МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 61 162
  • 771
  •   1
Отговори
# 270
Paramiadi_31, всички от София, а и не само ходят при Кацаров, все добри отзиви има, макар че реално на нас не можа да помогне,но всичко е индивидуално. Щом има варикоцеле е хубаво да се прегледа, в повечето случай се препоръчва операция за премахване на проблема, защото пречи на забременяването и може влошените показатели да се дължат на варикоцелето. И все пак ми е интересно Макки какво ви каза, защото имам наблюдения че все бърза и претупва нещата.

В интерес на истината, ние искахме разширена спермограма, но той каза, че нямало смисъл, била по-скъпа и не била нужна. Беше много учтив с нас, взе ни случая много навътре, тъй като преди спермограмата му горя някакви брадавици. Утре ще види резултата и ще видим какво ще каже. Просто не сме наясно с тази диагностика и нямам идея кой е добър, кой не. Каза, че след резултата ще прецени дали да го оперира. Дори вметна, че аз не трябва да ходя на акушер-гинеколог ами при репродуктивен, за да ми изследва хормоните и други неща и каза “не се притеснявайте, аз ще ви помогна”. Засега имам отлично впечатление от него.

# 271
Здравейте, момичета! Има ли и други с диагноза Necrospermia? Доколкото разбирам диагнозата е невероятно рядка. Ще се радвам да споделите всякаква информация. В темите назад видях само 1 жена споделяща за това състояние на мъжа си.

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 22:23 от *Стела

# 272
Да, да то няма спор че е мил,но... не знам как да го обясня точно. Може пък на вас да ви помогне, все пак не е лошо да поискате и второ мнение. Иначе да при теб може да се видят хормоните и цветна снимка,за да се види тръбите ти дали са проходими, което е важно при евентуална инсеминация, ако не се получи естествено.
Paramiadi_31, всички от София, а и не само ходят при Кацаров, все добри отзиви има, макар че реално на нас не можа да помогне,но всичко е индивидуално. Щом има варикоцеле е хубаво да се прегледа, в повечето случай се препоръчва операция за премахване на проблема, защото пречи на забременяването и може влошените показатели да се дължат на варикоцелето. И все пак ми е интересно Макки какво ви каза, защото имам наблюдения че все бърза и претупва нещата.

В интерес на истината, ние искахме разширена спермограма, но той каза, че нямало смисъл, била по-скъпа и не била нужна. Беше много учтив с нас, взе ни случая много навътре, тъй като преди спермограмата му горя някакви брадавици. Утре ще види резултата и ще видим какво ще каже. Просто не сме наясно с тази диагностика и нямам идея кой е добър, кой не. Каза, че след резултата ще прецени дали да го оперира. Дори вметна, че аз не трябва да ходя на акушер-гинеколог ами при репродуктивен, за да ми изследва хормоните и други неща и каза “не се притеснявайте, аз ще ви помогна”. Засега имам отлично впечатление от него.

# 273
       здравейте какво мнение имате за спермограмата,защото един  лекар каза,че е добра даже да я закачим на рамка..,а друг каза съвсем обратното..Незнам на кого да вярвам.Моля ако имате мнение споделете

# 274
момичета по ваша препоръка пуснахме и  sdi ,най- накрая излезна.имаме ли шанс според вас..

# 275
Да, да то няма спор че е мил,но... не знам как да го обясня точно. Може пък на вас да ви помогне, все пак не е лошо да поискате и второ мнение. Иначе да при теб може да се видят хормоните и цветна снимка,за да се види тръбите ти дали са проходими, което е важно при евентуална инсеминация, ако не се получи естествено.

Бяхме днес при доктор Маки и каза, че резултатите са много хубави 😯 и че няма нужда от операция варикоцелето и че може да имаме деца по естествен път. И сега се чудя друго мнение ли да искаме, аз ли да отида да си изследвам нещо, не знам какво да правя.

# 276
Аз Ви съветвам да отидете и на второ мнение. Д-р Макки е мил, но само дотук, за мен претупва нещата и в същото време, трупа статистика.
Може дори да поговорите и в андролозите в "Надежда".
Успех Ви желая!

# 277
То в Надежда само Макки е.андролог...Аз бих потърсила второ мнение. Според някои момичета Кацаров пък държал всяко варикоцеле да се оперира, но.според мен може и да зависи от степента на увреждане като цяло. Прочетете повече инфо за варикоцелето, аз лично не бих го прескочила.
Аз Ви съветвам да отидете и на второ мнение. Д-р Макки е мил, но само дотук, за мен претупва нещата и в същото време, трупа статистика.
Успех Ви желая!

# 278
Успех Ви желая!

Смятам да посетя д-р Сигридов, а ако и до есента не стане, имам съседка, която 13 години пробваха за бебче, няколко неуспешни инвитро процедури и накрая намери някакви лекари от Плевен, които й назначиха правилното лечение и свга се радва на бебче по естествен път. Относно д-р Маки, не знам днес каза, че изследванията му са супер и като гледам факторите наистина няма нищо притеснително, но ще видим. Четох много за този д-р Сигридов, но е много сложно със записването на час. Благодаря момичета.

# 279
Момичета,
ММ е с висока ДнК фрагментация, DFI 47% знаете ли има.ли шанс и с какво да се смъкне, други с подобрен проблем?

# 280
Момичета,
ММ е с висока ДнК фрагментация, DFI 47% знаете ли има.ли шанс и с какво да се смъкне, други с подобрен проблем?
Ако пуши и пие, задължително ги спира и прием на много антиоксиданти.

# 281
Пие рядко, сега избягва като цяло. За съжаление е пушач, намали ги драстично цигарите ма му е трудно да ги спре напълно...Rolling Eyes

Момичета,
Ако пуши и пие, задължително ги спира и прием на много антиоксиданти.

# 282
Ами, да се напъне, ако иска дете! Няма само нас да ни разчекват, дупчат, приспиват и какво ли още не. В сравнение с нещата, на които сме подложени ние жените през целия път, спирането на цигарите е детска игра. Въпрос на воля. Добавете здравословно хранене, спорт, редовно обновяване на материала и наистина много антиоксиданти. В момента и ние борим зловещ резултат от 68%, но една жена от форума с 67% е успяла да ги свали под 30%. Това е единственото, което ми дава надежда, защото при моя мъж е по рождение проблемът. Няма вредни навици, които да спре и да подпомогне процеса... След около 2 седмици ще пускаме ново изследване и ще видим какъв е ефектът, защото полага много старание.

# 283
Tommy, какви антиоксиданти приема мъжа ти и какво количество?

# 284
  • София
за висока фрагментация биолозите в надежда препоръчваха някаква схема с по-малко въздържание.
преди време доста съфорумки я прилагаха с успех при процедури.
ама не помня всички подробности.
сигурно из старите теми е споменато.
американска схема май я водеха.

Общи условия

Активация на акаунт