Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 9

• 55 502
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Ох.
Не познавам 4/5 от "звездите".
Да не говорим за това, че поздрав от някаква пластмасова copy-paste мома струва повече от някои поздрави от известни актьори или шампионката по бадминтон примерно. 🙄
Но явно си има клиенти подобна "услуга".

Все пак, идеята не е лишена до край от смисъл, защото доколкото разбирам, може да платиш за видео разговор с вдъхновяваща личност. За нас може и да е глупаво да се дават пари за това, но представяте ли си какво е за едно дете, трениращо лека атлетика да може да поговори с Данчо Йовчев?

# 631
  • В царството на игрите:)
https://greet.bg/talents/
За мен са доста глупаво похарчени пари.
Този е за бг "звезди", може и да има и за чужди.
Естествено, че не са умно похарчени пари, но страстта ни към една актриса от нейните тийн филми ме накара да се замисля дали нещо подобно няма да зарадва дъщеря ми.

# 632
  • Mediterraneo
Моите биха се присмели на подобна идея. Имат си харесвани актьори  и певци, но самата идея би им се сторила инфантилна. На 11 и 16 са ми децата.

# 633
  • Пловдив
Моята дъщеря много се радва, когато любимият ѝ английски певец е коментирал или харесал нейн пост в мрежата. И казва, че той ако иска и уважава феновете си, ще направи някаква изненада, без да му се плаща.
Ще се побърка от радост, ако получи нещо персонално от него, но не и ако му е платено за това.

# 634
И аз мисля, че нашата девойка ще подскача от щастие, ако получи персонализирано поздравление от свой любимец, но аз не бих платила за това. Тази година се сдоби с автографи на книги от Изабел, адресирани лично до нея. Тя ѝ е голям фен, прочела ѝ е книгите, следи я де що има социална мрежа и това лято знаеше, че ще бъде на море, близо до нас. Ходи до къмпинга да я търси за автограф, но естествено не я намери...Писа ѝ мейл и Изи предложи да ѝ пратим каквото искаме и тя да го подпише. Умря си от кеф детето! Тя реши да ѝ прати една гривна подарък и преди дни Изабел публикува снимка с гривната - още по-голямо щастие! Та, така с фен историите от тази година.

# 635
Марини, много вълнуващо звучи. А тази Изабел коя е?

# 636
Казва се Изабел Овчарова - девойка на 21, която освен, че е влогърка и има незнамколкоси последователи, пише и книги за подрастващи тийнове. Мисля, че има 3 романа, една със съвети как да постъпват в различни ситуации и някакви карти с въпроси-предизвикателства.
Скрит текст:

# 637
  • В царството на игрите:)
Моите биха се присмели на подобна идея. Имат си харесвани актьори  и певци, но самата идея би им се сторила инфантилна. На 11 и 16 са ми децата.
Е, за това светът е интересен и шарен, защото хората сме различни Simple Smile

. И казва, че той ако иска и уважава феновете си, ще направи някаква изненада, без да му се плаща.
Ще се побърка от радост, ако получи нещо персонално от него, но не и ако му е платено за това.
Не очаквам актриса с амнайсе милиона фенове да намери време персонално да поздравява феновете си. И ако мога да платя за това ще го направя, защото дъщеря ми няма да знае, че е платено и второ, знам каква радост ще и доставя.
Благодаря за отговорите Simple Smile

# 638
Скоро четох, че и Руди Джулиани ще изпраща видео поздрави срещу има-няма 400$, но предполагам, че няма да се котира добре сред пуберите. Joy

# 639
Говорете ми..
Тъкмо вчера се оказа, че специалното семпло худи на Майнкрафт стриймера й, специално издание с автограф, било пуснато само за 2 дни и се изчерпали бройките за един ден. Тя беше на лагер през деня по роботика и кодиране и докато се върне и всичко било изчерпано.
Това чудо е просто худи с едно лого и е 60 долара плюс 25 долара доставка и пристигане ….след Коледа!

Нямало да излезе такъв шанс повече и искала само това за Коледа. Та тъй!

# 640
  • София
Помагайте, моля!
Препоръчайте ми смарт часовник, но да е с голям квадратен дисплей. Дъщеря ми има Xiaomi Mi BAnd 4, но вече бил демоде. Искам да й взема нов за Коледа, пък аз ще намажа нейния. Да добавя да е до 200 лв, не повече.

# 641
  • София
Не знам дали съм много по темата, но в здравния по не мога да се ориентирам. А все пак някой с девойка може да е имал подобен казус. На кратко - след кръвни изследвания в петък установихме желязодефицитна анемия. Девойката е от месеци много бледа, никак не излиза покрай пандемията. Ще взимаме добавки - освен желязо използвах да ѝ пусна и витамини (Д, Б12, Б9). И тук ми е въпросът. Тя е на 12 и половина, 167 см някъде, 50 кг има. Според вас дозите за възрастни ли трябва да взима или детски? Ще се консултираме и с ЛЛ, но няма за утре часове, а искам да почне възможно най-скоро.
И към мамите с момичета с вече редовен МЦ - имайте едно на ум. От всички изчетени статии стигам до извода, че е трябвало да ѝ включа желязо като добавка. При редовен и обилен, подрастващите не могат да компенсират загубата на желязо, но не се бях досетила.

# 642
Jiema, ,имайте предвид ако ЛЛ е пропуснал да каже, че желязосъдържащи добавки не може да се приемат по време на самия МЦ, тъй като води до силни кръвоизливи. Аз съм с желязодефицитна анемия и знам от опит.

# 643
  • В центъра на моретата
Относно витамин Д, може би е по- добре да се консултирате с детски ендокринолог, но това го уточнете с ЛЛ. Дефицитът на този витамин може да породи проблеми с някои от хормоните, както и захарта.  Аз съм с много голям дефицит на витамин Д и дозировките са доста високи, но не знам за тийнейджъри дали са същите. Това, което на мен ми дадоха е дневна доза от 3000 единици за около 3-4 месеца, а след това поддържаща доза от 1000 единици. Аз бях чела, даже, за доста по-високи дози. Мисля зимата да си направя изследване, за да видя дали да минавам към поддържаща терапия или с високата доза.
Другото, което е добре да направите, е да стои на слънце около 30 мин. поне, без да се ползва слънцезащитна козметика. Това може да стане и на тераса, не е необходимо да сте на море. Поне колкото може чрез кожата да се синтезира.

# 644
На дъщеря ми ѝ дойде МЦ месец юли т. г. Притеснява ме, че ѝ идва на много кратък период, средно около 18 дни, това два пъти вече.
 Има ли момичета които са били така в началото?

Общи условия

Активация на акаунт