат за мен сайт - mallbg.com - някой с опит с него в нашите стройни редици?

Да, аз съм си купувала лаптоп от тях- читави са.

# 452
Mалката девойка (11г ) маха смело и езотговорно де що има косми  (крака, интим) с електрическа самобръкнака на браун. Не виждам проблем щом я дразнят. Голямата крака и под мишници на кола маска. Интим само за морето маха стъращите.

Мадам, може ли снимка на този уред, защото в момента и аз почвам да търся и още се ориентирам? Много благодаря.
Точно завчера ми заяви, че иска да махаме косми навсякъде... А тази писалка от предния пост също ще я проуча.
Кола маска силно ме съмнява, че ще се съгласи. За ръцете и краката евентуално може би да се навие, но за по-чувствителните места, едва ли.

# 453
  • FRANCE

Ето. Видях че и филипс имат. Плюсът е, че и връчих самобръсначката и да се оправя. Не може да се нарани.  Каза че като станела по-голяма ще пробвала с кола може би.

# 454
И аз не разбирам каква точно е драмата с коментарите по темата с космите и триъгълниците на децата.
Дъщеря ми е на 11 години, с цикъл от няколко месеца, гимнастичка. Обилно окосмена е там и трябва да махнем космите там, защото се виждат.
Аз също търся варианти за обезкосмяване и темата ми е супер полезна.

# 455
  • при моите любими
И аз вчера разглеждах дамски тримери. Има много варианти в нета и в Амазон. Мисля че за триъгълник са идеални. И моята онзи ден каза, че без да си махне космите на краката няма да обува къси панталони. Заведох я на коло маска. Преживя го. Мисля сега да и дам и епилатор, като почнат да се показват леко да опита и с него.

# 456
В тема "Пубертетът при момичетата" едва ли коментиране на окосмяване в интимната зона е нещо неочаквано.
Дъщеря ми е на почти 14,доволно окосмена навсякъде. От две години ползва тример като този на Филипс,но е на Лидъл ( много сполучлив). Само подстригва за момента.

# 457
Аз едно време като малка започнах със самобръсначка, после кола маска и лазерна епилация, затова вкъщи нямаме много наблюдения върху тримерите, кремовете и т.н., и се чудех когато косъмчетата се махат с тример не стават ли по-гъсти и твърди, както със самобръсначката? Или трябва доста пъти да се махат с тример, за да станат твърди? В крайна сметка при нас предполагам само за лятото, морето и басейните ще изявява желание за това, така че едва ли ще е кой знае колко често.

# 458
Дъщеря ми ползва самобръскачка за цялото тяло. Още като започнаха да се появяват. Тя не обича болката и предпочита този начин. Има и машинка, но с нея става по-бавно, а тя е мързел и не ѝ се отделя много време.

Космите са генетично предопределени и се променят с възрастта, начинът на махане не ги увеличава или променя. Усещането идва от типа отрязване, но ако ги оставите да пораснат се вижда, че са същите.

# 459
Madame, и аз с едно въпросче за електрическата самобръсначка: прилича на епилатор, но действа на принципа на бръсненето, нали, т.е. няма болка? Моята девойка също не търпи никак на болка и ще трябва да съм сигурна, че ще го ползва, а няма да е поредният уред. Тримерите също сигурно не причиняват болка?

На същото мнение съм като Не се сърди, човече относно връзката между бръсненето и вида на косъма...от собствен опит!

# 460
Естествено, че не са същите. В тийнейджърските си години бръснех космите на краката, станаха си същинска брада, синееха чак. Когато започнах с кола-маска - за няколко години до коленете почти изчезнаха, няма ги. На тригълника същото. Под мишниците същото. В разстояние на година-две разликата беше от земята до небето. Сега, ако някой е с окосмяване от 5 рехави косъма всичко на всичко, поначало - не знам как стоят нещата

# 461
  • FRANCE
Madame, и аз с едно въпросче за електрическата самобръсначка: прилича на епилатор, но действа на принципа на бръсненето, нали, т.е. няма болка? Моята девойка също не търпи никак на болка и ще трябва да съм сигурна, че ще го ползва, а няма да е поредният уред. Тримерите също сигурно не причиняват болка?

Не боли. Няма опасност да се пореже и не ме занимава с космите си Joy
 Голямата девойка само ме тормози като се сеща в 10 вечерта че имала косми под мишниците и спорт на другият ден и да съм ги махала с кола маска  .

# 462
Естествено, че не са същите. В тийнейджърските си години бръснех космите на краката, станаха си същинска брада, синееха чак. Когато започнах с кола-маска - за няколко години до коленете почти изчезнаха, няма ги. На тригълника същото. Под мишниците същото. В разстояние на година-две разликата беше от земята до небето. Сега, ако някой е с окосмяване от 5 рехави косъма всичко на всичко, поначало - не знам как стоят нещата
Аз имах доста в тийн годините. С времето намаляваха все повече. Сега съм на 42 и имам цели участъци без нищо. ЕГН-то не прощава Grinning Само бръснач ползвам.

Не съм специалист, но мнението на лекарите напълно отговаря на опита ми.
https://dariknews.bg/novini/liubopitno/brysneneto-ne-uskorqva-ra … na-kosyma-1518751

# 463
И аз само бръснач ползвам.
Опитах преди години с мазило и шпатула  по краката, но ефекта не беше задоволителен.
Не понасям по кожата си бръмчащи машинки.Simple Smile
На малката-11г, онзи ден й  обръснах за сефте краката, защото не искаше да облече къси панталони.
Няма още цикъл, но окосмяването й е по-тъмно.
Каката сама си работи с бръснача.
Преди дни я пратих в студио за кола маска на ръцете.
Нейна съученичка ходи там от година и се доверих на опита.

# 464
Е защо кола маска на ръцете? Да ги бръсне, нали е същото?
Човече, не изчезнаха на 40, а окло 1-2 години след редовна кола в ранните 20. Под мишниците ги бръснех до скоро, бяха си на брада, макар на преклонна възраст. Сега е съвсем различно с изскубването - взеха да оредяват и изтъняват.
Всъщност, няма значение, всеки си има косми и мозък как да ги маха (или не).

Последна редакция: пт, 04 юни 2021, 07:48 от Arwen Amarantha

Общи условия

Активация на акаунт