Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 9

• 55 499
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Моята дъщеря от 2 години е с цикъл и изобщо не е регулиран. Идва й 15-16 дни след като свърши или й закъснява с 10 дни. Досега няма един месец да е дошло навреме. Водих я през декември на детски гинеколог, но й даде някакви витамини - само това изписвали поне докато не минели 2 години. Ще видя как ще е есента и ще я водя пак, ако трябва хормони да изследваме.

Абсолютно нормално е в началото да не е редовен.

# 646
Моето момиче беше с вит д на долна граница. Изписаха по 6 капки Вигантол на ден за 1 месец. После го бяхме спрели и пак го изследвахме. Хич не се беше покачил и вдигнаха дозата за още 1 месец.
Последно вземах вит за пръскане в устата на Better you заедно с вит. К2. Сега смятам пак да възобновя.

# 647
Дъщеря ми след 3 месеца ще стане на 10 г. Вчера забелязах, че космите на краката и' /от коленете надолу/ са пораснали и потъмняли 🙂 Не че е супер космата или с тъмен косъм, но доскоро имаше фини и светли косми, по-къси и незабележими- определено. Можете ли да ми препоръчате някакъв крем депилатоар който да е подходящ за тази възраст, има ли такъв всъщност? Не иска да ги бръсне, помоли ме да и' купя кремче или "нещо от което да не боли". 🙂
От няколко месеца започна да и' расте и бюстът, засега само под коленете са така космите.

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 19:48 от dolce miele

# 648
  • Mars Hotel
Моята е на 13 и още не е отворила дума за махане на космите на краката, макар че и на нея под коленете са ѝ доста забележими. Та аз лично не бих започнала да обезкосмявам дете на няма и 10 години, особено след като тя самата не е повдигнала въпроса. Не че съм против толкова много, но ми се струва, че много бързаме да пораснат децата, а са си мънички още.

# 649
Дъщеря ми след 3 месеца ще стане на 10 г. Вчера забелязах, че космите на краката и' /т коленете надолу/ са пораснали и потънали 🙂 Не че е супер косата или с тъмен косъм, но доскоро имаше фини и светли косми, по-къси и незабележими- определено. Можете ли да ми препоръчате някакъв крем депилатоар който да е подходящ за тази възраст, има ли такъв всъщност? Не иска да ги бръсне, помоли ме да и' купя кремче или "нещо от което да не боли". 🙂
От няколко месеца започна да и' расте и бюстът, засега само под коленете са така космите.

Доколкото чета детето иска да си махне космите и ако я притесняват, аз не бих я спряла.
Моята дъщеря ползва/ше Veet (вече издържа кола маска до коленете), но може да погледнеш и един крем на Lycia за изсветляване на космите, който беше препоръчан тук. Но, същевременно, предстои хладно време и носене на дълги и плътни дрехи, та може да поговорите и да отложите за пролетта, освен ако не настоява много.

# 650
  • Mars Hotel
Да, сега виждам, че детето е поискало. Извинявам се за недоглеждането.

# 651
Дъщеря ни пожела да си обезкосми краката под коляното за пръв път това лято (почти на 13 е).  Руса и светла е и положението с космите не е страшно,  но не съм се дърпала. Не искам детето да се притеснява заради глупости. Обясних какви са различните начини за обезкосмяване, плюсове и минуси. Тя реши да пробва с епилатор - стисна зъби и го изтърпя. С 2 почивки, но се справи.

# 652
  • Варна
На дъщеря ми ѝ дойде МЦ месец юли т. г. Притеснява ме, че ѝ идва на много кратък период, средно около 18 дни, това два пъти вече.
 Има ли момичета които са били така в началото?
Моята беше така в началото няколко месеца и идваше през 16 - 17, 18, 21, 36 дни, всеки път различно, сега от два месеца е през 28 дни, другият месец ще стане една година с цикъл.

# 653
Здравейте!
Да ви попитам за сайтове, от които купувате дрехи на вашите тийнейджърки!
Моята е към 13г. и много е капризна напоследък.
Досега съм купувала предимно от НМ, Уайкики, Бершка, но вече не й харесват там нещата.

Препоръчайте ми сайтове със сравнително качествени дрехи!

vita, нормално е цикълът да е нередовен в началото, може би първата година.
Ние сме с МЦ втора година и вече си дойдоха на място нещата. В началото беше на по-къси интервали като при вас, после на по-дълги. Сега заковава точно 28 дни.

