Дългото чакане след трансфер-тема 89

• 46 440
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
  • Панагюрище
Идеалната дата за тест е 3.03(ама сигурно ще е почивен),може да опиташ на 2 или да почакаш до 4.И да,провери си прогестерона,защото моя първо бе 40,после падна на 32,почнах с Пролутекс и тръгна пак нагоре(последно 38.800)...
Благодаря ти за съвета Елислава, аз също мислех за 2-ри, точно заради почивния 3 март.
А ти имаше ли прогестеронова терапия, кагато установи, че ти пада прогестерона? Аз си мислех, че с тези дози циклогест ще е под контрол, но сега започвам да се замислям 🤔

# 271
  • София
Как се усеща ако Прогестетона спада, има кървене ли? Въобще без изследване как може да се разбере?

# 272
Честито и от мен на всички с положителен тест

Бъдете здрави и с безпроблемна бременност да финал:sun_with_face:

# 273
  • София/Севлиево
Идеалната дата за тест е 3.03(ама сигурно ще е почивен),може да опиташ на 2 или да почакаш до 4.И да,провери си прогестерона,защото моя първо бе 40,после падна на 32,почнах с Пролутекс и тръгна пак нагоре(последно 38.800)...
Благодаря ти за съвета Елислава, аз също мислех за 2-ри, точно заради почивния 3 март.
А ти имаше ли прогестеронова терапия, кагато установи, че ти пада прогестерона? Аз си мислех, че с тези дози циклогест ще е под контрол, но сега започвам да се замислям 🤔
Имах 3х2 вагинално Утрогестан и 2х1 през устата Дуфастон.
За намалянето му разбрах,т.к.получих бледо розово зацапване и реших да го изследвам,заедно с чхг(доста четох и разбрах,че двата хормона са тясно свързани в началото на бременността). Преди години като бременна със синът ми в 8 г.с.получих зацапване и това за мен бе лош знак(т.к.вече имах един мисед). Тогавашния ми лекар ми назначи терапия с чхг до влизане в 4 месец,но не бих се учудила ако пак съм била с падащ прогестерон...

# 274
Здравейте и от мен ☺🤗
Най-накрая дойде и моят ред да вляза в чакащия списък след трансфер. Минах през останалите групи и от вчера ето ме тук при вас, стискащите палци за чудото.
Моят трансфер бе вчера на тази магична дата 22.02. Заради хиперстимулация през октомври и един ужасен ковид, който ме хвана точно на Коледа едва вчера успяхме да върнем обратно 2 петдневни снежинки /ембрионите ми бяха замразени на 3-и ден и след размразяване ги изчакахме до бластоцисти/.
Имам две питания- има ли дами с подобна на моята история - с трансфер след ковид и с предписан Фраксипарин 0,3?
А втория ми въпрос е кой ден да броя за първи, като тренсфера ми беше малко след 11.30.
Аз съм везничка и не съм от търпеливите, но и ми се ще да мога да проследя от по-рано ако имам проблем с имплантацията..
Съвета на сестрата, която ми даде инжекциите бе да го пусна на 12-и ден.
Вие как мислите ?
❤🍀❤

Здравей, Anni_R и аз прекарах хиперстимулация октомври месец като теб. И аз като теб съм везничка. Даже ако не беше хиперстимулацията, щях да имам трансфер точно на рожденния си ден, но бях много щастлива и от новините за много замразени ембриони. Аз не съм карала ковид (прекарах 2 други настинки), но от хиперстимулацията насам си пия НатАспин Н. За фракспирина, не мога да бъда полезна. За първи ден - мисля, че се брои следващия и че деня на трансфера е 0. Но нека и другите да кажат. Ние имаме замразени на 3ти и на 5ти ден. Размразиха ни от тридневните и ги отгледаха до 4ти ден. Трансферираха едно от IVF на етап морула и едно от ИКСИ метод, на етап почти бластоцист. Първите дни си ядох ананас в големи количества. Много обичам ананас и реших, че нищо не губя ако пробвам. И аз мислех, че ще имам проблем с търпението, но при мен симптомите бяха много показателни и то от рано и си пуснах направо кръвен на 10ти ден, който излезе 448.96 mIU/ml.
Имах дни, които прехарах изцяло в сън, просто ми се спеше. Забавното беше, че от самото начало имах газове а след 5ти ден ми се появиха страхотни сърбежи в областта на корема, които си ги имам и до ден днешен. Гаденето при мен също започна на ден 5ти. А на ден 3ти - имах много силни болки в цялата матка, подобно на менструални. 3-4 вечери се събуждах по едно и също време към 3ч през ноща с много силно стегната матка, все едно съм спортувала, буквално си усещах всички мускулчета. Мислех си, че след трансфера нищо няма да усещам (първи трансфер ми е), а буквално чувствам всичко, което се случва.
Пожелавам ти успех. Аз лично не съм фенка на уринарните тестове, оня ден си купих един ей така, само и само да видя втора черта, защото никога не бях виждала. Зацапване до ден днешен (17ти ден) не съм имала.
В момента от гаденето не мога да ям много, много, но добре ми се отразяват фрешовете. Буквално ме вдигат на крака. Забавното при мен е, че ми се повдига повече предимно вечер след 18ч.
Почивка, добро хранене и спокойствие. Успех и търпение сега. Wink

