Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 9

• 55 499
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря ви. Дъщеря ми сама си поиска да е нещо от което не боли, а и да не е бръснене (защото и' обясних, че след това космите боцкат). 😃  Иначе имам машинка за патрони с кола маска и ако някой ден се навие за тази опция, за мен ще е най-лесно (много по-лесно е и за мен самата, отколкото с ленти). Особено за под коленете бързо се свиква. Но трябва тя да пожелае да пробва този метод. Епилатор не бих и' препоръчала, защото аз имам враснали подкожни косъмчета и стоят като пъпки от години...Фпроепилаторът не е подходящ за възрастта и'. И май само крем депилатоар е ок на този етап. Наистина, ще гледам да отложим за догодина този въпрос- освен ако не настоява много. С къс панталон и без взиране отблизо под ярка светлина не е чак фрапиращо положението. 😃 Иначе тя хем се страхува от болката, хем е суетна и си мисля, че след няколко години ще предпочита да изтърпи малко болка, но да има гладки крака за по-дълго...🙂
Относно дрехите...за мой ужас, харесва точно този раздърпания стил напоследък. Има една-единствена блуза от ХМ с дълги ръкави, но широка и къса, ватирана отвътре. Скрих я, че цяло лято само с нея искаше да излиза...в жегите 🤣 Все още доизносва доста дрехи. Но не иска вече да носи често рокли, а преди си умираше за рокли...По-нататък не смея да купувам нещо без одобрение, освен неутрални неща като тениски, клинове, изчистени дънки...

# 661
Вкъщи с моите дъщери ползваме епилатор. Доволни сме. Лично аз получавам много повече врастнали косми от бръсненето. От епилатора не съм забелязала даже.
Малката е на близо 13 и от миналото лято започна да маха. В началото се тръшкаше, че боли, но като видя ефекта и вече няма претенции.

# 662
Аз и бръснене не харесвам. Освен под коленете и мишниците. Иначе ми дразни на кожата...

# 663
Дайте идея от къде да поръчам дънки за дъщеря ми 9клас ще е? 🙂

# 664
  • Deutschland/HE
Това е въпрос за 100 000лв Simple Smile Ако се отнася за моята дъщеря Simple Smile Последно поръчах едни от Резервд, но трябва да ги подгънем. Преди 3 години прерови гардероба в баба си и намери някакви стари дънки и ги подноси, много щастлива и доволна Simple Smile

# 665
Дайте идея от къде да поръчам дънки за дъщеря ми 9клас ще е? 🙂

Моята ще е 7-ми клас.
Все още много харесваме дънките на НМ.
Купувала съм и от Резървд хубави.

# 666
Ако мога (няма затворени магазини заради ковид), ходя с дъщеря си по магазините, мери и купуваме. Може в интернет да са наполовин цена, ама с фината девойка без мерене не става. С връщане на пратки, не ми се занимава. Дрехи без нейно одобрение, не купувам. На 14 г. е.

# 667
  • Deutschland/HE
Дени, преди и ние така, но сега поръчваме и връщаме, не искам да ти кажа колко пратки съм върнала, тя си избира, обсъждаме номера, кройки, доста често поръчвам два съседни номера и после тя ходи до пощата да връща. Дъщеря ми е на 17г и без нея много отдавна нищо не предприемам.

# 668
  • Пловдив
АЗ също скоро купих дънки на дъщеря ми, която ще е 8клас, от Бершка и Зара. Обаче си иска мерене. Според мен е рисковано по интернет, защото после може да се наложи връщания, замяна...

# 669
Всичко по интернет купуваме за тийновете. Нямам скрупули да връщам излишни неща, времето ми е ценно за да обикалям с тях часове по магазини и нямам нерви да им търпя физиономиите и въртенето на очи. Гледат си сайтовете, избират си сами, пълнят кошницата, после аз преглеждам, махам излишното и поръчвам.

# 670
Преди 2г. бяхме купили едни от интернет бяха идеални. Миналата година купихме от зара ходихме до мола да мери. Но тази година иска нови. В града, който живеем няма мол затова ми се иска онлайн. Сравнително близо ни е мола, но не ми се ходи за едни дънки само.

# 671
То не е толкова до скрупули, колкото излиза скъпо постоянно да се връща. Около 10лв  връщане и като сложим и доставка 5лв , съвсем не излиза сметката за няколко тийн парцала.

Моята също често сама си рови в сайтове и после аз поръчвам. Досега обаче не се е случвало да не хареса или да не стане нещо. Една риза бяхме поръчвали за подарък на приятелка и се оказа много малка. Съответно я оставихме за моята девойка, а на приятелката поръчахме от друго място.

Вики, вариант е да видите какъв е моделът ви от Зара и да поръчате подобен от онлайн магазина им. При дънките номерата ми се струват много объркани и е трудно без мерене.

# 672
  • Пловдив
Абсолютно, това имах и аз предвид за връщането - излиза доста скъпо, ако трябва 3 пъти да върнеш, за да нацелиш номера.

Има магазини, които предлагат и безплатно връщане (Декатлон например), но ако трябва 5 пъти да отида до другия край на града, за да си взема поръчката, да меря и да върна, по-добре да отида един път до Зара и да си купя, каквото ми е харесало.

# 673
Да, в Бг явно е различно.
В Германия връщането ми е безплатно, а често и доставката. Онлайн има и кодове за намаления, отстъпки, промоции. Удобно е.

# 674
Предпочитам да купувам дрехи на място в магазин. Да видя, да пипна, да пробвам. Дразни ме четенето на описания на неща, които с един поглед ще ги преценя на живо. Дразнят ме количествата опаковки, които се генерират при онлайн пазаруването. Нека го има като опция, но да не е единствен вариант. Никакво време не ми спестява, дори мисля, че губя повече време, губя и удоволствието от пазаруването. Конкретно за дрехи говоря.

Общи условия

Активация на акаунт