# 654
  • Пловдив
На моята дъщеря махнахме космите надолу от коляното като стана на 13. При нея са тъмни и по-гъсти и вече нямаше как да чакаме, а и тя не се чувстваше комфортно.
Купих машинка, пълнители и ленти от Джъмбо - страхотна работа вършат, много лесно става махането. Естествено, в началото я болеше, защото имаше много косми, но сега вече е по-поносимо.

Много хубави дрехи купихме онзи ден от Зара.

# 655
  • София
Jiema, ,имайте предвид ако ЛЛ е пропуснал да каже, че желязосъдържащи добавки не може да се приемат по време на самия МЦ, тъй като води до силни кръвоизливи. Аз съм с желязодефицитна анемия и знам от опит.
Благодаря, не знаех за това. Взимала съм все по време на бременност.
Благодаря и на Дъждец и zaek за включването. Стоенето на слънце го правим (едва ли не насила и по график - упорит пубер си е тя), но само с него няма как да стане. Ориентирах се и аз към спрейовете на Betteryou. За себе си взимах пролетта, че и аз се оказах с Д на долна граница. И има някакъв ефект, но наистина трябват сериозни дози.
За краката при девойките - от миналото лято (на 11 и пол. е била) ползваме лентите на Veet. Гледа ме мен, пробва, изтърпя го. Но под 10 г. не знам дали е добра идея. Ако може да отложите за пролетта с оглед на захлаждането наистина би било добре. Нашият първи опит също беше с крем, но тя има проблем с миризмите, а този на Veet след 2, 3 мин мирише много неприятно и не повторихме. Някой назад в темата беше дал линк за крем с натурални масла, може би е добра идея:
https://shopthebest.eu/product/7634/acorelle-naturalen-krem-depi … masla-150-ml.html

lili_78, би ли споделила какви конкретно витамини са препоръчали за дъщеря ти? Моята като изключим първия месец е с редовен цикъл, но буквално на допустимия минимум от 21 д и се чудя дали все пак не подлежи на някакво регулиране. Но чакам и аз двете години за преглед. Ще видим сега като успеем да регулираме хемоглобина дали няма да настъпят промени.

# 656
  • Някъде по Дунава
Здравейте. И аз имам проблем с дрехите на тинейджърката. Уж се облича семпло, но нищо не харесва. Поръчах три суичъра от НМ един размер, но единият ужасно голям и го върнах. Предимно онлайн пазарувам, като търся безплатна доставка и/ или връщане - НМ, About you, FD. Нещо с Манго и Зара не се оправям онлайн. Ако се сещате за друг онлайн магазин споделете или физически магазин в Плевен.

# 657
  • Пловдив
Jiema, витамините са ОКСИЛИК капсули. Около 2 месеца ги пи, но не мога да кажа, че се регулира кой знае колко. Имаше подобрение от преди, но както написах пак закъснява или идва по-рано, макар и с по-малко дни.(преди подраняваше с 7-8-9 дни, сега с 4-5)

# 658
  • тук и там
Моята си харесва точно дрехи от изброените магазини(Бершка, Ейч и М и др..) За мен са пълен боклук, да не говорим за модата да  се носият  широки и раздърпани дрехи,все едно ги е взела назаем от някой по-голям,или ги е извадила от кош за отпадъци..На мен поне точно така ми изглеждат, ама тя си ги харесва. Да си ги носи, като си спомня за моята коса и диско-клиновете по едно време, си казвам че изглежда  по-добре ,от колкото аз на нейните години..

# 659
  • В центъра на моретата
Относно обезкосмяването, аз самата предложих на дъщеря ми да ги махаме, но когато тя е готова за това. Не исках да се притеснява и да се чуди как да ми каже, или пък да направи някоя глупост. Още преди 2 години мисля, беше на 11 г., като го направихме за първи път.
Първо пробвах с епилатор, като идеята ми беше да видя до къде стига прага й на болка. Искаше ми се, ако може да издържи, да я заведа на лазерна епилация. Ама не се получи - беше си драма, затова се отказах. До един момент, ползваше машинка за бръснене, а от няколко месеца - взехме ленти да пробва и с тях си свикна. Ленти има освен на Veet и на други фирми - няма значителна разлика. Само под мишниците ползва още с машинката.

Общи условия

Активация на акаунт