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 10:35 от Elvi16

# 275
  • София
Благодаря ти Ели, значи трябва да се следи за кървене.

# 276
  • Панагюрище
Ели, когато ми изписаха терапията с циклогест аз им казах, че имам опаковка вкъщи и лекарката ми изрично ме инструктира да се уверя преди да започна, че не е Утрогестан, явно са с различно действие, но разбира се ще следя, благодарна съм за съвета ти Ели 🍀

Еlvi16 честито и на теб, благодаря ти за подробностите, аз съм още съвсем съвсем прясна и едва първи ден след трансфер не мога да кажа, че имам някакви особени симптоми или усещания освен съвсем леки придърпвания от време на време като преди цикъл.
За ананаса не знаех, но обичам и мога да похапна тези дни Wink

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 11:15 от Anni_R

# 277
  • София
Аз съм абсолютно убедена, че по-добрият препарат е Циклогест. Достатъчно висока доза само с 2 таблетки сутрин и вечер, не дразни толкова кожата както Утрогестана. Чела съм клинично проучване че Циклогест поставян 2 пъти дневно и Циклогест поставян 3 пъти дневно са с еднаква успеваемост. Т.е. доза от 800 мг и 1200 мг дават еднакъв резултат.

# 278
Здравейте отново от мен. Днес мина и моя трети трансфер.
Имам един въпрос - имам две мутации - Фактор 13 хетерозигот и 4G/5G хетерозигот.
Единя от лекарите, които ме следи каза, че задължително трябва да имам терапия с фраксипарин, а другия лекар, който прави трансфера ми каза, че не трвбяа да бия фраксипарин.
Вие как бихте постъпили?
Случвало ли ви се е нещо подобно?

# 279
  • София/Севлиево
Ли, мисля че за Фактор 13 си трябва Фраксипарин,но не знам дали от деня на трансфера,дали от + тест или от момента,в който се чуе сърцето.Желая ти успех Hug

# 280
Ли, мисля че за Фактор 13 си трябва Фраксипарин,но не знам дали от деня на трансфера,дали от + тест или от момента,в който се чуе сърцето.Желая ти успех Hug

И аз така бях чела, че е задължително да се прилага терапия. Но се учидих, когато двамата лекари ми казаха различни неща.
Благодаря ти!

# 281

Моето фракси започна от деня на транфера - вечерта Simple Smile

# 282
Здравейте, момичета! Днес ми е 7-ми ден след трансфер на 3-дневни ембриони и симптомите ми са същите като на Elvi16, като снощи имах много силни болки като пред менструация и се наложи да пия допълнително Но-Шпа, но тъй като ми е рано за тест, си лежа.
 На мен лекаря ми изписа след пункцията Кринон гел сутрин и Утрогестан 3 таблетки вечер, а след трансфера само Кринон гел 2х1, като видях, че обсъждате, да попитам - май дозите ми са значително по-малки и дали би имало положителен ефект в този случай?

# 283
  • София/Севлиево
Кринон не съм слагала,но мисля че в един се съдържа толкова прогестерон,колкото в 3х2 Утрогестан...Всъщност на опаковката му трябва да пише...

# 284
Момичета здравейте, в събота ми беше пункцията. Заплатихме допълнително за Chip Baby. Ако не се лъжа така се казваше допълнителното селектиране на сперматозоиди. В неделя ми се обадиха и ми казаха, че от 17 извадени Я, три са малки, останалите са ок, 5 са оплодени, но се развиват бавно. Вчера пак ми се обадиха вече бяха шест, и се развиваха с нормални темпове. Днес пак ми звъннаха и пак имаше забавяне в деленето им, две вървяли горе долу добре, останалите четири не съвсем. Днес им е трети ден. Нищо не разбирам, вчера се зарадвах, днес вече съм тъжна. Утре няма да има обаждане. В четвъртък ще им е петият ден и ще се чуем да кажат ще има ли замразяване и на колко. Какво мислите вие? Имат ли шанс да оцелеят и да вървят нормално? Първо ин витро ми е и хич не ми се иска да минавам през нова стимулация, много се надявам през април на ЗЕТ да се получат нещата. А и всичко ми е толкова ново, чета,чета и съм все по-объркана. Докторката много ме окуражава и дава добра прогноза, но за ембрионите се тревожа ту добре се развиват, ту се забавят. Ембриоложката също не дава лоши прогнози, но аз се притеснявам.

Общи условия

Активация на акаунт